foto

Anthony LaPaglia

  • nar. 31.1.1959 (58 let)
    Adelaide, South Australia, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Od roku 1984 působí v USA, přešel od povolání učitele k herectví. Prosadil se v mimobroadwayské inscenaci komedie Johna Godbera Chvastouni. Po boku Marcii Gay Hardenové se představil na jevišti McCarter Theater ve hře Davida Rabeho Those the River Keeps a v newyorském Public Theater účinkoval ve hře Steva Tesiche On the Open Road. Je laureátem ceny Tony 1998 za svůj výkon v Millerově dramatu Pohled z mostu. Od konce 80. let se uplatňuje jako charakterní herec, obsazovaný především do rolí etnických městských postav, zejm. italského původu).

Vedle policistů vytváří postavy, jejichž charaktery a činy jsou mnohdy v rozporu se zákony: Al Caponeův brutální zabiják Frank Nitti v životopisném TV snímku Nitti - Neústupný; bratranec mafiánského bosse Stevie Dee, směšně galantní nápadník starší dcery - povoláním policistky (Ally Sheedyová) - stavebního šéfa (Alan Alda), v satirické komedii Betsyina svatba (r. A. Alda); mafiánský zabiják Barry Muldano v kriminální komedii podle knihy Johna Grishama Nebezpečný klient (r. J. Schumacher); majitel opravny aut Rob, kterého okradl o peníze jeho přítel a bývalý zaměstnanec (Steve Buscemi), ve smutné komedii Můj nejmilejší bar (r. S. Buscemi).

Petra "wuw" Pospíšilová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Annabelle 2: Zrození zla
2016 The Assignment
2015 A Month of Sundays
Eichmann show (TV film)
This Isn't Funny
V mužském objetí
2014 Big Stone Gap
Dobré manželství
Newcomer
Red Zone (TV film)
2013 Boomerang (TV film)
Crazy Kind of Love
2012 Americana (TV film)
Mental
Noc v letadle
Pravdivý příběh Juliana Assange (TV film)
2011 Happy Feet 2
In Loco Parentis
Ride, The
Superhvězda Superman
2010 Legenda o sovích strážcích
2009 Balibo
2008 $9.99
2006 Architekt
Happy Feet
Played
2004 Zimní slunovrat
2003 Akce Jelcin
Chvíle štěstí
Manhood
2002 Chlapi
Chodím s Lucy
Přeber si to znovu
Salton Sea
Smrtící žár
2001 Banka
Jack the Dog
Lantana
Na hraně (TV film)
Other Side, The (TV film)
2000 House of Mirth, The
Looking for Alibrandi
Podzim v New Yorku
Společník
1999 Černá a bílá (TV film)
Krvavé léto v New Yorku
Lansky (TV film)
Sladký ničema
1998 Mob Law: A Film Portrait of Oscar Goodman
Phoenix
Repair Shop, The
1997 Garden of Redemption, The (TV film)
Proč právě já?
1996 Brilliant Lies
Chameleon
Můj nejmilejší bar
Never Give Up: The Jimmy V Story (TV film)
1995 Na plný pecky
1994 Blázni a poloblázni
Killer
Nebezpečný klient
Tajemství minulosti (TV film)
Trefa
1993 A tak jsem si vzal řeznici
The Custodian
1992 Amazing Stories: Book One (video kompilace)
Black Magic (TV film)
Nevinná krev
Šepoty ve tmě
1991 Brotherhood, The (TV film)
Keeper of the City (TV film)
Polda Artie Lewis
Řekl, řekla...
Štěstí z 29. ulice
1990 Betsyina svatba
Mortal Sins
Zločinná spravedlnost (TV film)
1989 Otroci New Yorku
1988 Nitti - Neústupný (TV film)
Police Story: Gladiator School (TV film)
1987 Chladná ocel

TV seriály

2017 Riviera (TV seriál)
2016 Swedish Dicks (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Normal, Ohio (TV seriál)
1997 Murder One: Diary of a Serial Killer (TV seriál)
1995 Murder One (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)
1989 Gideon Oliver (TV seriál)
1985 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Prokletý let (S01E05)

Dokumentární

2014 Showrunners: A Documentary Film
2005 Needs of Kim Stanley, The
2001 Jazz (TV seriál)
1999 Inside Film Awards (TV seriál)
1982 Nature (TV seriál)

TV pořady

2010 The 64th Annual Tony Awards (TV pořad)
2007 The 2007 Australian Film Institute Awards (TV pořad)
2003 Enough Rope with Andrew Denton (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2009 Balibo

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace