Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

mdouglas 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou shlédnutých dílech (Lyonské nádraží, Eschede) jsem dal 4 hvězdičky. Teď ale po dalších asi 4 dílech snižuju na 3. Nejvíc mi asi začala vadit hrozná zdlouhavost, opakování záběrů, "slowmotion" a přehnaná dramatizace. On by se totiž nakonec každý díl, nebýt toho všeho, vešel do 25 minut a hned by to bylo daleko poutavější. Škoda. Každopádně některé díly za vidění stojí. ()

kubax odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk si řekne, že když je to od National Geographic, tak by to mělo být kvalitní, ale bohužel opak je pravdou. Tento dokument má jen jeden plus a tím je výborně zpracovaná animace, ale to je bohužel vše. Neustálé opakování těch stejných záběrů a řečí mi po chvíli lezlo na nervy, ale kupodivu to nebylo to nejhorší. Nejvíc se mi nelíbily rozhovory s osobami, které byly součástí katastrofy. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby to ve skutečnosti nebyli jen herci, kteří nás krmí nějakou pohádkou, protože opravdoví lidé, kteří to zažili ve skutečnosti při té katastrofě zemřeli a tudíž nemohli daný moment popsat tak jak se doopravdy stal. (viz díl o Černobylu) ()

Reklama

haffen 

všechny recenze uživatele

"Za vyuzitia najmodernejsej pc techniky sa dostaneme tam, kde nikto iny...", tymto sa chvalia tvorcovia ktori animacie priebehu vyuzivaju len minimalne. To ma na seriali sklamalo najviac. Neustale sa opakujuce fakty zacinaju po kratkej dobe nudit a otravovat. Skoda, ze sa to nenesie v duchu serialu Mayday. V podstate sa toho dozviem viacej cez wikipediu. K slabemu hodnoteniu dopomohol aj hrozne hlasovo nesympaticky Cesky daber (verzia tv Nova, neviem aky je na National Geographic) a jeho miestami uši rvúce nepresnosti typu "škipol" (Schiphol airport)... ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé dokumenty o katastrofách, pri ktorých naozaj rozhodujú detaily a súhra náhod, až si človek občas kladie otázku, či za tým nie je niečo viac. Zatiaľ čo obsahovo nemám veľmi čo vyčítať (jedine aby toho bolo viac), po technickej stránke už to až tak ružové nie je. Fakt je ten, že opakovačky ako pre blbých sú pravidlom a keby sa vynechali, bol by každý jeden diel skrátený aspoň o 1/3. To že niektoré časti sú v podstate jednou a tou istou schémou by som vedel odpoustiť. Tentoraz však nechám zvíťaziť obsahu nad formou. ()

qwertasip... 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární seriál, který poutavým způsobem vypráví, jak může řetěz událostí začínající například u nenápadné materiálové vady, chybné konstrukci, lidské nepozornosti, mechanického selhání anebo třeba jednoho špatného výpočtu, zapříčinit havárii s fatálními následky. U hororu se bojíte jen pár desítek minut, ale po zhlédnutí několika dílů Vteřin před katastrofou zjišťuji, že začínám být asi tak trochu paranoidní. Vykopu si díru a tam se schovám - daleko od všech mostů, tunelů, domů a dopravních prostředků počínaje letadly a loděmi a konče autobusy, vlaky, tramvajemi a tříkolkami. Jediné, co by se snad dalo vytknout, je neustálé opakování již několikrát zmíněných faktů. Chápu, že v originále je pořad přerušován asi milionem reklam, nicméně ve výsledku je to poměrně otravné a jenom to prodlužuje stopáž. Taky by mne zajímalo, proč je tak profesionálně zpracovaný dokument v češtině pojmenován podle úhlové jednotky (sekunda je asi nějaké sprosté slovo nebo co). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • V epizóde je spomenuté, že vyšetrovatelia skúmali ďalšie požiare v tuneloch z celého sveta. Pritom sú použité zábery z epizódy Peklo v tunelu (2004). (Hodnotim)

Reklama

Reklama