Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

venison 

všechny recenze uživatele

Supr trupr seriál s motorkami, ale vlastně bez motorek.. O emocích dvou kluků, kteří si plní svůj sen objet zeměkouli.. O jejich iluzích, deziluzích, přáních, snech, stýskání, jejich názorech.. O poznávání jiných kultur z pohledu obyčejného člověka a ne očima dokumentaristy.. Fakt jsem jim držela palce, jakoby to byli moji kámoši :-) Pecka.. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor a jeho tým ve svém cestopise dokázali přesně to, co se jejich českým kolegům v putování trabantem nepodařilo a vlastně ani podařit nemohlo. Těch důvodů je hned několik, a tím hlavním je zejména volba seriálového formátu. Díky tomu získávají tvůrci spoustu času na různé části cesty a správným rozdělením a dávkováním jednotlivých úseků se jim daří věnovat se jen těm opravdu zajímavým tématům. Nejvíce času je zde logicky věnování nejnáročnější východoevropské a asijské části, střední Evropa jsou spolu s Amerikou svým komfortem a jasnými očekáváními totiž méně zajímavé. Největší zbraní dokumentu je správný, a hlavně vyvážený, důraz na jednotlivé složky, tedy osobní složku, jejímž hlavním tématem jsou protagonisté samotní a jejich pohled na probíhající cestu, a cestovní složku, která podává zajímavé informace o sledovaných místech, aniž by se nimrala v detailech a znovu zmiňovala již několikrát omleté a známé věci. ()

Reklama

Čtec 

všechny recenze uživatele

To musí být paráda. Taky bych jel, hned... Tedy - kdybych byl mladší a měl méně závazků a víc peněz a byl zdravější a kdybych uměl jazyky a měl papíry na mašinu... No dobře - výmluvy, výmluvy... Tak si to teda dám jako novoroční předsevzetí a prostě pojedu. Nejlépe s Ewanem, kterého už dobře znám a je to bezva kámoš... Ale až za rok. Nebo za dva... ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Vtipné, svižné, zajímavé, člověk pozná mnoho kultur a ještě víc povah lidí v daných zemích, nenudí se a celkově má pocit, že si svoji chvilku u tohoto pořadu patřičně užil. Mohl bych toho napsat klidně víc, ale to bych jenom rekapituloval ostatní, což se mi moc nechce. Zkrátka dokument, na úrovni BBC. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Čtu, že zazobanci se vydali na výlet. Finanční zázemí je zapotřebí, ale hlavně jde o velkého ducha, kuráž a odhodlání, protože i sebebohatší člověk z peněz nevycucá vydlážděnou cestu, nový most přes řeku, vlídné počasí, poslušnou techniku a zdraví. Spíš bych ocenil, že hvězda formátu Ewana McGregora svoje finance převádí do hodnotnějších věcí, než jsou večírky, rezidence po celém světě, kupování ostrovů nebo plastické operace. Místo toho vystavil sebe, i svou rodinu situaci, která by mohla být konečnou. Samotná jízda na motorce není zrovna nejbezpečnější a vydat se do východních krajin, raději nemluvit. Ale šel do toho a přivezl unikátní dokument, za čež mu patří velké díky a můj obdiv. Long Way Round nepoučuje, je nezaujatý, odlehčený a člověk, co miluje cestování a motorky docení jeho kvalitu. Těším se na Long Way Down =)) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Při projíždění Prahou je v záběru vidět černé Volvo s pražskou SPZ. Stejné auto je potom v záběru na česko-slovenských hranicích. (AmonK)
  • Dvojice překonala během 115 dní celkem 31 000 kilometrů, zdolala 19 časových pásem a navštívila 12 zemí. (Sykii)
  • Ewan McGregor a jeho vtedajšia žena Eve Mavrakis si adoptovali malé dievčatko menom Jamyan, ktoré Evan stretol v Ulanbatáre v Mongolsku žijúce na ulici bez rodičov. (LUIGISde)

Reklama

Reklama