Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Hodiny líčí jeden den v životě tří různých žen obývajících tři různé časoprostory, které sdílejí pocit, že zasvětily svůj život někomu jinému. Richmond, Anglie 1923. Spisovatelka Virginia Woolfová píše v azylu svého venkovského domu jedno ze svých vrcholných, nejintimnějších a vnitřně nejkomplikovanějších děl, Paní Dallowayovou. V Los Angeles roku 1951 si touto knihou prosvětluje depresi každodenního stereotypu těhotná žena v domácnosti Laura Brownová, připravující narozeninovou oslavu pro svého manžela. Také moderní paní Dallowayová - Clarissa Vaughnová, emancipovaná nakladatelka z New Yorku roku 2001 - chystá oslavu pro muže, kterého miluje: pro básníka Richarda umírajícího na AIDS. Tři ženy, které od sebe dělí téměř osm desetiletí a které musí čelit podobným krizím, spojuje jediné literární dílo. Snímek si vysloužil devět nominací na Oscara, včetně kategorie Nejlepší film, a Nicole Kidmanová získala Oscara za ztvárnění Virginie Woolfové. (HBO GO)

(více)

Diskuze

Wlkodlack

Wlkodlack (hodnocení, recenze)

Pro mne je to filmový skvost, viděl jsem to už asi 5x a zase si to pustím a to dobrovolně. Hudba, herečky, příběhy, naprosto superiozní

jezurka42

jezurka42 (hodnocení, recenze)

danecek24

Díky moc, naprosto skvělé fotky (hned bych jela znova). Zrovna se chystám znova na Hodiny kouknout, takže dokonalé propojení. ;)

Uživatel danecek24 smazal svůj příspěvek.

logosi

logosi (hodnocení, recenze)

Myslím,že na všechny,kteří tento skvělý film odsuzují,přesně sedí komentář od Golfisty.

JirkaKalous

JirkaKalous (hodnocení, recenze)

Když si vzpomenu jak jsem na tom před deseti lety trpěl na povinném školním představení se SŠ. Čas letí, ale odpad si vyslouží i teď. 

Lordkolol

Lordkolol (hodnocení, recenze)

xhc: možná máš pravdu a třeba si to někdy pustím a dám tomu znovu šanci...

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

Lordkolol úplne chápem, popravde film som dopozeral na druhý krát... v prvej polhodinke som doslova zaspal ... asi po polroku som sa k nemu vratil, pozrel od zaciatku ale tentokrat som bol dobre naladeny a hlavne ma zaujimala rola nicole )

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

každou ďalšou minútou mi napadali rôzne vysvetlenia, ale nakoniec sa to predsa len ukázalo, že som na koreň toho všetkého neprišiel celkom tak, ako som si myslel .. určite dobrý film 3*

Darcy

Darcy (hodnocení, recenze)

Teda, páni, já nemám slov. Tenhle film na mě dolehl jako deka z olova. Asi ho budu rozdýchávat dlouho. A o čem že je? Počkejte, až ho uvidím tak po desáté a teprve potom budu (možná) schopná unést tu tíhu emocí a rozebírat logičnost děje...

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

luc.k: určitě doporučuju i knížku, třeba ti pak bude něco jasnější ;)

luc.k

luc.k (hodnocení, recenze)

Asi dlouho budu nad tím přemýšlet.. Některé části jsem opravdu nepochopila. Ale jinak krásný fiilm

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Tak jsem teď hodiny po delší době opět zhlédla a opět mě úplně odrovnaly... to jak tvůrci věrně vykreslují život těch, kteří trpí depresemi, je něco nepopsatelného.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

K.a.m.i.l.

K.a.m.i.l. (hodnocení, recenze)

Nádhera!!!!! Tohle bylo něco pro mne a rozhodně jsem film neviděla naposledy. N. Kidmanovou bych v tom málem nepoznala.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

cim dalej tim viac ma tento film ovplyvnuje.. oblubeny umelecky film.. 90 %...

