Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (149)

Dudek 

všechny recenze uživatele

V nepříliš povedeném fikčním světě se odehrává překombinovaný příběh s velikým množstvím napadů, které ovšem v kompletu nefugují příliš dobře. Základní dějová linie je, ač obohacena o prvek cestování časem, velmi primitnivní, přesto se jí však daří udržet diváka u obrazovky - zejména díky své pestrobarevnosti a pár opravdu crazy scénám. Několik prvků je vcelku povedených, ale snímek bohužel nehýří téměř žádnou originalitou, nedokáže překvapit, spíše nudí. Několik "šokujících" zjištění potěší, ale v celkovém kontextu se nejedná o nic, co by Meet the Robinsons dokázala dotáhnout alespoň do průměru. Matrixovský závěr je strašlivě natahovaný a absolutně nefunguje. Pomsta buřinek pomocníčků nakonec působí až příliš vykonstruovaně, je pouze na efekt, zbytečná a hloupá. Třešničkou na dortu je pak celková nemastnost neslanost celého filmu, která pouze dokazuje, že Disney neumí animákům vtisknout ani fous života, umělý fantasktní svět nedokáže vzbudit žádné emoce. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Nezáživný animák, který stál na cestování v čase a i když poukazuje, že lze změnit budoucnost, tak v mnoha situacích tu skutečnost ignoruje. Ač se to dá ještě pochopit, když si uvědomím "cílovku" tohoto filmu. Avšak i děj samotný zde není bůhví co, postavy též, vtipu minimum a animace je jen obstojná. Celkově slabší dílo a jen 2z5. ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený animák, který mě ve své době opravdu nadchl, což o moc kreslených filmech říci nemohu. Nevím, co proti filmu zde většina lidí má - řekl bych že je to určitě kvalitativně srovnatelné s takovým filmem Na vlásku. Emotivní scény byly emotivní, vztahy mezi postavami fungovaly, co víc chtít. 85% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Je to sice šílené a nesourodé, ale zároveň i strašně moc hravé a nápadité. Nebo počkat, ta šílenost je vlastně klad! A překvapil mě i zajímavý a (na dětský film) promyšlený děj a fungující emotivní scény sirotka hledajícího rodinu. Výtvarná stylizace se mi líbala, film odsýpal a nešikovný (domnělý) hlavní padouch bavil. Ale očividně film nesedne každému (viz hodnocení zde). ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že na konci filmu jsem měl smíšené pocity. Hlavně jsem byl tak trochu zklamán. Příběh byl totiž mimořádně dobrý, ostatně jak už bývá u animáků vesměs zvykem, bohužel úrověň zpracování pokulhávala míle za ním. Příběh mě velmi zaujal, a myslím, že nejen mě, a navíc bylo vidět, že je všechno propojené a vše tak nějak dávalo smysl až v samém závěru. Právě kousek před koncem jsem měl z toho příjemný pocit. Z čeho jsem byl ale skutečně nejvíce zklamán, byla silně podprůměrná grafika. Animace na takto nový film, ještě ke všemu od Walta Disneyho, skutečně katastrofální. A co jsem snad postrádal u filmu nejvíce, byl vtip. Momenty, rádoby vtipné, které jsou ve skutečnosti více trapné než vtipné a hlavně nepřirozeně humorné, jsou spíše určené pro diváky předškolního věku. Takže ve finále hodnotím příběh 80%, zpracování 15% a film jako celek za 45%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • Práva na knihu studio Disney původně zakoupilo se záměrem natočit hraný snímek. Pak ale námět objevilo oddělení celovečerních animovaných filmů a uvědomilo si, jak obrovský potenciál skýtá kombinace futuristického světa, který byl popsán v knize, a téměř neomezených možností dnešní filmové animace. (Siriuss)
  • Jim Carrey si mohl během přípravy filmu vybrat, zda chce dabovat Bowlera, nebo hrát ve snímku 23 (r. Joel Schumacher, 2007). Rozhodl se pro druhou možnost. (imro)
  • William Joyce napsal knižní předlohu A Day with Wilbur Robinson už v roce 1990, futuristickou rodinku vymyslel podle vlastních příbuzných. (Siriuss)

Reklama

Reklama