Reklama

Reklama

Once

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

On je pouliční muzikant a občas si přivydělává v dílně svého otce. Jeho snem je živit se hudbou, ale to se mu vůbec nedaří. Ona je talentovaná pianistka z Čech, která odešla do Irska kvůli obživě a prodává na ulici růže. Když se ti dva náhodou potkají, zjistí, že jejich společná hudba má neobyčejnou sílu a podaří se jim získat nejen peníze na pronájem studia, kde natočí společnou desku, ale také přízeň a obdiv všech, kteří se na jejím vzniku podílejí. Oba si ale velmi záhy uvědomí, že takového člověka, jakým je ten druhý, se jim podaří v životě potkat jen jednou. Jeho nově nabytá svoboda a její minulé závazky tak oba postaví před rozhodnutí, co jsou pro sebe schopní obětovat a jestli vůbec mají možnost zůstat spolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (834)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

(1001) Tomuhle filmu rozumím špatně. Hudebně bych film pochválila maximálně z toho hlediska, že má Glen v pokoji na dveřích plakát Ramones, jinak mě tenhle typ emocionální-nebo-co-to-je muziky nebere. A zbytek byl příliš umělý na to, abych viděla něco jiného než neherce nehrát. Křehký příběh se pro mě nedostavil. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Milé, pravdivé, příjemné. Není toho třeba příliš vytýkat, možná se lze zamyslet nad hranicemi kvaziamatérského pojetí a jeho funkcí v přiblížení diváka příběhu a hlavně oběma protagonistům, kteří nemohou sázet na hereckou suverenitu, a proto je vše postaveno na jejich doslova hmatatelné bezprostřednosti. ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Film jsem neviděl a nikdy se na to dívat nebudu, protože Markéta Irglová je mi děsně nesympatická - taková typická česká šmudla z venkova s uječeným hlasem. To její chování - ona je hvězda a prezident ji ani nepopřál. Klaus to řekl skvěle odpověděl: "Nevím kdo to je a film jsem neviděl, tudíž..." :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150,000Tržby USA $9,439,923Tržby Celosvetovo $20,710,513║ Jasný príklad toho, keď aj v jednoduchom príbehu natočenom relatívne bez scenára sa dá vyťažiť zaujímavý príbeh zo života pouličného muzikanta. Miestamy na nezávislý film to je až prekvapivo spracované nápaditými scénkami, a v rámci amatérskom to je až moc trefne zostrihané a vďaka minutáži to nemá šancu nudiť a pesničkový doprovod je len milým spríjemneným životnej všednosti. /70%/ ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Prostý a jednoduchý příběh o křehkém vztahu irského muzikanta a české zpěvačky vás osloví hlavně tehdy, když se vám bude líbit ta hudba, protože o ní to je. Já mám ty písničky moc ráda, miluju Hansardův hlas a k dovršení všeho ten člověk docela slušně hraje. Markéta taky nebyla špatná, jen mi přišla trochu nepřirozená v těch částech filmu, kde mluví česky se svou rodinou. Oni vůbec oba rodičové nebyli nic extra herci. Jinak je to milý film, takové pohlazení po duši. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (35)

  • Velkým fanouškem snímku je legendární zpěvák Bob Dylan, který Irglové s Hansardem po shlédnutí filmu nabídnul spolupráci. Tak vznikla nová verze jeho písně "You Ain't Goin' Nowhere", kterou společně Markéta s Glenem znova přezpívali. (Lynette)
  • Když Glen Hansard a Markéta Irglová dokončili natáčení scény v obchodě s hudebními nástroji, kdy „Kluk“ a „Holka“ spolu hrají dnes proslulou píseň "Falling Slowly", režisér John Carney v žertu pronesl: "A Oscara za Nejlepší píseň získává… Falling Slowly!" Tehdy se tomu všichni zasmáli. (hippyman)
  • Glen Hansard a Markéta Irglová propagovali film na Sundance Festivalu tak, že si stoupli na ulici a hráli písničky z filmu pro kolemjdoucí. Přibližně rok poté je poslouchala beznadějně zaplněná Lucerna. (kukentipla)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama