Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno žil na Zemi bojovník, kterému se nikdo jiný nevyrovnal. Po spoustě bitvách bojovník padl. Ze strachu z jeho návratu se trojice bojovníků rozhodla rozdělit části jeho těla a skrýt je na různých místech po celé Zemi. Léta plynula a bojovník byl zapomenut... Avšak o spoustu času později dva archeologové při vykopávkách nalezli tělo jednoho z bojovníků, který část těla měl skrýt, ale byl zabit, něž to stihl. Věc, ve které byla část těla bojovníka skryta, dali archeologové pod UV světlo. Reakcí se část těla oživila a posedla tělo Lin (archeoložky). K tomu všemu Doctor zjišťuje, že tělo má stopy DNA Daleků. Doctor bude muset opět zasáhnout, než bude příliš pozdě... (Varan)

(více)

Recenze (6)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U speciálů Doctora Who jsem si zvykl na jedno – buď to bude fajn, nebo naprosté fiasko. V tomto případě se však bohužel jedná o druhou možnost. Herecké obsazení jako takové by mi ani tak nevadilo. Na novou tvář Doctora jsem si i zvykl, byť kvalitou sklouzává spíše k reinkarnaci číslo 9, či místy dokonce nepříliš povedené šestce (ale to je teď jedno). Co mi docela vadilo, byl místy nesmyslný a někdy i do klišé sklouzávající scénář. Dílčí příběh s otcem jedné postavy mi v tomto případě připadal skoro až zbytečný a ani jako vata se nechoval přirozeně, tudíž působil jak pěst na oko. Samotná představa záporáka i jeho procesu „nabývání“ nebyla zase tak špatná, nepodráželi by jej dialogové scény s Doctorem, při nichž se (když to řeknu mírně) se choval záporák až místy nepřirozeně zpomaleně a potažmo zdrženlivě (v dřívějších dílech se s tím příslušníci jeho rasy zas tak nepárali a šli rovnou na věc). Hudba byla sice fajn a vzhledem k zbytku si držela úroveň, ale nějaké extra dobré kousky se v ní také nenašli a nedá se říci, že by tak utkvěli v paměti (jako tomu bylo u jiných speciálů). Celkově vzato, nemůžu hodnotit lépe než průměrem. Pokud tak vlastně člověk přeskočí tento díl, o moc se neochudí. A to ani, pokud je fanoušek samotného seriálu. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení tohoto novoročního speciálu určitě ovlivnilo to, že mi utekla 11. série. Měl jsem dojem, že začíná právě tímto dílem, takže si budu muset doplnit vzdělání. Nicméně mi přišel dost slabý, spousta věcí se opakovala. A Whittaker jako Doctor mě moc nepřesvědčila, spíše naopak. Že by úpadek jednoho mimořádného seriálu? ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednou jedinkrát za celou sérii má Chibnall námět hodnej Doktora - navíc s dalekama. Dokonce dost inovativní a zajímavej - za starejch dobrejch časů by z toho byl kulervoucí speciál nebo top dvoudíl série. Co z toho dokáže udělat Chib? ZKURVENOU NUDU - já fakt nechápu, nechápu a asi nikdy nepochopim, jak může bejt někdo kdo je technicky vzato profesionál v oboru tak nekonečně neschopnej? To je fakt jakoby se záměrně snažil ten seriál zničit. Ten speciál má 1h. na 25. minutě pořád teprve sotva začínala zápletka (!!! viděli ste a nevěříte? Schválně se mrkněte co se za prvních 25 minut skutečně stihlo stát, budete překvapení) Znamená to, že tam je 35 minut děje? Ne, protože stejně jako většina začátku je i většina zbytku vyplejtvaná na další šlapání po otcích a otcovství a na dramaticky dlouhé (nudné a bezobsažné) záběry... všeho. Lidí, interiérů, exteriérů. Uznávám, tentokrát tam je i nějaká akce, i když bylo hodně vidět že autoři prostě žádnou akci moc dělat nechtějí a tak jí odbyli jen hodně v rychlosti. Bohužel kromě další prezentace daddy issues nadále hrajeme politickou notu, tentokrát rovnou natvrdo komentářem reálné politiky (kritikou brexitu) - vážně? A aby tohle všechno nebylo dost zlý, tak Whittaker potkává dno svých schopností ztvárnit Doktora - v několika scénách se snaží působit dominantně nebo dokonce hrozivě a zastrašujícně... a strašně, strašně to nezvládá. A protože to je v kontextu který potkali i všichni předchozí Doktoři, tak to je poznat o to víc. Technicky by si to asi zasloužilo 2*, ale upřímně - po celé 11. sérii a když vezmu v úvahu kolik potencálu se tu proplýtvalo, tak mám hodně problém nedat to zas za odpad. Až sem sem se letos prokoukal jen se skřípajícíma zubama silou vůle - 12. sérii už asi vidět ani nechci, Doktor skončil s Capaldim a je zbytečné se trápit dál. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Novoroční speciál dává naději, že možná nakonec bude Chibnallova éra i za něco stát. Sice bych, na rozdíl od něj, neoznačil díl jako "epic", ale určitě se řadí k tomu lepšímu, co se zatím v seriálu během jedenácté série objevilo. Sice si občas neodpustil pár utahaných srdceryvných momentů a maličko vykrádal scény z minulých dílů, bylo tam však něco, co většina dílů jedenácté maličko postrádala - zábavnost. Mělo to spád, napětí a navrch tu Dalekové zase působili jako pořádná hrozba. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na dno klesající prů*** to vysloveně nebyl, ačkoliv to mnozí kmenoví fanoušci tak cítí. Trpí to ale (ostatně celá série s Jodie) enormním ústupem od "doktorské civilnosti". O hrdiny se vlastně nemusíme bát, za každou cenu dostaneme nějaké morální ponaučení a i ti nejlegendárnější padouši celého kultu se záhy vztahují do průměrných vod. Tenhle speciál je však jistým extrémem na obou stranách - v té nezvládnuté rovině (vážně *SPOILER nemohli taťku nechat zhynout s Dálekem ve vesmíru? Hned by to nabylo osudovosti a hloubky aspoň jedné vztahové linky KONEC SPOILERU*), ale i v doposud neviděné nekompromisnosti Dálekova chování (takové zrůdy byly doposud jen Kyberlidé). Jodie je fajn a moc jsem se těšil na epizody s ní. Rozhodně není ta, která by si zasloužila jít na pranýř za úpadek do té doby jednoho z nejkvalitnějších sci-fi seriálu všech dob. Ne, viníkem je scénárista, který těžce zaostává jak v tempu (což by někdy tak nevadilo, Moffat to občas dost přeháněl), tak v originalitě a (hlavně) kontinualitě celé mytologie. Že se po nemasté neslané sérii konečně objevil Dálek, fakt neskutečně potěšilo. Ale ta radost skončila jen u toho faktu. Absolutoroim zůstává na krku Tennanta a skvělé sezóny si díky kvalitním zápletkám i skvělé společnici ukradl Capaldi (který mohl stejně jako Jodie skončit v průměru, kdyby pro něj psal Chibnall). Nó, máte co dohánět, abyste doktora vrátili zpátky na vrchol. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama