Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Viděno v TV u žehlení jako něco než začne fotbal a nakonec jsem u toho s fotbalovými přestávkami zůstala, k tomu žehlení fakt ideální záležitost. Na oba pány se dalo koukat, nejen po vizuální, ale i po herecké stránce, naopak u TOTÁLNĚ KATASTROFÁLNÍCH žen včetně té Matonohy jsem neřešila a přepínala na fotbálek. Příšerná antiherečka Bendová mě nepřekvapila, Tereza Kostková taky ne, já už se bojím i otevřít ledničku, aby nevyjukla, ta baba se vecpe fakt naprosto všude. Už z ní mám pomalu takové trauma jako Enšpígl z Holubové (ta je taky něco). Ovšem Jana Štěpánková a hlavně Jana Hlaváčová, které mám docela ráda, to fakt nezvládly. Ale na druhou stranu mohla hrát bláznivou tetičku taky Květa Fialová a to bych u toho fotbalu asi zůstala....Až tady jsem zjistila, že se jedná o film, co byl v kinech! Já bláhová jsem myslela, že je to televizní komédyje, tak jsem byla docela shovívavá. A připomínalo mi to nejen Pánskou jízdu, ale hlavně Blbce k večeři. I ten daňový kontrolor tu byl! Takže ta třetí hvězdička je za odvahu pustit se do stejné látky jako Blbec a ještě s tím jít do kin. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Vsechna tradicni negativa cz produkce jsou sice i zde, ale nakonec to bylo lepsi, nez by se od podobne zoufalosti dalo cekat. Potencialni taxi koncept, Praha, obcas se mihne hezka girl, nejake ty zachytne body to tedy ma. Nic to ale nemeni na dementnich situacich, priserne hudbe, otravnem hlavnim hrdinovi a vtipum, ktere vyzneli mnohem vic trapne, nez vtipne. Na cz pomery takovy slabsi prumer, celkove ale klasicky vesmes zbytecna zalezitost. 3/10 ()

Reklama

Johny303 

všechny recenze uživatele

Já vlastně ani nevím, co na tomto filmu vyzdvihnout, abych odůvodnil své nadprůměrné hodnocení. Nejedná se o nic světoborného a jsem si toho vědom, po většinu času je to prostě jednoduchý dialog mladého záletnického taxikáře s moralisticky založeným pasažérem ve kterém ani toho vtipu není tolik, kolik by se asi mělo od komedie očekávat, jenže ať už je důvod jakýkoliv, mně se to prostě líbí. A to už jsem to viděl několikrát. ()

Andresito 

všechny recenze uživatele

Všechno nejlepší, aneb to nejlepší od Kotíka. A to rozhodně není co říct. Po Pánské jízdě je to každopádně posun vpřed několika mílovými kroky, a to hlavně kvůli Preissovi a Dolanskému, z jejichž úst nezní otravné dialogy až tak otravně, a pokud nečekáte nějaké veledílo (a kdo by ho taky čekal), nějak výrazně zklamáni nebudete. I když mi pořád nějak nedochází, jak je možné, že se něco takového dostane do kina. Jako televizní film by Všechno nejlepší určitě nikoho neurazilo. 35% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kotík jako scénárista opět nefunkční, byť režijně to není taková hrůza jako minule. Ale jenom díky tomu, že mu děj „dovoluje“ civět většinu času skrze čelní sklo dovnitř auta, protože když se z něj vyleze, je to peklo s humorem a rozhledem Novácké Ulice. Od průseru jej zachraňují Preiss s Dolanským, kteří evidentně našli podobnou hereckou vlnu a i když sypou hlášky bez koulí, divák aspoň chvíli nechce páchat harakiri. Nuž, oproti režisérově hrůzné prvotině mílový skok, ale pořád standardní bída jak vystřihnutá ze současné produkce českého filmu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Jan Dolanský pro inspiraci k ztvárnění své role před natáčením hodně jezdil taxíkem a vyptával se různých taxikářů. (hippyman)
  • Filmový děj se odehrává během jediného dne, a tak se ve filmu několikrát zobrazí údaj o aktuálním denním čase. V ranním vysílání sděluje moderátor v rádiu, že dnes od sedmnácti hodin začíná fotbalový zápas mezi Spartou a Brnem, ale už v 18:00 zazní z téhož rádia konečný stav tohoto zápasu. Fotbalový zápas však bez poločasové přestávky trvá 90 minut. (Frajtkof)
  • Když si Jarda (Jan Dolanský) povídá na začátku filmu se sekretářkou, říká jí, že má narozeniny. Tuto informaci si sekretářka hned ověří v databázi na počítači. Vpravo nahoře na obrazovce jde vidět, že bylo v ten den 17. října, ale ve spodní části tabulky se nachází rodné číslo Jardy, které říká, že narozeniny má 5. října. (dejv997)

Reklama

Reklama