Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

"Tu je veľký problém mafia. Veľa mafie." – "V podstate hovoril, že vás tu najprv zastrelia, a potom okradnú." Ewan McGregor mi so svojím moralizovaním občas liezol na nervy, ale aj napriek tomu musím uznať, že asi nejak takto som si predstavoval "dokument" o ceste okolo sveta. Kto má rád motorky, určite chápe. Mne to teda sadlo, a dosť. Najviac sa mi páčil druhý diel, konkrétne ubytovanie u "predajcu elektroniky" Igora na Ukrajine. V jednej ruke gitara, v druhej Kalašnikov... :D ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Známy herec Evan McGregor, jeho dobrý kamarát Charley Boorman a ich kameraman, na ceste z Veľkej Británie až na Aljašku. Túto trasu absolvujú na motocykloch. Dokument o ceste zazobaných Angličanov s profesionálnym vybavením a drahými motorkami po krajinách, ktoré moc klasických turistov nelákajú. Diváci, ktorí trpia vášňou ku motorom na dvoch kolesách alebo ku sympaťákovi Evanovi, môžu byť z tohto projektu nadšení. Ja dávam len poslabšie tri hviezdičky. *** ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

I přes ty útrapy, vyčerpání a různá nebezpečí, kterou tuhle partičku sympaťáků potkaly na jejich dlouhé cestě, jim jednoduše závidím. Celý dokument je koncipován jako domácí video z cesty dvou kámošů a je díky tomu o to živější. Charley a Ewan jsou neuvěřitelní pohodáři a jejich nápad vysoce oceňuju. Skvělý dobrodružný dokument ()

venison 

všechny recenze uživatele

Supr trupr seriál s motorkami, ale vlastně bez motorek.. O emocích dvou kluků, kteří si plní svůj sen objet zeměkouli.. O jejich iluzích, deziluzích, přáních, snech, stýskání, jejich názorech.. O poznávání jiných kultur z pohledu obyčejného člověka a ne očima dokumentaristy.. Fakt jsem jim držela palce, jakoby to byli moji kámoši :-) Pecka.. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů co sem kdy viděl. Ježdění na motorce zbožňuju a o takové cestě sem vždycky snil. Jak říká Ewan na konci - Jízda na motorce je nejlepší pocit na světě. Jinak Ewan i Charley sou fakt sympaťáci a dobří lidi. Nejlepší je ale stejně kameraman Claudio, kterej před cestou nemá ani pas a ani řidičák a pak pořád demoluje motorku :). Točit ale fakt umí a i když to od těch dvou dost kupuje, tak si ho asi oblíbili, protože v Long Way Down jede zase s nima. Prostě se mi tohle dobrodružství hodně líbilo a sám bych ho rád zažil. Viděna rozšířená desetidílná verze. 90% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Cesta začala 14. apríla 2004 v Londýne a skončila 29. júla 2004 v New Yorku. (m.a.t.o.)
  • Ve druhém díle vede cesta i Českou republikou. (Sykii)
  • Cestopis herecké dvojice vyšel i v knižní podobě. (fifox)

Reklama

Reklama