Reklama

Reklama

O Mikešovi

(seriál)
  • čeština O kocouru Mikešovi a jeho přátelích
Animovaný / Komedie / Pohádka
Československo, (1971–1976), 2 h 44 min (Minutáž: 6–8 min)

Režie:

Josef Kluge

Předloha:

Josef Lada (kniha)

Scénář:

Josef Brukner

Hudba:

Miloš Vacek

Hrají:

Karel Höger
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Recenze (55)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další seriál kterej jsem jako malej dost opomíjel, v dnešní době mě sice příběhy nějak moc nezaujaly ale ta animace je nádherná. Jediné co jsem o Mikešovi kdy měl byly gramofonové desky které mám ještě na půdě a celkem mě překvapilo že to bylo úplně to samé jen s obrazem. Nejlepší díl byl jednoznačně s hruškama:-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Slavný animovaný pohádkový seriál o mluvícím kocourovi dělají krásným především dvě věci. Ta první jsou úžasné malby Josefa Lady. Jeho kresby se mi vždycky líbily. Na jedné straně jednoduché, na druhé promyšlené, a přitom tolik malebné. Tou druhou je samozřejmě hlas Karla Högera. Pohádky to byly jednoduché. Přesně tak, aby je děti chápaly. Na některých povahách se projevovaly i klasické české vlastnosti, ale ono to češství bylo Ladovi vrozené. Stejným způsobem představoval typické Čechy a jejich vlastnosti a neřesti i v seriálu o kmotře lišce či v jiných pohádkách. Ale vždy způsobem humorným a laskavým, takže pohádky vždy (ne)byly určeny výhradně dětem, ale pobavili se i starší ročníky… K jeho dílům se vždy rád vracím, protože ten typ laskavého humoru přívětivého pro všechny věkové skupiny se dneska už nedělá. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Byl jsem pohádkám už odrostlý, když pohádkový seriál "O Mikešovi" vznikal a poté v TV odvysílán. Vynahradil jsem si to cca po dvaceti letech od vzniku seriálu, kdy jsem si vychutnal tento přenádherný animovaný dětský seriál spolu se svými už vnímajícími dětmi. Tuším, že jsem to tenkrát hltal víc než mí dva synové. :-) Karel Höger svým projevem dokázal okouzlit nejenom stárnoucí Marii v "Romeo a Julie na konci listopadu", ale bezesporu svým laskavým hlasem a vystupováním i ty nejmenší. Hlas Karla Högera spolu s oživlými postavičkami Josefa Lady dává záruku toho nejlepšího, co dnes můžeme dětem nabídnout. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Kresby Josefa Lady se mi vždy líbily a jako dítěti ještě mnohem více. Není to žádné velké umění, jsou ovšem jednoduché, hravé, barevné a pozitivní. Stejně tak jako jeho příběhy a pohádky. Kocourka Mikeše jsem měl moc rád. Sice stojí o kousek níž než třeba pohádky O chytré kmotře lišce, ale stále jde o výtečnou zábavu pro menší diváky s krásným přednesem Karla Högra. Už se těším, až si někdy Mikeše zopakuji s dětmi. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Návrat po stopách paměti: Prolog. Mňau. Mňau, taky se rád nechávám hladit a drbat od hodných slečen, rád ležím v teplíčku za pecí a v noci se přitulím a nechávám se hřát... Rád piji mléko a nechávám si vyprávět pohádky... není tenhle večerníček vlastně o mně, nebo mě pouze natolik ovlivnlil, že jsem stále jen jedno velké kočičí dítě? Poškrabejte mě na hlavě a já vám složím hlavu do klína, krásná paní... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama