Reklama

Reklama

Lantana

Trailer

Obsahy(1)

Láska je veliké tajemství… Lantana, tropický keř s pestrými květy, se v Austrálii rozmnožil jako velmi odolný plevel, vytvářející ve velkých shlucích téměř neproniknutelné houští. Stejně spletité a neproniknutelné, jako dokážou být mezilidské vztahy. Vztahy mezi lidmi, kteří přestali mluvit stejnou řečí, kteří si po letech společného života přestávají rozumět, u nichž únava, zevšednění a podvědomá touha po něčem jiném, novém, ohrožují to vzácné a cenné, co si roky budovali. Takový je i úděl několika manželských párů ze současného Sydney, procházejících krizí středního věku. Policista Leon a jeho žena Sonja, starající se o domácnost a dva syny. Právník John a psychiatrička Valerie, do jejichž vztahu dramaticky zasáhla tragická smrt dcerky. Jane a Pete, pokoušející se zachránit rozpadající se manželství dočasnou rozlukou. Jejich cesty se kříží, jejich osudy se proplétají, aby je nakonec navždy propojila jedna tragická, nešťastná událost... Scénář filmu napsal podle své vlastní divadelní hry „Zmatení jazyků“ dramatik Andrew Bowell, natočil jej režisér Ray Lawrence, který se jím k celovečerní filmové tvorbě vrátil po plných sedmnácti letech. V r. 1985 debutoval pozoruhodným autorským snímkem Bliss, od té doby se věnoval pouze natáčení reklam a TV spotů. Lantanou ovšem opět připomněl své režijní kvality – film získal celou řadu Australských výročních cen a byl filmovými kritiky označen za australský film roku. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Brilantní, netradiční (trošku s krimi zápletkou) drama na téma >Lásky< - tedy milování - vztahu - podvádění - strachu... A taky o Osudu... O poutech, rodině, i prázdnotě a marnosti vyhoření... Vizuálně vcelku jednoduchou formou zpracovaný strhující příběh - samozřejmě dle brilantně promyšleného scénáře - s fascinujícími a jednoduše živoucími uvěřitelnými hereckými výkony. Prostě vcelku nenápadný skvělý film! Čtyři a půl hvězdičky za film, zaokrouhleno i pro výbornou hudbu nahoru... - - - P.S. A proč si lidi vlastně dělají ze života tak marně a zbytečně peklo, že... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uh.. Tak tahle Láska nebeská po australácku mi vyrazila dech. Naprosto dokonalý scénář a perfektní herecké výkony! Mozaika vztahů bez příkras, prostě tak jak je běžní lidé prožívají. To vše ovlivněno mnohými rozhodnutími od těch sobeckých po ty odpouštějící. Dokonalý film ve své jednoduchosti a pravdivosti. Dávám za 5 kazet se záznamy. * * * * * ()

Reklama

fefee 

všechny recenze uživatele

"Každá z postav příběhu má něco, co musí skrývat před ostatními podobně jako keř lantany... " Lži, zrada a podvod stále dokola... Netušil som čo je to Lantana no už teraz viem - nič nové! Na vonok krásne a dokonalé vzťahy no vo vnútri zhnité. Bravúrne zahrané, herecké obsadenie vskutku kvalitné, výborná hudba a dráma o láske a podvode je ako zo života. Viac menej koniec mi prišiel trošku sladší než by v skutočnosti mohol byť. V celku ale hodnotím tento snímok pozitívne, kvalitné drama. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Psychologické pomalu plynoucí drama s krimi zápletkou pro odrostlé. Nádherně vykreslená mozaika komplikovanosti vztahů, lásky, nelásky, vyhoření, touhy, víry a lhostejnosti......zpočátku jsem na to koukal s nedůvěrou, ale pomalu plynoucí děj a jeho vrstevnatost a propletenost osudů několika hlavních postav mě dokázali nakonec naplno zaujmout. Celá ta komorní, neokázalá, ale opravdová atmosféra je silně nakažlivá, všechna ta kumulovaná zklamání a frustrace mistrovsky podané a už dlouho se mě nedotkl chlapský pláč jako tady. A když k tomu na závěr filmu zazní tato nádherná latino music značí to jediné......výborný film. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Senzační vztahové drama s příměsí kriminálky, na niž je třeba si hodinu počkat, ale to čekání za to rozhodně stojí a není nijak nudné. Do té doby nám scénář a vynikající herci představí pestrou směsici postav, s jejichž příběhy pak ono "krimi" pořádně zamíchá. V momentě, kdy by jiné kriminálky teprve začínaly s odhalováním možných motivů, my už víme o hrdinech a hrdinkách Lantany téměř vše a jen čekáme, jak to nakonec vlastně bude. Jak už jsem napsal, špatného herce či herečku tady nenajdete (to se pozná podle toho, že ani mistr Goeffrey Rush tentokrát nevyčnívá) a scénář je neotřelý a mazaný. Režie podává dramatické situace s naprostým klidem, díkybohu se nedočkáme žádných hysterických výlevů, zoufalého křiku, potoků slz a hromad výčitek. Ne, kdepak, tahle tichá dramata jsou mnohem působivější. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo sa v Austrálii, predovšetkým v meste Sydney. (MikaelSVK)
  • Anthony LaPaglia si musel připomenout svůj australský přízvuk, který ztratil během let při práci na amerických filmech. (Cheeker)

Reklama

Reklama