Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cole se narodil, aby dělal rock. Jeho dlouholetá přítelkyně Emily věří, že díky talentu to dotáhne daleko. Ale on pouze uctívá oltář Bobbyho Beerse, nezapomenutelného frontmana heavy metalové skupiny Steel Dragon. Žije u svých rodičů a tráví dny opravou kopírek. Když však vystoupí na Pennsylvanském srazu uctívačů Steel Dragon, vše zmizí. Chris Cole vystoupí jako Bobby Beers. Ohromí publikum svou perfektní imitací jeho elektrizujících vokálů. Tu noc ho však přátelé z kapely vyhodí a on upadne do deprese. Neočekávaný hovor mu navždy změní život. On, Chris Cole, byl vybrán jako náhrada za Bobbyho Beerse - jako hlavní zpěvák Steel Dragon. Raketově odstartuje mezi hvězdy. Vyroste z nuly až na ikonu rocku. Z pouhého rockového fanouška na rockového boha. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

demented 

všechny recenze uživatele

Telenovela pre retardovaných headbangerov. Čo zabolí viac? Stupídny scénar plný toho najväčšieho klišé, totálna absencia akéhokoľvek nadhľadu alebo milión iných nezmyslov a kiksov (Wahlberg mohol na koncerte kričať koľko chcel, ba by dokonca mohol svoje pľuca hodiť po spevákovi, ale aj tak by ho neprekričal - bol niekedy scenárista na nejakom koncerte? Asi ťažko) ? O to smutnejšie je, že si v tomto "skvoste" zahrali aj hudobné esá ako Zakk Wylde (Ozzy Osbourne, Black Label Society), Jeff Pilson (Dokken, Europe) či Jason Bonham (syn Johna Bonhama z Led Zeppelin). Ach bože. A ten názov kapely - Steel Dragon. Ktorá kapela by si dobrovoľne zvolila takýto silácky názov? Pokiaľ by šlo o paródiu, tak áno, ale mne ich hudba pripadala dosť seriózna :) Ale totálny ignorant - scenárista, o tom nemá zrejme ani páru. Nehnevajte sa na mňa, ale každý rocker/metalista, ktorý teda nie je úplne vypatlaný, musí pri pozeraní tohto filmu grcať. ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení. nečekal jsem nic a dostal nášup v podobě odlehčené metalové atmosféry osmdesátkového ražení. Mark Wahlberg příjemně překvapil a evidentně si svojí roli užívá. Pokud jen trochu máte rádi heavy-metal a při pohledu na ofiny a namalované chlapce v těsných kožených oblečcích z 80-tek máte na rtech lehký úsměv, film je přesně pro Vás. Příběhová linka je jednoduchá a předvídatelná, ale to vůbec nevadí. Moc příjemná oddychovka s nadhledem. I love metal i am Devil.....75% ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Pěkné rockové filmové odreagování! Wahlberg, který k té roli pravděpodobně přišel jako slepý k houslím se s tím nakonec popasoval vskutku dobře a mávat parukou se dokázal naučit nejspíše taky rychle! :) Staré dobré rockové vykopávky tomu dodaly šmrnc a musím uznat, že se mi líbily i ty předělané do novější metalovější podoby! Výběr hudby fakt pecka! ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg je zatraceně různorodý herec, což asi zapříčinilo to, že ačkoli jako relativně mladý, dostával široké portofóli rolí, ze kterých se sice nevylouply kasovní trháky, ale časem prověřené hodnotné filmy. Zvláště ty historické / životopisné jsou prostě super, Rocker je po Boogie Nights další retrospektivní věc, která trochu poodhaluje zákulisí průmyslu - tentokrát ne z prostředí točení porna, ale z hudební branže. Což je z mého pohledu neméně atraktivní. Všem Markyho fans doporučuju nastudovat si jeho starší filmy, protože vážně stojej za to! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Judas Priest mám tady tak trochu problém. Jasně, že film se příběhem kapely a Tima Owense jenom inspiruje, ale stejně. Každopádně povedlo se obsazení Marka Wahlberga, což je trošku ironie vzhledem k tomu, jakou nehudbou se Wahlberg po jistou dobu živil. Je tu parádní muzika a ztvárnění živáků a vůbec oceňuji, že film tak nějak v pohodě odsýpá, ačkoliv tu není nic, co by člověka vyloženě zaujalo. Co se naopak příliš nepovedlo je obsazení Jennifer Anistone, kýčovité ztvárnění hvězdného světa a také až příliš americký závěr, který měl nádech laciné deziluze. Čekal jsem trošku víc. 50% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Druhého manažera Steel Dragon měl hrát Anthony Head, který za svou roli dostal dokonce i zaplaceno, ale několik týdnu před začátkem natáčení byla jeho postava ze snímku vyškrtnuta. (liquido26)
  • Nick Catanase, který se Zakkem Wyldem hraje v kapele Black Label Society, si ve filmu zahrál Xandera Cumminse, kytaristu Blood Pollution, revivalové skupiny Steel Dragon, jehož vzorem byl Ghode, kterého ve filmu hraje jeho spoluhráč z BLS Zakk Wylde. (liquido26)
  • Členy skupiny Steel Dragon byli: Bobby Beers - zpěv (Jason Flemyng), Kirk Cuddy - kytara (Dominic West), Ghode - kytara (Zakk Wylde), Jorgen - baskytara (Jeff Pilson), A.C. - bicí (Jason Bonham), Izzy - zpěv po odchodu Bobbyho Beerse (Mark Wahlberg). Wylde, Pilson a Bonham hráli v písních Steel Dragon sami. Za Dominica Westa na kytaru zaskakoval druhý kytarista Black Lebel Society, Nick Catanase. Místo Wahlberga zpíval Michael Matijevic ze skupiny Steelheart a místo Flemynga Jeff Scott Soto ze skupiny Yngwieho Malmsteena. Se Steel Dragon si také v roli fanouška, kterého pozve Izzy na pódium, zazpíval zpěvák Myles Kennedy. (liquido26)

Reklama

Reklama