Reklama

Reklama

Dračí doupě 2

  • Německo Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God (více)

Obsahy(1)

Příběh Vás vtáhne do temné říše fantazie. Zlý kouzelník Damodar připravuje strašlivou pomstu Izmerskému království. Udatný bojovník Berek a nezkušená kouzelnice Melora se vydávají do bitvy proti Damodarově obří armádě krvelačných nestvůr, létajících harpií a ledových draků. Pokud neuspějí, Izmerské království ztratí své kouzelné žezlo... (Intersonic)

(více)

Recenze (83)

Mitopus odpad!

všechny recenze uživatele

Pozor, útočí na nás lič! Nevím, jestli to bylo neuvěřitelně pitomým dabingem, ale měl jsem pocit, že se dívám na fantasy verzi Strážců vesmíru. A nepomohlo ani to, že jsem fanda Heroes of Might and Magic. Mimochodem doteď jsem si myslel, že lichové jsou nekromanti tak mocní a staří, že z nich zbyla jen kostra, tohle byl nějaký skřet-zloděj, stěží level 3, nemluvě o tom, že nemrtví se mají ze snadno pochopitelných důvodů zdržovat u země (pokud už teda ne pod ní) a ne si hopsat po stromech a vykrádat kukaččí hnízda :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Před dávným časem byl stvořen artefakt zla............ Courtney Solomon, režisér prvního příběhu se odsunul (ani se nedivím) do produkčního týmu a režie se ujal Gerry Lively. Zaklínadlo "Prozření" mě osvítilo. To, co se mi nelíbilo v jedničce mi tady chybí. Ironie a vtip jsou pryč. Špatné jsou i v jedničce dobré, kostýmy a ani trikově se to vůbec nezlepšilo. Okamžitě zvyšuji hodnocení jedničky o jednu hvězdu. Tohle je rozhodně horší. CITÁT - Boha není možné zabít........ Ale tenhle příběh už je skoro zabit. Je vidět, jak tvůrci měli málo financí. On si totiž Solomon na první příběh musel půjčit 25 000 amerických dolarů od svých prarodičů, aby mohl snímek dotočit. Nakonec ho točil v Čechách v Praze a Kutné Hoře. Tento štáb se musel přesunout do levnějších krajů a tak se točilo za málo v Litvě. Bohužel tím trpí úplně všechno. Strašná kamera, příšerná hudba, televizní a tudíž podprůměrné triky, nesmyslné dialogy a herecké obsazení se snad ani nedá komentovat. Námět je dobrý, ale ostatní je hrůza. Ježíši Damadore, to je blbost!!!! ()

Reklama

corbeau 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí první čtvrt hodiny jsem měl pocit, že to bude ještě větší hovadina než jednička. Postupně se ale ukázalo, že tomu tak není a ve výsledku působí D&D 2 vedle svého předchůdce jako Rolls-Royce vedle trakaře. Jasně, jedná se stále o typické "béčko", zápletka je klišovitá, scénář primitivní a režijně je to místy dost odfláknuté, ale je zde vidět velký posun vpřed - ani jeden hlavní hrdina není vyloženě nesympatický, efekty jsou, na to jak směšnou částku tenhle film stál, obstojné, a hlavně mám konečně dojem, že autor zná hru D&D. Konec ale vyšuměl do prázdna a i jiné nedorazy mi brání sáhnout po vyšším hodnocení. Snad příště... ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně někde mezi filmem Dračí doupě 1 a levným plagiátem Diabla. Zkrátka rpg po lanu, kde má každý své místo - warrior, wizzard, rogue, barbarian a priest. Toto epické vyprávění bych zařadil někam k vnějšímu okraji světa, tedy na tu hranici, kde končí placatá země. Je to patetické, ale to nevadí, protože 2 záběry na utnutou končetinu to zachrání. Je to ne příliš dobře naanimované - drak co spolkne magickou kouli by určitě nechtěl, aby mu krku rejdily špatně koordinované polygony... Doupě 2 - peklo tak někde... ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než první díl. Výtky v podstatě podobné - vypadá to spíše jako televizní film (ať již jde o efekty, kameru, rekvizity či herce), ale je zde určitý pokrok. Nezaujatý divák si film asi moc neužije, fandové D&D na tom již budou lépe, ostatní RPGečkaři se u toho budou spíše posmívat pravidlovému škatulkování a klasické epic fantasy naivitě o záchraně světa. Nedá se to brát moc vážně, ale vyloženě jsem se u toho nenudil, uběhlo to rychle a film svou úlohu splnil. 3* ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na hradě Trakai a v okolí města Vilnius v Litvě. (Terva)

Reklama

Reklama