Reklama

Reklama

Nepříjemná pravda

  • USA An Inconvenient Truth (více)
Trailer

Obsahy(1)

Všichni sedíme na časované bombě. Pokud mají pravdu pesimistické hlasy, představované drtivou většinou světových klimatologů, máme přibližně deset let na to, abychom odvrátili ekologickou katastrofu nedozírných rozměrů, kterou by doprovázelo extrémní počasí a jež by nenávratně změnila tvář naší planety a život na ní. Pokud jste se teď zarazili, určitě vás zaujme hit filmového festivalu v Sundance, Nepříjemná pravda režiséra Davise Guggenheima. V ní popisuje zanícený souboj jednoho muže s mýty a nepravdami obklopujícími fenomén globálního oteplování a jeho návod na únik ze slepé uličky. Tím mužem je bývalý americký viceprezident Al Gore, který po neúspěšných prezidentských volbách v roce 2000 přesměroval kormidlo svého života vstříc záchraně planety před nezvratnými změnami. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková lekce z prezentace od komunikátora z nejpovolanějších. Netvrdím, že vše co tvrdí Gore je pravda a že oteplování je 100% vinou lidí, ale zároveň intuitivně cítím že není v pořádku se chovat k matce (zemi) tak spratkovsky jak to děláme my. V tomhle směru tedy film považuju za politicky správný. Škoda, že Gore onehdy Bushe neporazil. Mohli jsme být zase o něco dál. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument ukazující závážné skutečnosti o naší planetě. Obsahuje fakta, která byla dříve určená pouze úzkému okruhu vědců. Tento dokument některá z nich nastínil i veřejnosti. Trochu mně vadilo polopatické vysvětlování a zjednodušování. I když... dokument je americký, takže se není čemu divit;) ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Geniální dokument. Al Gore je perfektní řečník a dokáže celkem složité téma vysvětlit zcela jednoduchým a názorným příkladem. Skutečně mu věřím, věřím jeho grafům, věřím odborníkům, s kterými spolupracuje. On je do tématu zasvěcený a že si chce udělat vlastní minikampaň? Pochopitelně, protože pouze jeho větší věhlas může ještě více prosadit toto téma. Snad si někdo nemyslí, že dvojnásobný kandidát na amerického prezidenta má ještě choutky k větším cílům? Globální oteplování existuje a může za něj výraznou měrou člověk. To jen Klaus a podobní kreténi tupé masy přesvědčují, že není, ačkoliv k tomu nemají postavení, vzdělání ani pověření. Někdo to dělá pro vlastní slávu, druhý pro vlastní zisk, ono přeměnit veškeré továrny, způsob života a automobily by bylo přece tak složité, tak proč si raději nezesrat celou planetu, když já to už nepocítím. Důkaz za všechno, počet věděckých článků za posledních 10 let o tom, že globální oteplování není hrozba - 0%, počet bulvárních článků, že globální oteplování není hrozba - 50%. Prevence nikoho nezabije, následky ano. 90% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

víceméně známé skutečnosti uváděné do nových souvislostí a podpořené desítkami grafů a studií tak, aby byl dopad na diváka co nejintenzivnější.. ne, že bych tomu všemu snad bezmezně věřil, ale jako varování, že tento problém skutečně není možné brát na lehkou váhu (jak se často děje), funguje tento dokument na jedničku.. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Ano, pravda? Je to pouhý kecal, který neví o čem mluví. Prolínat to příběhy z dětství a o tom, jak mu umřela matka. To udělám i já bombu z toho, že jsem blbá kráva. Jak tohle mu ti lidi můžou žrát? Vy ano, což je příšerné! Já jsem se celou dobu smála a měla prupovídky během celé kino projekce. Protože mě to přišlo tak absurdní a tak trapné. Hlavně, že pán držitel Nobelovy ceny má pěkný vysokozdvižní vozík, velkou plazmovou televizi (několik) a rád jezdím Bavorákem! Jedna hvězda, za to pobavení! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (13)

  • Prezentace, kterou ve filmu uvidíte, je naprogramována v Keynote, prezentačním programu Apple. (HellFire)
  • První dokumentární film, který získal dva Oscary. (HellFire)
  • Aj vďaka tomuto dokumentu získal Al Gore v roku 2007 Nobelovu cenu mieru. (Greenpeacak)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama