Reklama

Reklama

Pán času - Série 9 (2015) (série)


The Return of Doctor Mysterio (S09E14)

(epizoda)

Obsahy(1)

Dvanáctý Doktor Who (v roli s Peterem Capaldim) se opět po nějakém čase ocitá v New Yorku – městě, kde si již zažil řadu svých dobrodružství. Není tomu ani tentokrát, aby město nemusel zachraňovat z nesnází. Na scéně se objevuje tajemný Doktor Mysterio a o to záhadnější případ, jenž zdá se musí být neodkladně vyřešen, aby nedošlo ke katastrofickému scénáři v podobě mimozemského výboje. (P. J. D.)

(více)

Recenze (27)

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po loňském naprosto odzbrojujícím Vánočním speciálu tu máme prolnutí superhrdinského děje a Dvanáctky, který se snaží celou klišé kostru zpestřit. Celý rok jsme z Doktora neměli ani kousek a k Vánocům jsme dostali takovýhle tuctový díl s nijak zajímavou zápletkou nebo dějem. Spíš taková sranda epizoda, která mi stačí ke zhlédnutí jen jednou, abych věděla o její existenci a nic víc. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doctor je po roce konečně zpátky a tvůrci jsou ve formě. Steven Moffat napsal jeden ze svých vůbec nejlepších Doctorovských scénářů, který je plný komiksových vtípků, pomrknutí a odkazů (hlavně těsně po titulkové sekvenci), ale který bohužel uteče jako voda, neboť celá epizoda má až nadlidské tempo, má úžasnou atmosféru a fantastické postavy (Grant, kterého bych si klidně dokázal představit jako společníka, Lucy, která je nádherná a má s Grantem úžasnou chemii a navrátivší se a hláškující Nardole v podání Matta Lucase). Čekání se skutečně vyplatilo, bylo příšerně dlouhé, ale odměna byla přímo královská. A krom toho je to nejlepší Capaldiho speciál, a to nejen díky tomu, že je superhrdinsky zaměřený. Capaldi má opět neuvěřitelnou energii a naprosto exceluje v každé scéně a naštěstí si to zase všechno krade pro sebe. Vedlejší zápletka s invazí je v mých očích zbytečná, ale i tak je skvělá. Naprosto dokonalá epizoda s fenomenálním trailerem na 10. sérii. Doufám, že přijde brzy, neboť po tomhle Návratu bude to čekání na nové díly ještě krutější, i když bude kratší. Prostě je to naprosto perfektní a má Doctorovská srdce jásají. 100%. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé ságy nedokážou podat vývoj superhdiny ani v trilogii tak přesvědčivě, jak to Moffat zvládne během pouhé hodinky. Roční doctorovská absence v kombinaci s typově dokonale obsazeným Chatwinem, Capaldiho steskem v očích a obvyklé hravosti může za to, že i když se jedná v konkurenci několika posledních let o rozhodně nejslabší speciál, optimistickou a komiksovou náladu rozlil u nás doma naprosto spolehlivě. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhorší vánoční DW speciál, co vlastně vánoční ani není, ale jen se veze na současném úspěchu filmů natáčených podle komiksové předlohy. Sám Doctor je tu trochu jako pěst na oko a ten komiksový feeling mu vůbec, ale vůbec nesluší. Anebo bych to měl napsat spíš naopak- ten týpek se škraboškou navlečený v latexu tu být vůbec nemusel, samotná epizoda by si vystačila s Doctorem, Mattem Lucasem (aka největší mimoň v Británii) a těmi zajímavými mozkovými emzáky. Ale chápu- Moffat a jeho fetiš na vše, co právě hýbe světem, takže se tu krom komiksu "můžeme těšit" z narážek na appky anebo třeba i na Pokémony (omg). Štefane, předej toho Doctora už někomu dalšímu, plís! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem vánoční speciál, ale on to byl jen lehce prodloužený díl s Dvanáctým doktorem. Ale přestože sváteční nálada hodně chybí a i námětem vypadá vedle svých bratříčků jako chudý příbuzný, stěžovat si nebudu. Co nezvládl Steven Moffat, to dotáhli skvělí herci. Justin Chatwin se připomněl po slušné roli z American Gothic a Charity Wakefield mě snad konečně donutí pustit si Wolf Hall. Škoda jen že druhá jmenovaná nebude Doktorův příští společník. Z upoutávek na další sezónu mám totiž trochu obavy. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jedinou epizodu seriálu, která vznikla a byla rovněž odvysílána v roce 2016. (P. J. D.)
  • Název speciálu vznikl coby odkaz na překlad názvu seriálu v zemích latinské Ameriky, kde je seriál vysílán jako Doctor Mysterio. (P. J. D.)

Reklama

Reklama