Reklama

Reklama

Samotář Jim

  • Česko Osamělý Jim (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Návrat do rodných míst nebývá nikdy jednoduchý, a když se navíc jedná přímo o dům starších rodičů, nikdy není daleko k tragikomickým situacím, nešťastným komplikacím a zbytečným nedorozuměním. Jim, jehož ztvárnil Casey Affleck, se vrací do malého městečka na americkém Středozápadě, aby na čas našel nejen finanční zázemí, ale i smysl a cíl svého vlastního života. Když už se toto hledání zdá bezvýsledné, objeví se zázračná víla - místní zdravotní sestra, jejíž postavu si zahrála oblíbená Liv Tylerová. Třetí film režiséra a populárního herce nejen amerických nezávislých filmů Steva Buscemiho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

petero 

všechny recenze uživatele

Melancholický príbeh flegmatického hrdinu v podaní Caseyho Afflecka, ktorý sa vracia k rodičom domov po neúspešnom zapadnutí do veľkomesta až po jeho odchod. Vracia sa domov s tým, že v podstate nevie čo bude ďalej robiť ale vie na isto, že v rodinnej firme robiť nechce. Po tom čo jeho brat spácha nehodu (jeho pričinením) sa však v rodičovskej firme zamestná, nepriamo spôsobí jej zánik, matka sa dostáva do vezenia pretože niekto posiela z ich firmy balíčky s trávou. Proste jeho príchod nie je zrovna z tých najšťastnejších a tak si povie, že by mal odcestovať, vie aj asi kam ale prečo? No je tu ešte jeho nová známa v podaní Liv Tyler ktorá by to mohla trošku zmeniť. Úsmevný malý nezávislý film podareného herca Steva Buscemiho. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedené drama o člověku, loserovi a maninčině mazánkovi, kterého změní kdo jiný než žena a poukazuje, že na každého někde čeká jeho vyvolená ať jste jakýkoliv. Casey Affleck zahrál výborně a určitě potvrzuje, že se jedná o velký talent, což potvrdil velmi plodným rokem 2007. Liv Tyler, která je mou odlíbenou herečkou na mě dojem neudělala a svým výkonem mě nenadchla. Steve Buscemi také režíroval určitě lepší snímky než tenhle, ale v žádném případě to není špatný režisér. Tři a půl hvězdičky. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem momentálně taky tragická a kladu si otázky, co tady vlastně dělám, mám pro Jima takovou míru pochopení, že po projekci můj obraz v zrcadle odrážel apatickou tvář Caseyho Afflecka, a jen vědomí, že existují ještě ujetější famílie, než ta moje, částečně protrhalo oblačnost mých chmurných myšlenek, žel ne tolik, abych tu utahanou depresi ocenila nějakým vyšším hodnocením, a to ani za umělecký dojem. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Film, nasiaknutý melanchóliou, ktorá na vás dýcha odvšadiaľ, počnúc prostredím, v ktorom sa odohráva, cez trúchlivú hudbu, scenár, pochmúrnu kameru aj zo samotného depresiou zbedačeného hlavného hrdinu. Páči sa mi jednoduchosť a ucelenosť príbehu, aj nehranie na city a občasná strohosť dialógov, ktorá dodáva deju uveriteľnosť a prirodzenosť. Nápad s Hemingwayovym úsmevom bol tiež pekné gesto plné svetla, ktoré je tu zosobňované Liv Tylerovou. Stavím sa, že keby tento film vznikol pod hlavičkou Hollywood Classic Entertainment, trval by o pol hodinu dlhšie, počas ktorej by sa riešila zápletka medzi Timom a Anikou. Pánboh zaplať za Buscemiho minimalizmus. Stručne? Dosť depresívny film, ale ja také rada... 8/10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímku rozhodne nemožno uprieť veľkú dávku melanchólie a všeobecnej depresie, čo so sebou prinieslo pomerne solídnu atmosféru. Len škoda, že jednotlivé postavy boli slabo rozvinuté a ich konanie v dramatických situáciách toho veľa neprezradilo. Preto ma to po emotívnej stránke nejak výraznejšie nezasiahlo. No na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Několik členů z rodiny scénáristy se ve filmů objeví jako vedlejší postavy: Jeho bratr hraje agenta z protidrogového, otec hraje souseda, kterému patří trampolína, jeho matka se krátce objeví, když Jim (Casey Affleck) málem narazí autem do stromu, a konečně Jimovy neteře jsou ve skutečnosti neteře scénáristy. (CliffLee)
  • Jak herci, tak producenti filmu přijali menší platy, aby zmenšili rozpočet filmu. (CliffLee)

Reklama

Reklama