Leeslie

Leeslie (hodnocení, recenze)

Julianne Moore byla výtečná,zajímavě ztvárnila svoji postavu.Meryl Streep se vůbec nepředvedla a její herecký výkon mi zde připadal takový nijaký.Nicole Kidman vypadá stejně jako její postava a chvílemi byla hodně přesvědčivá,aby záhy mohla svůj herecký výkon zhatit....

aaamalka

aaamalka (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo, jak se jmenuje hudba v traileru? (Běží od 0:58 až do 1:32)

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

myslienky co ma po filmu napadli ma uputali viac a dlhsie jak sam film neviem naist vhodne slova nato aby som napisal co si o filmu myslim.. take pocity vomne zbudil jake som necakal.. sam tomu nechapem..

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

Tenhle film miluju! Naprosto úchvatné, že ať se na ten film díváte kolikrát chcete, nikdy nevídíte to samé. Jeden z mála filmů, který se vyrová knižní předloze, která je také naprosto uchvacující

scientist

scientist (hodnocení, recenze)

Vynikajúci film a čím viackrát ho vidím tým sa mi viac páči. Všetky tri hlavné hrdinky (Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore) podali skvelý výkon. Mimochodom aj hudba je velmi dobrá a podmanivá.

EówyN

EówyN (hodnocení, recenze)

Najkrajsi a najdojemnejsi pribeh co som vide....dokonalost sama...90%

Pharlap

Pharlap (hodnocení, recenze)

Knizni předlohu jsem nečetl ale film jsem shlédnul asi 10x a myslim ze nekolik "repriz" mne jeste ceka. Naprosto uchvatnym zpusobem zachyceny tri tezke osudy zen, v naprosto odlisnem prostredi. Zpusobem dramatickym, chvili az dechberoucim, obcas jsem si i poplakal, hlavne ve mne film vyvolaval vnitrni pocit "neklidu" a "nervozity". Neco co neumim popsat.. jestli empatie??, nebo to bylo opravdu tak geniálně rezisersky podané??, nebo je ten pribeh takovym zpusobem zneklidnujici?? Pokazde, kdyz to sleduju, tak si rikam, ze v tom filmu je hlubsi myslenka. Pokazde mne nuti se nad vsim zamyslet. Takhle by podle mne mel vypadat KVALITNI zanrovy film. A ten proste MUSEL dostat pet hvezdicek!

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Možno viete a možno nie, ale názov asi najslávnejšieho románu V. Woolfovej, "Pani Dallowayová" mal pôvodne znieť "Hodiny". Autor predlohy filmu (Cunningham) sa tým zjavne silne inšpiroval a adoptoval jej nikdy nepoužitý názov pre svoje vlastné dielko, pohrávajúce sa s menami postáv a udalosťami Woolfovej románu, rozhodenými do rozdielnych časových období... I s Woolfovou a jej svojským údelom... Neviem, o čom ten film bol, ale viem, že som naň len tak čumel... :-) P.S. Niekto tu ofrflal hroziacu nekvalitu českého dabingu. Môžem vás uistiť, že ten slovenský bol vskutku na úrovni a znel výborne...

Bottega89

Bottega89 (hodnocení, recenze)

Hodiny jsou naprosto okouzlujícím filmem, na který je radost pohledět. Všechny filmové aspekty (režie, kamera, scénář, hudba, hercké výkony...) jsou naprosto dokonalé a jedná se o unikátní filmový zážitek. Nic proti "Vykoupení z věznice Shawshank", ale "Hodiny" jsou mé číslo 1. :o)

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

maftik - konecne niekto kto vnima. presne tak ako pises, zvlast v pripade postavy laury brown je to o vsetkom, len o lesbickych sklonoch nie.

