Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Cyklus Manželské etudy vysílala Československá televize v roce 1987 a jednotlivé díly mapovaly život šesti mladých manželských dvojic od jejich svatby po dobu šesti let (1980 - 1986). Česká televize se spolu s režisérkou Helenou Třeštíkovou rozhodla na tento projekt navázat, vyhledat sledované páry a zaznamenat jejich současný život (1999 - 2005). Získaný materiál se stal nejen výpovědí o lidské psychice, ale také o současnosti a změnách, které s sebou přinesla doba po pádu totality. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (117)

cross 

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl neuvěří! Z mého pohledu nelze tomuto dokumentárnímu seriálu vytknout vůbec nic - sledujete 25 let života lidí, jejichž osudy nenapsal scénárista, ale kteří si svůj život opravdu prožili se vším všudy! Velmi emotivní příběhy budiž nám všem dobrým příkladem, jak zařídit s vlastním životem. Úžasný obrázek doby let 80., možnost konfrontace postupného časového vývoje života sledovaných párů (i osob samostatně) - ať už psychologického,názorového vývoje, tak toho fyziologického, stárnoucího... Navíc možnost dokonalého porovnání dvou generací - lidí narozených kolem roku 1960 a nás, narozených kolem roku 1980. Vzdávám nejhlubší úklon jak autorce, tak všem lidem o kterých dokument je! Tomu se nic nevyrovná! A bohužel, často to není hezký pohled... Ale to je život. A dokonale je vidět pravidlo:"jaký si to uděláš, takový to máš...". ()

hacho 

všechny recenze uživatele

Dokumenty me opravdu zaujaly, myslenka vynikajici. Jen me mrzi, ze v castech "po 20 letech" nebyli panove vice korigovani, aby "neplkali" porad o sve praci a zamerili se vice na vztahy, o nichz to cele bylo. Nadherne to ukazuje, jak se vyviji zivot muze a zivot zeny a o cem je ten muzsky, o cem jsou schopni hovorit a pod. Na druhou stranu se mi zase libila moznost porovnat rodice za mlada a jejich potomky, nekdy je ta podoba uzasna. ()

Reklama

rybitvi 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad! Velmi inspirativní i zábavná podívaná natočit radosti a strasti opravdových lidí a sledovat jejich první roky v manželství a poté, kam se posunuli za 20 let ve vztahu a v profesi a jak jejich děti řeší podobné problémy, kterým museli tehdy čelit i oni sami. Umělé reality show ať jdou k šípku, tohleto je pravej život!!! ()

axiom 

všechny recenze uživatele

Velice silný dokument, dá se řící ta pravá reality show. Je to opravdový pohled do života daných dvojic, pohled spojený s kontrastem mezi jejich manželskými začátky a dnešním životem lidí středního věku s dospělými nebo dospívajícími dětmi, i s předělem změn devětaosmdesátého roku dopadajících do dnešní reality. Počátky byly podobné tak jako náš život v osmdesátých letech, kdežto dnes jsou jejich osudy velmi různorodé. I tak malý vzorek obráží statisticky problém rozvodovosti - polovina párů je rozvedených. Já jsem sledoval původní cyklus před dvaceti lety (ten byl vždy zopakován před novým dílem) a o to více jsem očekával pokračování. A mohu s čistým srdcem říct, že mně nezklamalo. A nestydím se ani za slzy v závěru 5. dílu. I to je život. ()

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

tak ze začátku mě ta až tak nezaujalo,ale po čase jsem si všimla že je velmi zajímavé sledovat jeden a ten samý pár po svatbě a pak po 20 letech..ale určitě nikdy nezapomenu na 5.díl ve kterém na konec zemře dcera nevzpomenu si na jméno její matky...velmi silný příběh..5 hvězdiček zaslouženě a to jsem nejdřív chtěla koukat na něco jinýho a říkala jsem si že to bude asi dobrá blbost ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama