Reklama

Reklama

Soupeři

  • Jižní Korea Hyeongsa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akční příběh od režiséra filmu Na útěku plný bojového umění, intrik a nástrah. Korea, 15. století, země je v hluboké politické krizi, nastává boj dvou mocenských skupin o absolutní nadvládu. Dvojice detektivů v utajení vyšetřuje případ padělaných peněz, který se stává mnohem záhadnějším, když všichni hlavní podezřelí jsou zavražděni. Během vyšetřování detektivové potkávají tajemného bojovníka, oddaného stoupence jedné z mocenských skupin, který se snaží zahladit veškeré stopy. Namsoon, mladá detektivka svého protivníka neúnavně pronásleduje, utkává se s ním v mnoha soubojích a nakonec se do něj nevyhnutelně zamiluje. Zvítězí láska nad zákony? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

DDT 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od většiny ostatních (viz zklamané komentáře) mě u tohoto typu filmů děj vůbec nezajímá. Šel jsem na komiks a dostal jsem ryzí komiks. Vzal jsem s sebou osmiletou dceru, která nestačila číst titulky (což je tady jednoznačně plus) a oba jsme byli spokojeni a vyprávěli si oblíbené scénky. Některé byly vyloženě pětihvězdičkové. Jen ten asijský humor je pro evropana trochu tvrdší oříšek. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka a choreografie soubojů je jednoznačně výborná a vynikající. Problém je, že mi tam občas nesedí, ty komické momenty, někdy jak z grotesky a v některých případech mi vadí zvolená hudba, byť ve většině scén to funguje a ost(převážně moderní hudba, hodně klavíru a trochu orchestrace, tradiční asijskké nástroje) je kladnou stránkou filmu. Škoda, že se nezamakolo více na postavách a detektivní stránce. Úvod je lehce zmatený, ale zase na druhu stranu je to vizuální lahůdka plná nápadů, závěrečná bitva a duel je perfektně udělaný, navíc se podařilo dostat do filmu ke konci melancholickou a lyrickou atmosféru, romantická linka také neurazí. Příznivci Ha Ji Won by si to neměli nechat ujít. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Soupeři“ se převelice snaží. Touží po stylově dokonalé audiovizuální formě, která by vhodně zarámovala velkolepé souboje, dramatické scény, romantické chvíle i občasné drobné vtípky. Jenomže jsou chaotičtí a nesoustředění - kromě toho jejich eskapády zbytečně rozmělňují zpomalené záběry, které jsou oproti všem předpokladům nudné. Akční pasáže snímá zdánlivě zmatená, roztěkaná kamera, takže nic moc neuvidíte - ale právě to je jejím prvořadým úkolem, neboť díky ní není potřeba žádná zvlášť náročná choreografie. Nicméně korejský pokus není až tak úplně marný - alespoň maličkou jiskřičku roznítil ... a vypjatý snový souboj, odehrávající se těsně před závěrečnými titulky, má v sobě neskutečný náboj. P.S.: TV Nova Cinema pod taktovkou TV Nova se opět vyznamenala, neboť finální podmanivou píseň nemilosrdně uťala spolu se zmíněnými titulky. Vážně nevím, co ji vede k barbarskému a nekulturnímu názoru, že titulky nejsou součástí snímku. Vlastně vím: Prostor pro reklamu opět slavně zvítězil - a to zcela bez boje ... a spolu s ním úporná snaha o zvýšení sledovanosti (což s reklamou přímo souvisí). Projevuje se překotným servírováním dalšího snímku bez jediné vteřiny oddechového času, aby snad znuděného diváka nenapadlo zběhnout ke konkurenci. Děkuji, nechci - tyhle trapné triky na mě nezabírají ... ;-) ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Klasická ukázka vítězství formy nad obsahem. Vizuálně krásný příběh o ničem. Po první půl hodině jsem si začínal myslet, jestli to není parodie. Postupně se to trošku zlepšilo, ale kdyby ten film nebyl tak krásně natočený, byl by tak na jednu hvězdičku. Jediným kladem vedle vizuální stránky je Kang Dong-won, který jako jediný z herců obstál, ostatní se jen pitvoří. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nádherné lokace a scenérie soubojů, plus kostýmy. Ano, vizuální stránka, to je asi to jediné, co se dá nomto Jihokorejském filmu pochválit. Jistou zálibu v něm najdou i fandové soubojů s meči, protože ničeho jiného se zde nesetkáváme. Nečekejte tedy kung-fu a jemu podobné bitky. Nic, prostě nic:-) 35% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama