Reklama

Reklama

Tma

  • Česko Bloudění v temnotách (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Německo / Velká Británie, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Maria Bello přijíždí na waleské pobřeží za svým manželem. Už první noc má hrůzné sny o smrti své dvanáctileté dcery. Když opravdu záhadně zmizí, všichni se domnívají, že spadla z útesu a utopila se. Jenže večer je slyšet její volání o pomoc a navíc druhý den se objeví neznámá malá dívka. Nikdo netuší, že je poslem zla... James a Adele jsou plni zármutku nad ztrátou své dcery, jež nedávno utonula. V tomto rozpoložení je zastihne mladá Ebrill, která tvrdí, že zemřela před šedesáti lety, je však až neuvěřitelně podobná jejich milované Sarah... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Film, který zůstal v půlce cesty. První polovina byla skvělá, tajemný dům, hutná atmosféra, postupné odkrývání tajemství starého domu....jenže pak se to nějak sesypalo. Byla to trochu kombinace Kruhu a Silent Hill. Tenhle pocit umocnil ještě Sean Bean, který tu byl ve skoro stejné roli jako právě v Silent Hill. Jeden záběr (mrtvé ovce na pláži) zase jakoby vypadl z Kruhu. Ale neznamená to, že je vykrádá, spíš to beru jako inspiraci. Jen ten závěr byl už trochu přehnaný a překombinovaný - a hlavně dlouhý. Flashbacky do toho, co předcházelo cestě k otci a proč jsou matka s dcerou tak odcizené, byly zajímavé, ale zase to jejich postavy odkrylo jen na povrchu. Ta holka byla navíc dost nesympatická. Takže ve finále celkem zklamání. Maria Bello i Sean Bean mají oba určitě navíc, ale čekat na to, kdy a jestli se vůbec prokopou do první herecké ligy, může být čekání nadlouho. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že mne sa to fakt veľmi nepáčilo. Horor s takmer úplnou absenciou atmosféry a napätia. To veru neznie dobre. Film nie je príliš komplikovaný, skôr by som použil výraz zmätený. Náznaky atmosféry som síce postrehol, ale to je príliš málo. Čo mi nevadilo, boli herci a vcelku vydarená vizuálna stránka. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Adelle má vážne naštrbený vzťah so svojou pubertálnou dcérou Sarah. Rozhodne sa, že spolu navštívia jej manžela a Sarinho otca Jamesa, ktorý žije na samote na odľahlom walleskom pobreží. Po pár dňoch sa Sarah stratí na pláži, zmizne niekde v mori. Pri následnom pátraní po nej začne Adelle postupne odhaľovať temnú históriu tohto izolovaného miesta. Pred zhruba pol storočím tam žila náboženská sekta, ktorá uctievala starobylé pohanské božstvá. Ich fanatický vodca ich nakoniec primäl ku hromadnej sebevražde. Všetci spoločne skočili z vysokého skalnatého útesu do morských hlbín. Zdá sa však, že ich skazené duše a zlo naďalej zostali na mieste, kde pred tým prebývali. Ak sa chce Adelle znova stretnúť so svojou dcérou, musí zviesť boj so silami, ktoré nepochádzajú z tohto sveta. *** ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Já si kvalitní horor představuji úplně jinak....Děj je naprosto podivný a trochu i nelogický..O závěru ani nemluvím, to je naprostá slátanina pátého přes deváté. Jedniným kladem filmu je docela povedená ponurá atmosféra, ale to mi na kvalitní horor nestačí. U kvalitního hororu mi musí běhat mráz po zádech a to se tady jisto jistě nekonalo.. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Další variace na tajemnou holčičku (i když tentokrát blond). Za vzor si film očividně bere asijské horory poslední doby, balí to ovšem do trochu bližších evropských reálií. Dobře rozjeté napětí, ale v několika věcech mi to přišlo trochu přetažené (hromadný seskok, kam se v tom Annwwnu vlastně všichni poděli). Docela povedený konec, i když si tak docela nejsem jistý, jestli to byl záměr, nebo spíš "nevíme co s tim, ukončíme to třeba takhle...:))". Přesné hodnocení by bylo 3,6, ale 4 nakonec nedám. Popravdě nechápu, proč "Tma," tmy si tam zas tak moc neužijeme. Lumíci by možná sedělo víc. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Podsvětí "Annwn" pochází z welšských legend, kde je tímto názvem označována země mrtvých. (akisha)
  • Na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu byl snímek nominován na cenu pro nejlepší film. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Sheep" Simona Maginna. (Terva)

Reklama

Reklama