Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Genero 

všechny recenze uživatele

Bebel shledal, že přepadení banky je dost nudná rutina a rozhodl se v převleku klauna ukázat policajtům i rukojmím, co je ta pravá taškařice. A je to pravá taškařice i pro diváka. Ty hnidopišské řeči o slabší druhé půlce jsou mimo mísu. Vám by snad nešlo pod vousy ujíždět před biřici s větrem o závod v taxíku Jacquese Villereta, po boku s (tehdy ještě) mladinkou Kim, ustrašeným debilem a s Laskym v patách? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +Bezva film, chytrý, zábavný, po herecké stránce perfektní, vzájemné slovní přestřelky mezi Belmondem a Mariellem byly k popukání -mírně kolísal závěr, mi přišlo, že nevěděli kdy to ukončit./// Po dlouhé době (asi deseti let) můj první Belmondo. Víte, že jsem si jako malej myslel, že Belmondo a Van Damme jsou stejná herecká generace? A víte taky, že první film ve kterém jsem ho viděl byl film Mrchožrouti? A to jsem ho ještě neznal a ve filmu jsem fandil někomu jinému. Teď jsem dlouho váhal za který film Belmonda uchopit. Prostě se kterým filmem začít. Zkusil jsem tento a i s ohledem na to, že je to jeden z těch lepších kousků (takže očekávání byla) jsem si film náramně užil a po celou dobu se perfektně bavil. Možná jak zhlédnu všechny filmy, tak k tomuto budu přistupovat jinak, ale v tuto chvíli je to můj první Belmondo./// Celkem 88%/// ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tuto banku ještě nikdo nevyloupil - až na Grimma (Jean-Paul Belmondo) a jeho společníky. Grimm - v převleku za šíleného klauna - dokáže rozesmát kohokoliv, až na policejního komisaře, pro kterého je celá akce jen k vzteku, protože není schopen protřelého lupiče dostat. Ale když se Grimmův komplic (Guy Marchand) bezhlavě zamiluje do dívky, která naopak miluje Grimma, a navíc jim je v patách lamželezo Lasky, naštvaný že jej ke kšeftíku nepřibrali, začnou problémy... Jean-Paul Belmondo je již navěky zapsán v historii francouzského filmu, a každým dalším filmem, který mám tu čest shlédnout, svoji pověst jen potvrzuje. U Bezva finty jsem se skvěle bavil od prvních minut, až - i přes trochu pomalejší tempo v druhé polovině filmu (kde ale naopak exceluje "duchem chudší" taxikář (Jacques Villeret)) - do samotného konce. Samotný závěr bych považoval za trochu slabší, ale týká se to jen opravdu posledních pár minut... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::: Skvělá Belmondovka se spusty skvělých hlášek, která zaručeně pobaví a rozesměje, ale bohužel ten konec byl strašný ! Scénarista asi nevěděl jak to elegantně zakončit - před sebou měl na papíru napsaných pár variant, nemohl se pořád rozhodnout. Tak si řekl, že zkusí staré, ale vyzkoušené "ententiky". Bohužel mu prstík ukázal právě na ten nejdivnější a nejnudnější závěr. Ale i tak to byla naprosto skvělá a nadprůměrná komedie. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Belmondo spadl při přestupování z auta na letadlo 120 km rychlosti na silnici. Poté musel dva měsíce strávit absolutně bez pohybu na lůžku, a poté ještě půl roku nosit korzet. (Sifaka)
  • Belmondo ve filmu předvádí 24 kaskadérských čísel, nejvíce ze všech svých filmů. (Sifaka)
  • Muzika, kterou hraje Grimm (Jean-Paul Belmondo) v Římě, je od Nina Roty a poprvé zazněla už ve filmu Silnice (1954), kde také hrál hlavní roli klaun. (Poker_Face)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama