Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglické drama, které bylo natočeno na podkladě skutečné katastrofy amerického dopravního letadla ve francouzských Alpách. (NFA)

Recenze (2)

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Letadlo startuje na českém letišti a má namířeno do Saint-Denis. Někde v zasněžených horách musí nouzově přistát. Hlasatel na letišti sice mluví celkem dobře česky, ale s anglickým přízvukem. Někteří pasažéři, mezi kterými kupodivu není ani jeden Čech, se po nouzovém přistání nejprve ani nezajímají, co s nimi bude, ale v jakém stavu jsou jejich věci. Film se taky trochu snaží porovnávat různé charaktery a lidi z různých prostředí. Tomlinson se tam měl patrně starat o vtipné momenty, coby lehkomyslný mladík, ale v tomto ho předčil Sulivan v roli operního pěvce. V některých scénách to vypadalo, jak kdyby si režisér ještě nerozmyslel, jestli točí drama nebo komedii. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Osobní letadlo nouzově přistane na Alpském ledovci a všichni cestující tak musí bojovat o přežití. --- Film rozhodně není průšvih, jak by jeden usoudil podle imdb. Nejvíc se mi líbí, že mnoho situací je zobrazeno až cynicky, bez náznaku patosu. Kapitán nepřímo zaviní smrt jednoho z pasažérů. Ani náznak, že by si dělal výčitky; ostatně celá ta smrt je okomentována jen několika slovy, že z toho až zamrazí. Podobně v závěru se pasažéři, kteří se celou dobu nemohli vystát, skutečně rozejdou ve zlém. ()

Reklama

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Český lev 1996 za Nejlepší zahraniční film. (M.B)

Reklama

Reklama