Reklama

Reklama

Excursion dans la lune

všechny plakáty
Sci-Fi / Krátkometrážní
Francie, 1908

Recenze (7)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Asi první remake na světě vůbec. Některé nové nápady zde byly, to se upřít nedá. K pobavení však dobré. Ze čtyř kopií jsem vybral tu s časem 6,41. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Chomón dostal od Pathého za úkol pozorně si nakoukat Méliesovy filmy a pak je pro firmu znovu natočit. A tak se Chomón činil, nutno říct, že ne špatně. Kopíruje téměř doslova (sled scén-obrazů, obličej Měsíce...), občas přidá nějaký svůj originální vtípek. Jak píše Flipper, jedná se vlastně spíš o parodii. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, ako to mali vo svojej dobe v Pathé ošetrené voči Meliésovi, resp. voči predlohám. Každopádne Cestu na Mesiac pozná každý, kdežto tento remake je skôr raritkou pre cinefilov. V každom smere je toto dielko minimálne o triedu slabšie ako originál a v podstate nemá žiadnu pridanú hodnotu a zmysel tohto kroku v Pathé mi pri sledovaní úplne uniká. Je to však krátke a keďže sa kopíruje kvalitná vec, tak aj remake má určité čaro. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Neexistovat Meliésův film z roku 1902, asi bych byl nadšený. Avšak Chomónův remake trpí všemi neduhy, kterými trpí remaky i v dnešní době. Není zdaleka tak nápaditý (většinu stopáže skutečně jen napodobuje Meliése), nemá tu správnou atmosféru a tempo (Chomón některé věci zcela přeskakuje, u jiných se zdržuje zbytečně dlouho - audience u měsíčního krále). Tyto nedostatky samozřejmě vyplývají z přílišného očekávání po shlédnutí Meliésovi klasiky, ale dají se shrnout tvrzením, že se jedná o další zbytečný remake. Vlastně jeden z prvních... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď som pred 30timi rokmi, začal ako školák prvýkrát listovať československé filmové encyklopédie a náučnú literatúru, ešte som ani zďaleka netušil, aká obrovská a komplexná je svetová kinematografia. Dozvedel som sa, že akýsi Georges Méliès natočil Verneovu CESTU NA MESIAC a je to divadelno filmové, trikové spracovanie. Netušil som ale kto je Segundo de Chomón, Ferdinand Zecca, či Walter R. Booth. Všetci zmienení a aj niekoľko ďalších, sa hodili na tvorbu komerčných, podobne ladených cirkusových snímkov, ktoré mali jedinú úlohu, priviesť divákov do stavu údivu. A ako ja stále tvrdím, Film je hlavne o tom. V tomto prípade, som teda nadmieru spokojný. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Historicky první remake úspěšného blockbusteru dělá to, co remaky dělávají – zahušťuje, zpřehledňuje, zrychluje, ubírá na poetice a mnoho nového nepřináší, ještě tak projektil Měsíci do jiného tělesného otvoru zapíchnout a místo měsíčních ještírků lepé děvy nasadit. Ale svůj zaprášený půvab to stejně má. ()

Reklama

Reklama