Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dokud se dialoguje a dokud se mluví je to s přehledem na plný počet. Vulgární absurdita se vším všude a parádně zahraná. Ale nepasuje tam jak muzika, tak pan Polášek. Bohužel to z hry dělá nudu a trapnost. Místo vrcholu hry přichází utopení celého předchozího snažení. Škoda, Čtvrníček a Lábus válejí, jak můžou. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

"Ty vole přesně tak Milane, tohle voni nikdy nepochopěj, rozumíš? Na to voni nemaj vole, to sou mrdky. A ještě se ti potom směje do ksichtu - prej: 'Dobrý den pane Horník, Vám se, pane Horník, ten fotbal jako líbil?' ..to by člověk blil Milane" ... kdyby byla celá hra pouze dialog Čtvrtníčka s Lábusem, dal bych jasných 5*, ale kvůli hudebním vložkám a poslední desetiminutovce, kde je na scéně, dle mého názoru, trapný Polášek a pak se už jen zpívá, musím hvězdu ubrat ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání super zábava . Tyvole, tykrávo, to by se člověk posral, rozumíš mi, ne? To abych jenom zůstal ve slovníku představení, které skládá krásný hold obecné češtině. Nekorektní Čvrtníček se zkrátka na podobný humor hodí a sedí mu  a mistr Lábus dokázal se svým básnickým projevem a smyslem pro recitaci a pro pozorování lidí dát     všem těm vulgarismům nový rozměr. A i Polášek opět  ukazuje, že by si zasloužil využívat víc.. Pouze vsuvky  vlasatého zpěváka mi bohužel  přišly jen jako vata (snad jen na závěrečné Queeny.) Naopak mě hodně pobavily i krátké bonusové materiály. Za chvilku je konec, ještě je neděle, a tejden je v prdeli.  ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Legrace až k pláči. 1) Vulgarity jdou 41letému Petru Čtvrtníčkovi přímo na hubu. 55letému Jiřímu Lábusovi očividně příliš neseděly, snad nikdy jsem ho neviděl tak herecky rozpačitého. 2) Hudebníky přehrávající znělku Branek bodů sekund jsem vnímal jako milé předěly mezi hromadami hlášek, ale když začali spolu s operními zpěváky přehrávat songy Freddie Mercuryho, tak to jsem nějak nepobral, jestli mi rozumíš. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

"A cos mu na to řek?" "Nic." "No tos mu řek dobře." Velmi povedená hříčka ze stáje Petra Čtvrtníčka. Jiří Lábus svým básnickým projevem "kouzlo" textu ještě více umocňuje. No a já jsem Josefa Poláška znal už trochu dřív, čili mě nepřekvapil, ale spíš u mě potvrdil, že by potřeboval využívat víc než jen ve scénkách se Čtvrtníčkem či Tomášem Matonohou. Možná bych vám doporučil verzi z premiéry v Divadle Na Zábradlí. Tady si totiž mnohem více uvědomíte "výkon" Jiřího Lábuse. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama