Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (132)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další díl, který se zabývá konkrétní jednotlivostí namísto vynálezu, který by poznamenal uspořádání a fungování celé společnosti. Leda že by měli pejsci tu apokalypsu, která visela ve vzduchu, kompletně na svědomí..? To tady ale nezaznělo a z děje se to taky nedalo odvodit. Primitivní story, ale po technické stránce dokonale zvládnutá. ()

pekarekoto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čítam kritiku. Ako sa Black Mirror začína opakovať. Ako sú témy podobné. Ako neprichádza s ničím novým. Potom nám Black Mirror naserviruje jeden z najosobitejších dielov, Metalhead, s monochromatickými farbami. Minimalistický, napínavý a mimoriadne kvalitne a umelecky natočený. Časť s domom do ktorého sa dostane robotický pes, šplechnutie farby, nôž rýpajúci do steny a záver so štartovaním auta... Znepokojivé husle. Celá tá beznádej, zúfalstvo, strach... Špičkový herecký výkon hlavnej postavy... Výsledok? 59%! Takmer samá kritika. Podla mna sa jedná o jeden z najlepších dielov seriálu vôbec. Proste top! ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně to nezapadá do konceptu a sestavy Černého zrcadla, ale už bylo pár dílů krapet jiných. Toto bylo ovšem dost jiné. Vizuál fajn, relativně i napínavé, ale velký problém je, že nic nebylo vysvětleno, člověk si musel domýšlet, co se vlastně stalo a proč a to ho rušilo pi sledování. Nebylo v tom nějaké "poselství" jako v jiných epizodách. Takže na jednu stranu zajímavé a místy napínavé, na druhou stranu tomu chyběl koncept a nějaká vyšší myšlenka. Howgh! ()

Teri123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu špatné hodnocení tohoto dílu. Já jsem celou dobu seděla s otevřenou pusou a čekala, co se stane. Dějově to možná není tak propracované, jako jiné díly black mirror ale v jednoduchosti je krása. Celý díl se táhl v napínavé atmosféře a já nedočkavě čekala, kam to vyústí, protože jak známe black mirror, konce většinou nebývají šťastné. Herecky opět super výkon a black mirror opět nezklamal. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám vůbec pocit, že bych koukal na Black Mirror, od toho mi tady chybí nějaký nástin vzniku samotných psů, jejich účel a proč všechno šlo do hajzlu. A upřímně ten konec s obsahem krabice mi přišel spíš směšný než emocionální. Mohla mu ušít cokoliv z kusů oblečení jako se to dělalo kdysi. Nemělo vůbec smysl jezdit ve třech lidech do oblasti zamořené "psy" a riskovat životy pro takovou blbost. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Táto epizóda je čiernobiela, pretože najdôležitejšou „rasou“ na Zemi sú teraz v tomto postapokalyptickom scenári psy, ktoré majú byť farboslepé. Toto je však bežný omyl. Psy vidia farby, len ich vidia tlmene. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno