Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (147)

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Značně odlišná, příběhově a charakterově lehce laciná, ale veskrze nádherná epizoda. Následují SPOILERy! San Junipero se věnuje především tématu smrti, truchlení a posmrtného života ve virtuální realitě. Twist jsem měl před shlédnutím bohužel již vyspoilerovaný, ale i tak jsem si díl velmi užil. Skvěle zahráno, super retro atmosféra a famózní soundtrack. Postavy i jejich lesbická lovestory jsou sice notně stereotypní, jenže... Zatímco ostatní epizody mívají depresivní vyznění, San Junipero je opojná svojí odlišností a optimističností. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív trochu nijaká lesbická romance, pak smutná, nostalgická pasáž, kterou to mohlo a snad i mělo být ukončeno. Jenže přišel trochu nadbytečný závěr...jakoby se tvůrci zalekli nechat diváka v depresích. Tím se maličko zpronevěřili konceptu Black Mirror, protože tentokrát jsou technologie víc pomocníkem a evolucí, než hrozbou. Ale rád jim to odpustím. Realita je depresivní už tak dost. ()

Reklama

Nykrous 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Masterpiece. To jak se to ze začátku zdá jako obyčejný příběh, u kterého se tak nevinně objevují věci, kterým nerozumím a pomalu to graduje až do fáze, kdy se celý příběh převrací vzhůru nohama a přelíná se to s mým postupným uvědoměním všech nesrovnalostí a maličkostí, na které se odkazovalo předtím, je fakt neskutečné. Následná katarze po plném pochopení a euforické finále jen upevnily mé pocity z celého díla. 10/10 ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Romanťárna, která potěší, pobaví, rozesmutní, uchýlí do depresí, prostě vše, co to potřebuje mít. Zasazeno do divácky vděčných 80. let, které se zase odlišují od dalších ztvárnění a to skvělými inovacemi, které Black Mirror pravidelně přináší. Dopad na společnost minimální, dopad na srdíčko a city maximální. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý námet s otrasnými postavami, ktoré mi nesadli. Pravdepodobne kvôli hereckému obsadeniu. Jak Gugu tak hlavne toho babochlapa Mackenzieho vôbec nemusím. Ich príbeh mimo virtuálneho sveta, kde ich hrali iné herečky na mňa fungoval oveľa lepšie. Rád by som si pozrel tento námet v celovečernom pojatí a so sympatickejším hereckým obsadením. 5/10. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Každá skladba prehraná v epizóde nejako súvisí s dejom. (Arsenal83)
  • Jeden z nápadů byl, že Kelly (Gugu Mbatha-Raw) navštíví školku v San Juniperu plnou mrtvých dětí, avšak nápad neprošel, jelikož byl na příběh až příliš smutný. (griph)
  • San Junipero (alebo Svätý Juniper) bol mníchom na začiatku 13. storočia. Jedným z najznámejších príbehov o ňom je Legenda o prasacích nožičkách. Pri návšteve chudobného muža, ktorý bol chorý, sa Juniper spýtal, či by mohol pre neho vykonať nejakú službu. Muž povedal Juniperovi, že túži po jedle z prasacích nôh, a tak Juniper s radosťou išiel nejaké nájsť, aby mu ich mohol pripraviť. Juniper bol známy tým, že pomáhal umierajúcim tým, že im v posledných dňoch splnil ich želania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama