Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Loch Henry (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Loch Henry

VOD (1)

Obsahy(1)

Při natáčení přírodopisného dokumentu v ospalém skotském městečku narazí mladý pár na pikantní příběh provázaný se šokujícími událostmi z místní historie. (Netflix)

Recenze (82)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už druhý díl v řadě, kterým si Netflix dělá srandu sám ze sebe? Hlavní záhadou tady není, co přesně se stalo před lety v malebné vesničce, ale jak to souvisí s tématem seriálu - temnou stránkou technologického pokroku. A odpověď mě neuspokojila, stejně jako absence nějaké zajímavé haluze. Přes to a přes předvídatelnost thrillerové zápletky je to slušně napínavé a má to správně nepříjemnou atmosféru. Ale v téhle antologii bych se bez toho obešel. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadávky, nadávky, nadávky, neúcta mladej snúbenice k bielej staršej žene, nádejný filmový autor ktorého nikto nepozná, policajti ktorí by sa starali o ukradnuté vajcia iba keby ich ukradla černoška (realita o ukradnuté vajcia, ktoré na vidieku kradli aromáci sa policajti nestarali ale už aj oni sú hnilý kradnú sliepky, zemiaky či vajíčka) predstavujú povinnú kvótu liberálneho Netflix kreténizmu. Odhliadnuc od toho dostaneme výborný príbeh s perfektným twistom a na pomery Black Mirroru takmer "hororovú" zápletku, technológie išli bokom a dopadlo to nadočakávanie dobre. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající první díl šesté série Joan je hrozná se sotva drží v červených číslech a tahle věc, která se do tohoto seriálu dostala pro mě nepochopitelným omylem, protože se vůbec nesnaží vykreslit budoucnost, má bezmála 80 procent… Takže ne, já to mám přesně naopak a Loch Henry je dramaturgickej přešlap, kterej vrhá stín na celej tenhle unikátní projekt. Je to faul a hlava mi to nebere. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„DO TVOJHO FILMU, S LÁSKOU, MAMA“. Príbeh je výborný, thriller ako sa patrí, škótska príroda, už tá atmosféra je sama o sebe desivá. Močiare a nebezpečné zákutia, v ktorých miznú ľudia. Má to rýchly spád a nestačíte sa čudovať, čo nakoniec vypláva na povrch. Vlastne, až v tej chvíli sa začnete zamýšľať nad posolstvom tohto dielu - pohľad do Davisovej tváre hovorí za všetko. Mínusy? Ten mladý pár bol asi vybraný naschvál, ako dvojica najmenej sympatických ľudí v ročníku? Móda vybieleného obočia na mňa pôsobí desivo (ale, OK, asi tomu len nerozumiem). Druhá výhrada: nehodilo sa mi to do konceptu Black Mirror, bez intra by som to ani neuhádla. Možno celá šiesta séria bude "iná". ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezaujalo. Postavy se chovají ještě divněji, než obvykle, děj prakticky žádný, tohle nezachární ani fakt, že to je natočené solidně, a atmosféru to má slušnou. Celou dobu to ale hraje jenom na jednu strunu - divák ví, že něco tu nehraje, a jenom čeká, až se dozví, co. Ani obsazení mi nesedlo. Zklamání ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě se opět objevuje fiktivní streamovací služba Streamberry a dokument „Loch Henry“ měl zpracovat dokumentarista, jenž režíroval dokument „The Callow Years“, který se objevil již v epizodě Joan je hrozná (2023) jako reference na pilotní díl Národní hymna (2011). Je zde zmíněn i dokument „Junipero Dreaming“. Znamená to tedy, že epizoda se opět odehrává v univerzu několika epizod z dřívějška. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama