Reklama

Reklama

Neil Young: Heart of Gold

(koncert)
  • USA Neil Young: Heart of Gold (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film o legendárním zpěvákovi (Neil Young). Poslechněte si a podívejte se na jeho známé písně a koncerty. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

emma53 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem měla možnost poslechnout si koncert Neila Percivala Younga, tak jsem zapomněla alespoň na chvíli na své bolístky na duši, které mě v tu chvíli trápily. Neil (jinak ještě s mnoha jinými přezdívkami) je velký srdcař a poslechnout si ho byl a je pro mě další skvělý zážitek. Možná i jeho ne zrovna jednoduché mládí se odráží ve způsobu jeho zpěvu a texty jsou opravdu hluboce osobní. Zkrátka brnknul na správnou strunu mého srdce v ten správný čas. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Teď mám období, kdy hodně poslouchám Neila Younga. A jelikož ho mám hlavně za rockovou legendu, byl pro mě tento koncert trošku šok. Neil je opravdový chameleon. Mezi ryze rockovými (a skvělými) deskami Greendale a Living with the War, natočil na pomezí folku a country balancující Praire Wind. Country nesnáším, ale v podání Neila, je to o něčem jiném, není to tak ostře vyhraněné, jde spíš o folk s country prvky a ať už jde o jakýkoliv styl, jsou to prostě pěkné upřímné písničky (When God Made me, It´s dream…). Vzhledem k tomu, že Youngovi těšně před nahráváním této desky diagnostikovali jakousi výduť na mozku a čekala ho operace, jedná se hudebně a textově o bilancování a jakýsi návrat ke kořenům, ze kterých sám vzešel. Koncert má dobrou bezešvou dramaturgii, kdy kromě skladeb ze zmíněné desky zazní i jiné Youngovi hity (Heat of Gold, I´m a Child, Comes a Time a Harvest Moon) a vše to skvěle dohromady ladí, ať již hudebně, či textově. Co se režie týče je to natočeno standartně, možná příliš staticky. Plný počet nedám pro kýčovitou country estetiku, skladby jsou bez tohoto obrazového doprovodu mnohem lépe poslouchatelnější a prostě pro to, že Younga mám radši, když čaruje s elektrickou kytarou. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Snad už jsem tenhle koncert někde viděl, aspoň mám takový dojem, ale sám už přesně nevím. Heart of Gold je podobně jako koncert Adele naprostá pecka. Sice jiná muzika, zdaleka ne tolik lidí, atmosféra daleko komornější, ale Neil a jeho doprovod to toho vložili srdce a duši a zažitek je pro mě skoro stejný. Výborná muzika, jednoho skvělého muzikanta, který s přibývajícím věkem hraje čím dál, tím lépe. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkný koncert. Člověk ale stejně hodnotí především hudbu, která je stále výborná i při věkovém průměru zúčastněných na pódiu kolem šedesáti. ()

mArcElkrIz 

všechny recenze uživatele

Označení tohoto snímku za dokumentární, není opravdu to správné. Snad pouze v případě, že by člověk bral tento jinak čistě koncertní film, jako "dokument" o duši jednoho písničkáře skrze jeho písně - vyjádření, pocity. Ale to by byl snad každý koncertní snímek. Ne, opravdu se nejedná o dokument, ale o záznamy z vystoupení Neila Younga v čistě folk-rockovém hávu, tedy bez jeho vazbícího gibsona s rozlámanými tóny a epileptickými sóly... Jestliže máte rádi jeho alba Harvest, Harvest Moon, Silver & Gold či v době vzniku záznamu aktuální album Prairie Wind, bude pro Vás tenhle koncertní průřez 40-ti letou písňovou tvorbou kanadského písničkáře tím nejvhodnějším vizuálním doplňkem. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo je v tento film dokumentárny. Od dokumentu sa žiada poľad do zákulisia, nejaké zábery zo súkromného života speváka, či pár zaujímavostí z dlhej kariéry. Toto bol skrátka koncert Neila Younga s krátkym prestavením spoluhráčov. Nič viac, nič menej.. ()

Hans07 

všechny recenze uživatele

Neil prostě umí...a to nejen zahrát a zazpívat, ale každou přestávku mezi písničkami vyplní nějakým fórem nebo úsměvnou povídkou. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Tentokrát více do country-folku, proto mému oblíbenci nedávám 100%, raději mám Red Rock Live, kde je Neil více rockovější a připadá mi, že zde má i více životní energie. Ale i tak je každé setkání s tímto fenomenálním kytaristou a zpěvákem hudebním zážitkem. ()

Reklama

Reklama