Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako zvon... Tenhle kousek sem viděl v mládí nepočítaně a dycky rád. Tak sem si říkal, hmm kdo ví jak je na tom Bezva finta takle po letech. A 4 hvězdičky jsou myslím tou nejlepší odpovědí. Krapet se vytratil ten dětskej smích, vlastně sem se smál jenom když byl na plátně zvrhlej taxikář, kterej mi něčím připomíná českého komika Duška... Klobouk dolů před těmi všemi kaskadérskými kousky Belmonda, v tomhle on nemá ve Světě konkurenci. Těch 12 stehů (viz.zajímavosti) se mu určo přihodilo při tom, když to Lasky s naloženým autem napral přímo do kupy soli. To musela bejt pořádná šlupka. Nutno poznamenat, že tu loupež měli fikaně vymyšlenou, leč se obávám toho, že reálnou jenom ve filmu, na tohle se Joker nehrabe, ten má sice též pod čepicí, ale taky má i pořádně nabitej kvér. Jo a poslední věc, je celkem zajímavý celej film poslouchat "Grime", chce bejt jako ty "Grime", kde je "Grim"? Jojo, přesně takle se totiž jmenuje hlavní postava, kterou hraje samotnej J-P Belmondo. Na závěr menší slovní hříčka s podotázkou: Je Bezva finta bezvadnej nebo bezva vadnej film? :o) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bezva finta mě nikdy nechytla a nestalo se tak ani po letech. Sice trochu zajímavý, trošku vtipný, ale až na lehce poblázněné výlevy klauna či převlečeného důchodce je Belmondo již tím drsnějším JÁ, které směřovalo k rolím zatvrzelých poldů. Které jsem rád neměl. Víc než klaun mě tu bavil jeho parťák a bývalý spoluvězeň Luca, který zloděje stále pronásleduje. No a v závěru se objeví oblíbený tlouštík (taxikář), který si také všechny scény ukradne pro sebe. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat „mírné“ SPOILERY (pokud se však v tomto případě dá o něčem takovém vůbec hovořit :-) A potom, že jsou na tom špatně pouze naši důchodci. Kdyby jenom tušili, co Babel pobírá po 30-ti letech u Canadian Pacific.... Valná většina z vás píše, že po opuštění banky snímek ztrácí na tempu. Možná, ale zase vytahuje eso z rukávu v podobě nudistického „blbce k večeři“ J. Villereta aneb co bys nám doporučil? „Svlékl bych ho a zavřel do tamhleté boudy. A nebude mu zima? Ne, já jsem otužilej :-) Navíc závěr v Římě u kašny aneb s jídlem rostem chuť a když už má člověk chvilku volného času a je na to oblečen......miluju a za sebe říkám jednoznačné ANO :-) Co říci závěrem? Bezva finta možná není tím nejoriginálnějším (nejchytřejším) vykradením banky, ale tím nejzábavnějším zcela jistě. p.s. kdyby byl současný dabing alespoň z poloviny na úrovni toho zdejšího a nikoliv těch současných rychlokvašek, co si odběhly od přehlídkových mol, firemních večírků popř. golfových dýchánků (nic osobního golfisto), byl by člověk ušetřen vypínání Tv max po 10min s „lehkým“ náběhem na tik v pravém oku a škubáním v levé tváři.... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co si tady vsichni serou do gati, jak je druha polovina filmu strasna, sice to neni tak paradni zabava jako prvni polovina, ale zase tu je dost akcnich scen a i tech forku tu je porad fura, takze fakt nevim, v cem je problem. Navic Belmondo je tady fakt perfektni a taky me potesil Jacques Villeret a ve filmu hraje paradni hudba. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Fantastická krimikomedie, která nikdy neomrzí. Můj první film s Belmondem, co jsem viděl. První zhlédnutí bylo nezapomenutelné. Od té doby Belmonda miluju a dobře si pamatuji, jak jsem poté začal poctivě nakoukávat jeho filmografii. Vždycky když Bezva fintu dávají, dívám se. Belmondo (legendární Klaun) je zde jako vždy dokonalý a skvěle mu sekundují i Guy Marchand a Kim Cattrall coby jeho věrní spolu-zlodějíčci. Scénář je skvělý, má to geniální nápad a jako celek je film výborně vystavěný. Belmondův pláč do telefonu a závěrečný trik při odchodu z banky mě pokaždé zaručeně dostanou. Bezva finta je filmem vyloženě pro potěšení. Za tenhle výkon bych Belmonda nominoval minimálně na Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herec - komedie nebo muzikál. Super krimikomedie. U mě pět hvězdiček. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Při automobilové honičce Grimma (Jean-Paul Belmondo) s odtahovkou Lásky odpadávají z kol auta Grimma poklice a opět se na autě různě objevují. (rakovnik)
  • Šestnáctý nejvýdělečnější film v roce 1985 ve Francii. (Poker_Face)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama