Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

AloeB 

všechny recenze uživatele

Osobité režisérovo pojetí je zde znát každým coulem a každou minutou snímku, bohužel je to stále levnější práce a krátký formát autorovi škodí, protože delší děj by více rozvinul postavy a děj by nemusel nutně působit jako vykonstruovaná hra tvářící se jako příběh. Jakkoliv je to však strojené, stále je to hra, která dokáže šokovat, překvapit, pobavit a tím vším se táhne ona milovaná McDonaghova cynickost a toho si na filmu cením. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Prvý filmový zárez jedného z najlepších dramatikov súčastnosti je plný pre neho natoľko typického čierneho humoru, trefných a chytľavých dialógov štylizovaných v krátkych, no opakujúcich sa vetných sekvenciách a brutálne eskalujúceho finále. Bravúrne natočené, využívajúc autorové bohaté divadelné skúsenosti. Ozaj výnimočne si Akadémia zaslúži pochvalu, za udelenie Oscara takto netypickému dielku. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Aj keď som sa v Bruggách nenakopol na McDonaghovu strunu stopercentne, práve tento vyšperkovaný krátky počin mi jasne ukázal, že Martin moc dobre vie, čo robí. Paleta nekonečnej zábavy a kvalitnej filmárčiny splasnutá do necelej polhodinky. Tento chlapík je pánom svojho remesla a do budúcna s ním treba určite rátať. Bruggám musím dať ešte jednu šancu. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Čierny humor ako z veľkej knihy. Tento krátky film má skvelý scenár založený na fakte, že v jednoduchosti je krása... Ideálna stopáž príbehu nesmierne pomohla a tak sa ani nečudujem tomu Oscaru za krátky film. Scéna s kravou je síce drsná, ale tak som sa na nej dobre pobavil, ako dávno nie. A ten záver... :o)) ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Sprostý kecy náctiletých spratků nepovažuji za humorné a nepomůže ani to, že se to celé nalakuje tzv. na černo. Snažím se i pochopit, že se někdo popadá za břicho při historce o vybuchlé krávě - ostatně švandu z "hovínka" mají už předškoláci, a ne všichni holt dojdou na střední. Nicméně objevovat v podobných kecech filosofická životní moudra je natolik smutné, že mne zdejší komentáře spolu se zjištěním, že autor je údajně současným nejhranějším dramatikem po Shakespearovi, uvrhly do hluboké deprese. Uznávám, Brendan Gleeson hraje skvěle a má fakt blbej den :), stejně blbej den má nakonec i pan králík (o jeho herectví raději mluvit nebudu), a díky těmhle dvěma smutným hrdinům je to jedna*. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)
  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)

Reklama

Reklama