Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Alternatívny názov aj Sha Po Lang. Hodnotenie je za necenzurovanú HK verziu. Tá ma oproti čínskej v sebe zakomponovanú jednu scénu navyše, ktorá však zásadne mení vyznenie ako aj pointu celého filmu smerom k temnejším prúdom, čo len spätne podtrhuje noirovosť príbehu a snímky ako celku. Okrem úsmevných chybičiek v podobe takmer neustále čistého obleku zabijaka v bielom (aj potom, čo so zopár protivníkov spravil cednik na hemoglobín) a občasnej skratkovitosti v deji niet čo vytknúť. Atmosféra funguje ajv neakčných sekvenciách, pričom samotné konfrontačné súboje (precízne a prehľadne nasnímané aj vďaka existencii dlhších záberov a menej frekventovaných strihových zásahov) prepínajú snímku na vyšší bojový level, ktorý vám pripomenie zlaté časy honkongskej "mlátičkovej" výrobne. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Drsnější detektivka ve stylu Wooových filmů, ale chybí tady Chow Yun-Fat, nicméně to vůbec nevadí, protože je tady fakt ultimátní bijec Donnie Yen, ten se sice v první hodince tak projevuje hodně zřídka, ale to co tam předváděl v poslední půlhodince, když tam neuvěřitelně krutě seřezal nejdřív ultimátního řezníka v bílým (mimochodem skvělej záporák v podání Jackyho Wu ) a následně naflákal prdel i tlustýmu kung-fu šefíkovi, to byl fakt strašnej masakr a zároveň skvělý finále. Krom toho to má i solidní příběh a výbornej originální konec ()

Reklama

johndee 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí dávám 5*. Sammo Hung předvádí dokonalý koncert. Neznám snad jediného člověka, který tolik váží a tolik bezchybně předvádí. Donnie Yen rozhodí košuličku a vida, další z jeho ukázek, že je opravdový mistr je na světě. Musím ještě pochválit volbu záporáka Jackyho Wu. Tenhle kluk si zajisté ještě vyšvihne nejedno salto přes laťku pěkného hereckého výkonu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo pro mě zklamání. Další film s Donnie Yenem na který jsem se moc těšil a výsledek? Do půlky filmu se Donnie asi 4krát ukázal před kamerou, aby jediné jeho bojové scény byli na konci filmu a nepatřili zrovna do toho nejlepšího co divák může vidět. Všechno vypadá jako by film byl vymyšlen a připravován bez Donieho a ten se nakonec k filmu připojil a rychle mu museli najít nějakou roličku. Velká škoda a ještě větší nevyužití jedné velké osobnosti. Jinak je film postaven na osobní pomstě jednoho policisty(Simon Yam), který se snaží za pomoci jakýchkoliv postupů zbavit svět svého nenáviděného protivníka mafiánského bosse Po-a(Sammo Hung). Pokud někdo ve filmu uvidí nějakou extrémně skvělou akční sekvenci ať mi dá vědět, protože já prostě nic takového neviděl. PS: mluví tady někdo o noir-u? Sakra další věc, po které jsem ve filmu nenašel ani památku...Asi ten film, chtěl být a tváři se jinak než původně všichni chtěli a to je možná nejsmutnější. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taký mix medzi ranným Johnom Woo a Johnnym To. Pritom ale postráda krásu a osobitosť obidvoch menovaných. Pritom Wilson Yip nie je žiadny fušer. Pomáha mu elita - Donnie Yen, Simon Yam a hlavne tučko Sammo Hung Kam-Bo, ale aj napriek niektorých parádnych scénam - naháňačka na streche, zabíjanie policistov, film vyšumí do prázdna. Príliš tlačí na sentimentálnu nôtu a také to pevné buddy puto je skôr naznačené než naozaj prežité. Finálny zvrat mi príde dokonca trochu smiešny. V zásade ma to nenudilo, ale pozrel som si to len preto lebo som chcel vidieť druhú časť a Tonyho Jaa. Tak som chcel byť v kontexte. Ďalšie potvrdenie toho že Hong Kong v noci vyráža dych. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama