Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (148)

Teri123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku jsem byla neskutečně zvědavá, co přijde a čekala úplnou pecku. Bohužel ta se nedostavila a já od půlky začala být dost zklamaná. Po zhlédnutí epizody jsem to vůbec nechápala, až pak mi to později všechno došlo. Nápad je to skvělý a herecky to nebylo špatné, jenom jsem se při sledování většinou nudila a chtěla aby byl konec. ()

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl Black Mirror, který ukazuje, že přínos technologie nemusí být jen špatný. Poslední scéna musela zahřát u srdce všechny ateisty, kteří věří, že po smrti nic jiného nebude. Můžeme si vytvořit své vlastní nebe pomocí technologie. Nebylo by to skvělé, kdybychom měli tuhle možnost? Ten kdo vybírá písně by si zasloužil ocenění, minule "Exit Song" od Radiohead, teď "Heaven is a Place on Earth". Lépe to ani nešlo vybrat. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív trochu nijaká lesbická romance, pak smutná, nostalgická pasáž, kterou to mohlo a snad i mělo být ukončeno. Jenže přišel trochu nadbytečný závěr...jakoby se tvůrci zalekli nechat diváka v depresích. Tím se maličko zpronevěřili konceptu Black Mirror, protože tentokrát jsou technologie víc pomocníkem a evolucí, než hrozbou. Ale rád jim to odpustím. Realita je depresivní už tak dost. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bolo by úžasné, keby sa každému podarilo naplniť svoj život svojim osobným San Juniperom. No a keďže sa to bohužiaľ každému nepodarí a ja verím na druhé šance, nezostáva nič iné ako si priať, že zrovna dej tejto epizódy BM sa jedného dňa naplní. Lepšieho adepta na realizáciu snáď už v seriály ani nenájdete. P.S. 80tky sú moja závislosť. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá epizoda, která je k technologii a západní společnosti o něco laskavější (byť i etické problémy se tu řeší) IMO je to zároveň epizoda s nejlepšími postavami. SPOILER V jádru se jedná o gay romanci dvou umírajících starých žen, ale není třeba křivit tvář. Jejich mladší verze jsou každá jiná a každá zajímavá jiným způsobem a jejich romance je tak pozitivně pojatá, že je těžké je nepárovat. Samotné téma života po života je tu rozebrané výborně. Yorkie se smrti nemůže dočkat, protože ve virtuálním světě bude mít život, který jí nehoda ukradla, a svobodu, kterou jí rodina odmítla dát. Kelly je v tom její pravý opak, protože byla manželka a matka a její názor je takový, že její životní cesta končí a bude následovat osud lidí, které ztratila. Jejich vztah hraje zásadnější roli v příběhu než technologie, bez které by ale nebyl možný. P.S. Nebe je přece jenom místo na zemi :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Každá skladba prehraná v epizóde nejako súvisí s dejom. (Arsenal83)
  • Charlie Brooker pôvodne zamýšľal, aby protagonisti tvorili heterosexuálny pár. Zmenil ich na pár rovnakého pohlavia, keď si uvedomil, akú hĺbku to príbehu pridá. (Arsenal83)
  • Jeden z nápadů byl, že Kelly (Gugu Mbatha-Raw) navštíví školku v San Juniperu plnou mrtvých dětí, avšak nápad neprošel, jelikož byl na příběh až příliš smutný. (griph)

Reklama

Reklama