Krizvi

Krizvi (hodnocení, recenze)

Velmi dobrý film, líbí se mně hlavně hudba a paralelní propojení všech tří dějů (Virginie Woolfové, Laury Brownové a Clarissy Vaughnové). Jedná se o adaptaci dobrého románu Michaela Cunninghama. Film podává obraz ženské psychiky, často se v něm objevuje také motiv lesbické lásky. Bravurní jsou také herecké výkony (mně osobně nejvíce zaujala Meryl Streepová).

Mary07

Mary07 (hodnocení, recenze)

Uzastna psychologicka drama,ktora stoji za zamyslenie.Streep,Meryl exceluje-ulohu mala najtazsiu,pretoze ma v tomto filme jednoduchy scenar a tak ako to zahrala to nezahra nikto iny.

mistvan

mistvan (hodnocení, recenze)

Strašný, jednu hvězdičku jsem dal jen za herecký výkony. Tři lesbický ženský, který se pořád v nečem pitvají. Asi jsem úplně blej, ale nějak mi pořád nedochází smysl toho celého theatru. Asi možná něco ohledně nesvobodného postavení žen, ale i tak ... hrůza a děs, jen ty herecký výkony to mírně zachránily.

bosonoh

bosonoh (hodnocení, recenze)

Před chvílí jsem to dokoukal a musel jsem hned napsat komentář. Takovouhle kládu jsem dlouho neviděl. Úplně mě to rozebralo. Další důvod se vysmát té většině sraček co se nám snaží marketing prezentovat jako umění.

 (hodnocení, recenze)

Nádherný film o ženách s úchvatnými hereckými výkony.

 (hodnocení, recenze)

Všem, kterým se tento vynikající film líbil, vřele doporučuji přečíst si knížku. Já osobně ji považuji za skvost.

clericuzio

clericuzio (hodnocení, recenze)

Skvělý film, výborně herecky obsazený. Jestli jste podobně jako já příznivci Viginie Woolfové nebo Michaela Cunninghama rozhodně si nenechte tento film ujít. Poskytne Vám drobnou exkurzi do ženské mysli a budete oslněni fatalitou zdánlivě všedních nedůležitých problémů. Po shlédnutí, budete dlouho přemýšlet, a to poukazuje na kvalitu snímku.

Mizzy

Mizzy (hodnocení, recenze)

Ten film je krásný v každém detailu, ale doporučuju předtím přečíst knížku, která je neuvěřitelná, teda alespoň pro mě- je její závěr nepopsatelný zážitek...:)

 (hodnocení, recenze)

Takze,myslim,ze v tomto filme bolo dost peknych myslienok,ale asi skoro ziadna nebola pozitivna, ale urcite prave tie u niektorych ludi vyvolali povzbudenie v zivote,ak ste to nenasli,hladajte...ta kniha zmenila zmyslanie postav v tomto filme,otazkou vsak je,na kolko aj nas tento film ovplyvnil...kazdopadne aj za tie herecke vykony davam 5 bodov, nie je co riesit..Zdar

Ramirez

Ramirez (hodnocení, recenze)

Aha... tak potom sori, nepochopil som ťa. To bude tá jazyková bariéra. Ale aspoň sme si fajne pokecali...

Související novinky

Superhvězdná britská špionáž

Superhvězdná britská špionáž

14.11.2010

Inteligentních špionážních thrillerů je dnes zoufale málo (opakuji: „inteligentních“), takže když se David Hare, dvakrát nominovaný na Oscara za Hodiny a Předčítače, rozhodne napsat a režírovat… (více)

Tom a Sandra blízko a hlasitě

Tom a Sandra blízko a hlasitě

24.08.2010

Ještě takhle před rokem by nám tato kombinace jmen zněla nepatřičně. Tom Hanks ve filmu Stephena Daldryho – v pohodě. Ale po boku Sandry Bullock? Jejda! Všechno se změnilo. Sandra je teď držitelkou… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama