Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Hodiny líčí jeden den v životě tří různých žen obývajících tři různé časoprostory, které sdílejí pocit, že zasvětily svůj život někomu jinému. Richmond, Anglie 1923. Spisovatelka Virginia Woolfová píše v azylu svého venkovského domu jedno ze svých vrcholných, nejintimnějších a vnitřně nejkomplikovanějších děl, Paní Dallowayovou. V Los Angeles roku 1951 si touto knihou prosvětluje depresi každodenního stereotypu těhotná žena v domácnosti Laura Brownová, připravující narozeninovou oslavu pro svého manžela. Také moderní paní Dallowayová - Clarissa Vaughnová, emancipovaná nakladatelka z New Yorku roku 2001 - chystá oslavu pro muže, kterého miluje: pro básníka Richarda umírajícího na AIDS. Tři ženy, které od sebe dělí téměř osm desetiletí a které musí čelit podobným krizím, spojuje jediné literární dílo. Snímek si vysloužil devět nominací na Oscara, včetně kategorie Nejlepší film, a Nicole Kidmanová získala Oscara za ztvárnění Virginie Woolfové. (HBO GO)

(více)

Recenze (790)

CinemaView.sk (Pavel Smejkal)

"Tri dejové línie Hodín sú veľmi zreteľne a prirodzene oddelené okrem iného aj jemnou farebnou štylizáciou zvýrazňujúcou atmosféru jednotlivých príbehov a zároveň sa jednoducho, logicky a plynulo spájajú v závere filmu. Forma prelínania príbehov je postavená na strihu, ktorý je v Hodinách maximálne…" více

Filmpub.cz (Petr Cífka)

"Na první pohled zaujmou Hodiny hlavně neuvěřitelně hvězdným obsazením. Tak blyštivý herecký ansámbl měl v posledních letech k dispozici snad jen Steven Soderbergh, když s Clooneym, Pittem, Damonem a spol. natáčel Dannyho parťáky. I ty nejmenší roličky jsou obsazeny zvučnými jmény, které už mají za…"

Filmweb.cz (Petr Siska)

"Připouštím, že daný tématický záběr, zápletka a zvolené tempo může na diváky, kteří oblibují filmy, které odsýpají, působit umrtvujícím dojmem. Možná až nudně. Hodiny jsou však po dlouhé době vhodným filmem i pro ty, kteří současnou kinematografii vidí jako mělkou, vulgární a chaotickou a tudíž…" více

Kfilmu.net (Alena Veličková)

"Výborná kniha se převtělila v takřka dokonalý film. Sonda do ženského nitra a variace na téma boje žen proti konvencím ladně přeskakuje mezi životy tří hrdinek z různých dob. Herecké výkony, scénář, režie a hudba jen korunují úspěch." více

Kinema.sk (Adrian Žiška)

"Začať rozosievať slová chvály môžem výnimočne vďaka nesporným kvalitám filmu prakticky pri ktoromkoľvek kompozičnom prvku. Odrazím sa od Michaela Cunnighama, ktorého novela okrem faktu, že bola ocenená Pulitzerovou cenou sa stala podkladom celého filmu. Cunnighamov nelineárny opisný štýl…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Režisér s pomocí kameramana pečlivě, s patrnou nostalgií rekonstruoval minulé epochy, zatímco současnosti vtiskl rozměr bezmála reportážní. Přitom pokaždé postihl, jak se pod zdánlivě bezproblémovým povrchem skrývají běsy životního nenaplnění a marnosti. Netvrdím, že Daldry pronikl do ledví svých…"

Související novinky

Superhvězdná britská špionáž

Superhvězdná britská špionáž

14.11.2010

Inteligentních špionážních thrillerů je dnes zoufale málo (opakuji: „inteligentních“), takže když se David Hare, dvakrát nominovaný na Oscara za Hodiny a Předčítače, rozhodne napsat a režírovat… (více)

Tom a Sandra blízko a hlasitě

Tom a Sandra blízko a hlasitě

24.08.2010

Ještě takhle před rokem by nám tato kombinace jmen zněla nepatřičně. Tom Hanks ve filmu Stephena Daldryho – v pohodě. Ale po boku Sandry Bullock? Jejda! Všechno se změnilo. Sandra je teď držitelkou… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama