Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrově Galmoral probíhá krutý válečný konflikt, ve kterém jsou zapojeny i francouzské jednotky. Protistrana vyslaná od CIA začíná být postupně likvidována. Právě proto unáší francouzského velvyslance i s jeho rodinou. Na příkaz CIA se tak do akce zapojuje John Seeger se svými lidmi. Jemu i žoldákům je sděleno, že mají před francouzskými vojáky chránit místní obyvatelstvo. Ti také unesli velvyslance, kterého se však zbavují. John Seeger se vrací na Floridu. Zde navštíví manželku svého kamaráda Jonese, který přišel o život na Galmoralu. Je sledován muži Johna Dreshama, muže ze CIA, který zde dělá „špinavou práci“. Řídil též jejich operaci na Galmoralu. Svých pronásledovatelů se Seeger zbaví. Nakonec ho násilně odvážejí jeho spolubojovníci z Galmoralu za Anthonym Chapelem – ředitelem tajných operací CIA. Ten ho pod nátlakem donutí, aby vedl operaci na záchranu syna miliardáře Ahmeta Dasana. Jako rukojmí totiž drží rodinu jeho zabitého přítele. Jeho syna právě dalo americké ministerstvo spravedlnosti přivézt z Jižní Afriky. Chapel  je však již sledovaný Dreshamem, který na letišti zahlédne Maxime Barnolovou. Je to žena, která má pro Seegera slabost, ale momentálně pracuje pro Chapela. Zmocňuje se jí... Seeger a ostatní přilétají do Afriky. Seeger začíná plánovat osvobození syna Ahmeta Dasana z věznice. V Africe je ale i Dresham, který vysílá Maxime, aby zjistila, co se děje. Ta ho mylně informuje, že Seeger prý chce důležité materiály z místní nedobytné banky, kde se oba byli podívat. To už ale o nich Seeger ví... (TV Prima)

(více)

Recenze (126)

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Stevenovi tak docela nesedí tyhle překombinované příběhy, jelikož jeho nejsilnější stránkou je, když může někomu pořádně rozlámat ruce a nakopat kušnu - a v těchto rádobysložitých historkách jeho největší filmově-fanouškovské zbraně zkrátka nemají vždycky šanci zcela vyniknout. S podivem ale je, jak se nakonec celý snímek vyvrbí, jelikož ještě při přepadení věznice jsem si říkal, že tyhle příběhové motanice tvůrci opravdu trochu přepískli. Nakonec se ale vše podaří vysvětlit a zdůvodnit a řešení všech propletenců je elegantní. Samozřejmě, že ani tento pozitivní fakt nezabránil scenáristům v tom, že některé postavy donutili jednat jako naprosté blbce, ale přesto film v druhé polovině docela dobře šlapal. K tomu všemu se do snímku navíc probojovala také téměř identická kopie Catherine Zeta-Jones, což potěší každé trochu uznalé divácké oko. Přeci jen mám ale výtku - je velká škoda, že Steven vyměnil poctivou držkovku za samopaly a bouchačku. Dle mého názoru je gró jeho kvality v jednoduchém, leč silném příběhu (nejlépe cesta za pomstou a znovunastolením spravedlnosti) a perfektně sehraných aikido-končetinách. Jinak ale hlavní záporák skončí velmi stylově a s notnou dávkou (pohříchu ne jeho) černého humoru. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tento film už nespadá snad ani do kategorie B, ale určitě spadá do kategorie C a možná je na tom ještě hůř!! Odkud začít? Vememe to hezky pěkně po pořádku. Takže Steven Seagal by to měl už vážně zabalit. Bohužel comeback se nekoná a asi ani konat nebude (zatím jako dobrý film by se dal hodnotit Zákon Ulice). Seagal je stále prase tlusté, kterému asi nezáleží na své postavě a tak se cpe o sto šest. A i přesto, že ve filmu předvede nějaké to bojové umění, tak je to hrůza, protože nemůže se prostě tak rychle hýbat. Příšerné herecké výkony, něco tak toporného jsem opravdu dlouho neviděl. Příšerní padouchové, jen sem se ptal, kde to sakra vyhrabali. A úplně debilní scénář filmu. Není divu, že tohle je jen video film, ačkoliv nechápu, proč vůbec něco takovéh vzniká. Jediný co se i jakžtakž líbílo, tak byla akce. Jeden z těch filmů, na který mám nervy, že jsem s tím ztratil hodinu a půl života a jeden z těch filmů, kdy se po skončení ptáte sami sebe, jestli to tvůrci mysleli vážně a nevěřicně kroutíte hlavou! ()

Reklama

ssfan 

všechny recenze uživatele

Žoldáci spravedlnosti jsou dalším filmem Stevena Seagala, který režíroval Don FauntLeRoy a musím říct, že se jedná o jeden z nejleších Seagalových filmů poslední doby. Začátek je trochu chaotický, pak ale začíná skvělá akční smršť. Děj je i přesto velmi dobrý a Seagal ještě pořád dobře kope, takže nechybí ani dobré souboje. Ve filmu je i pár vtipných hlášek a herci ve vedlejších rolích byli celkem dobří. Objektivní kvalita 65%. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo... Sádlo Seagal versus hlavní hajzl kterej odmítá vzít do ruky zbraň!!! To už bylo trochu moc. Ve své opakované session Seagalovek jsem opravdu našel i kousky které si zaslouží zlepšit hodnocení, ale tenhle mezi ně nepatří. Jak napsal Lacike : akce je tu sice dost, ale je tak hrozně nudná a monotónní, že člověka prostě dřív nebo později otráví no a když je navrch záporák taková trapka co se na nic nezmůže a Seagal tu nemá ani jedinou pamětihodnou hlášku (o bitkách nemluvě) tak moje hodnocení nemůže zůstat jiné než odpadové. Jak jsem napsal v komentáři ke Stínům minulosti, tak rok 2006 byl pro sádelníka opravdu extrémně špatný a tahle matlárna, patlárna to jenom potvrzuje.5% ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...druhý film pod taktovkou stejného režiséra ( Don E. FauntLeRoy ) opět nedopadl katastrofálně!!!!..jedná se o naprosto normální akční výplach z béčkové produkce S.Seagala!!!!!....tentokrát je méně aikida ale více střílení....znát je to zejména v prvních 20ti válečných minutách!!!!...nevyužit je Luke Goss ( Blade 2 )!!!...nemá cenu rozebírat nic do detailu!!!!.... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V úvodnej prestrelke sa objavujú tie isté zabitia francúzskych vojakov nasnímané len z iných uhlov. (johnsnow)
  • Natáčení probíhalo v Kapském Městě v Jihoafrické republice. (Terva)
  • V scéne na záchodoch vytiahne protivník na Johna Seegera (Steven Seagal) zbraň, ktorú drží striedavo raz v ľavej a dvakrát v pravej ruke. (johnsnow)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno