Reklama

Reklama

Pán času - Série 2 (2006) (série)


Nevěsta na útěku (S02E14)

(epizoda)
  • Velká Británie The Runaway Bride

Obsahy(1)

Taková svatba může být pěkně rizikový podnik. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Doktora ještě tíží zármutek z odloučení s Rose a už mu po boku stojí nová společnice. Trochu nevraživou Donnu pochopitelně překvapí, že se těsně před vlastní svatbou z ničeho nic objeví ve vesmírné lodi s podivným mimozemšťanem. A jak se Doktor této záhadě snaží přijít na kloub, zjišťuje, že tato nevěsta na nedobrovolném útěku hraje stěžejní roli v mnohem širším řetězci událostí, než by je oba napadlo. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

JADIM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až tak nemusím boj Doktora proti zlu. V epizódach seriálu je takých scén väčšinou tak akurát a nenudí to, ale tu to dosť prehnali a to je tento TV film o 15 minút dlhší ako bežná epizóda. Oceňujem však niektoré filmové prvky, ktoré sa v seriáli často nevidia, pár akčnejších scén celkom dobre sadli, ale som rád, že také nie sú v seriáli. 5/10 (Videné 18.12.2020, CZ dabing) ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjitřené emoce z finále minulé sezóny se ještě ani nestihly uklidnit a už se na návštěvu stavuje upovídaná a věčně nespokojená zrzka. Na Donninu vyřídilku jsem si sice pořádnou chvilku zvykal, ale situace, ve kterých Doctor musí reagovat na zcela odlišný typ společnice, naštěstí vyšly na jedničku. Překvapivý, sebejistý a hlavně uspokojující nástup druhé poloviny Daviesovy éry. ()

Reklama

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najmenej vianočný z vianočných špeciálov, ale Doktorovi sa ujde niekoľko príjemných akčnejších scén s jeho TARDIS a dočkáme sa celkom fajn intra pre Donnu Noblovú. Síce ju ako postavu dvakrát nezbožňujem, ale zo ženských spoločníčok desiateho Doktora sa k nemu podľa mňa hodí zďaleka najviac. Desiaty mal nejako priveľa šťastia na obdivovateľky, a pritom potreboval zo všetkého najviac kamarátku, ktorá by ho udržala na uzde a dohovorila mu. Je škoda, že neskoršie Donnine účinkovanie v seriáli malo zostupnú tendenciu. Niekedy mám dojem, že sa Davies a spol. nevedeli rozhodnúť, čo chcú vlastne so spoločníkmi robiť a preto bola konzistencia ich správania a dôležitosti taká pofidérna. Je škoda, že tento problém po čase zasiahol aj Donnu a de facto takmer úplne anuloval zaujímavejšie stránky osobnostného vývoja jej postavy. Ale kým k tomu došlo, aspoň si mohla trochu zahviezdiť v tomto špeciáli a niekoľkých dieloch. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doktor se právě musel srdceryvně rozloučit s někým speciálním, když se na palubě jeho Tardis zjevila hubatá Donna ve svatebních šatech, která se dožadovala, aby ji ten zvrhlý únosce okamžitě vrátil na její svatbu. Desítka a Donna (která se o sérii později stane Doktorovou oficiální společnicí) mají unikátní chemii, která je tak vzácná mezi filmovými a seriálovými páry. Nemluvím tu o sexuální/romantické chemii, ale o opravdu přátelském poutu mezi dvěma postavami opačného pohlaví. V době, kdy se ON a ONA na plátně dříve nebo později spárují, jsou tihle dva opravdu osvěžující. Desítka je citově zraněný a trochu zahořklý kvůli právě proděláné ztrátě a překvapivě je to právě drsná Donna, která ho dokáže vrátit zpátky na tu správnou kolej. Zápletka s povoučicí Racnoss funguje celkem dobře díky několika fajn zvratům, ale je to právě ústřední dvojka, která tenhle díl táhne nad průměr. 80 % ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Donna je po Marthě Jonesové příjemná vzpruha, neslintala nad každým Doktorovým úsměvem a naopak ho zpraží v každé druhé větě. Navíc vypadá jako normální ženská, stejně jako Rose, žádná modelka s IQ jaderného chemika. Takže pro mě je už jen změna společnice důvodem k velké radosti. A děj je samozřejmě taky bezva. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama