Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako zvon... Tenhle kousek sem viděl v mládí nepočítaně a dycky rád. Tak sem si říkal, hmm kdo ví jak je na tom Bezva finta takle po letech. A 4 hvězdičky jsou myslím tou nejlepší odpovědí. Krapet se vytratil ten dětskej smích, vlastně sem se smál jenom když byl na plátně zvrhlej taxikář, kterej mi něčím připomíná českého komika Duška... Klobouk dolů před těmi všemi kaskadérskými kousky Belmonda, v tomhle on nemá ve Světě konkurenci. Těch 12 stehů (viz.zajímavosti) se mu určo přihodilo při tom, když to Lasky s naloženým autem napral přímo do kupy soli. To musela bejt pořádná šlupka. Nutno poznamenat, že tu loupež měli fikaně vymyšlenou, leč se obávám toho, že reálnou jenom ve filmu, na tohle se Joker nehrabe, ten má sice též pod čepicí, ale taky má i pořádně nabitej kvér. Jo a poslední věc, je celkem zajímavý celej film poslouchat "Grime", chce bejt jako ty "Grime", kde je "Grim"? Jojo, přesně takle se totiž jmenuje hlavní postava, kterou hraje samotnej J-P Belmondo. Na závěr menší slovní hříčka s podotázkou: Je Bezva finta bezvadnej nebo bezva vadnej film? :o) ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství, na který jsem nedávno po mnoha a mnoha letech narazila v televizi, a musím jenom konstatovat že neztratil nic ze svého kouzla - ba naopak, jeho genialitu jsem docenila snad ještě více než dříve a hodnocení nakonec zvedla na ten plný počet (a to nejsem žádný fanda komedií - spíše naopak). První polovina filmu odehrávající se v bance je prostě klasika a nemá jedinou chybku. V druhé polovině se charakter děje mění, ale rozhodně o ní nejde říci že je špatná. K hereckému obsazení Belmondo - Marchand a mladá "Samantha" Kim Cattrall prostě není co vytknout. Nadčasové :-D ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezva film. Belmondo je bez Krampola ako Funes bez Filipovského. Ak nezačnete premýšlať nad logikou (naháňačky na ulici a polícia stále nikde, skoro rovnaký Belmondov hlas v každej úlohe), k čomu v tomto žánri nie je ani dôvod, budete sa skvelo baviť. Ako v banke, tak v uliciach Montrealu. Ten kvalitatívny rozdiel týchto dvoch pasáží nie je zase tak markantný. Jedna z top komédií našej mladosti a našej generácie. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Jean-Paula Belmonda, jako malý jsem to jednou viděl a strašně se mi to líbilo. Parádní plán, jak vykrást banku a neodbytný "záporák" Lasky, kterému jsem přál jen to nejhorší :-) Ale i postupem času je to zkrátka dobrá podívaná, na kterou se dnešní filmy o vykradení banky, jen težko hrabou. * * * * ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k tomuto filmu. Americkou verzi s Billem Murrayem mám docela rád a vždycky mě mrzelo, že ji plno lidí odsuzuje právě kvůli tomu, že Bezva finta přišla dřív. A to přitom "Rychlá změna" není její remake, jen vychází ze stejné knižní předlohy. Jeden příběh, dva filmy, dvě různá zpracování. První polovina obou filmů je dost podobná, ale v té druhé si jdou oba svou vlastní cestou. V Bezva fintě ústřednímu triu kazí útěk lidský faktor v podobě chlápka, který jim chce prachy vyfouknout, a také milostná aférka Belmondových kompliců, kterým to dvakrát neklape. V americké verzi útěk také kazí lidský faktor, ale zde v podobě lidí, které lupiči při své cestě na letiště potkávají (zloděj, taxíkář, mafiáni,...). Jelikož má BF Belmonda, tak je její druhá půlka akčnější a plná honiček, těmi se na druhou stranu americká verze moc chlubit nemůže. I když jsem se snažil neporovnávat, stejně mi americká verze prostě přijde lepší. A i zábavnější. Tohle je jen taková lehce nadprůměrná komedie na jedno zhlédnutí. Bezva finta Rychlou změnu poráží jen ve dvou věcech - na Kim Cattrall se kouká o poznání lépe než na Geenu Davis a Jacques Villeret je v roli taxíkáře úžasný. 3 a půl. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Belmondo spadl při přestupování z auta na letadlo 120 km rychlosti na silnici. Poté musel dva měsíce strávit absolutně bez pohybu na lůžku, a poté ještě půl roku nosit korzet. (Sifaka)
  • Závěrečná scéna v Římě je natočená na náměstí Piazza Navona, kde se mj. natáčel podobně hořkosladký konec filmu Svatý rok (1976). (MrHousenka)
  • Číslo taxi Dodge Royal Monaco 1976, kterým ujíždí trojce lupičů, je 1985, což je rok, kdy byl film natočen. (funmaker)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama