Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý vystudovaný právník Hyun-woo je šťastně zamilovaný. Se svou přítelkyní Min-joo plánují svatbu. Bohužel Min-joo tragicky zahyne, když se nešťastnou náhodou zřítí nákupní středisko. O několik let později se k mladíkovi dostane deník, který napsala jeho snoubenka. Je zde popsána jejich svatební cesta. Hyun-woo se rozhodne tuto cestu podniknout sám. Narazí však na dívku Se-jin, která má naplánovanou stejnou trasu. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (14)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Bolestivý i krehký ľúbostný príbeh a pravdepodobne najkrajší hraný "Korean National Geographic" v jednom balení. 80-90% ()

May 

všechny recenze uživatele

V podvecer 29. 6. 1995 se vlivem spatne statiky a nekvalitnich materialu zritilo jedno z nejvetsich obchodnich center tehdejsiho Seoulu - Sampung-baekhwajeom. Vsech pet pater se behem mene nez dvaceti vterin sesulo na temer 1500 lidi, kteri byli tou dobou uvnitr. Katastrofa si vyzadala pres 500 obeti a dalsich 937 lidi bylo zraneno. Svet pozdeji obletla jak zprava o zachranene korejske herecce Pak Seung-hyeon, ktera bez jidla a piti vydrzela nazivu celych 17 dni zavalena pod troskami budovy, ale take vypoved pani Ha, ktera v obchodnim centru v prizemni casti provozovala obcerstveni. Celou udalosti byla velmi poznamenana, pri sebemensi vzpomince na to, co prozila, propukala v plac a vzlykot a projevovala znamky paniky. ~ Ve svetle techto udalosti vzniklo Kaŭllo, milostny pribeh o hledani smireni. (skutecna udalost, ne obsah filmu)9/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená romantická dráma z juhokórejskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mladom právnikovi, ktorý plánuje so svojou priateľkou svadbu, ale všetko zničí katastrofa, zrútenie obchodného centra, v ktorom sa práve nachádza jeho priateľka počas čakania na neho. Keď mu po rokoch, ktoré ho zmenili nevyjde jeden prípad a dostane nútené voľno a navyše mu jeho bývalý nádejný svokor odovzdá denník jeho lásky, ktorý popisoval ich spoločnú svadobnú cestu, rozhodne sa všetky vypísané miesta navštíviť. No keď sa na nich začne stretávať stále s tou istou ženou, uvedomuje si, že musí mať s jeho láskou niečo spoločné. Spracovanie sa mi páči, úvodná fáza je výborne podaná a dostatočne zoznámi so zamilovanou dvojicou, aby sa im dalo fandiť, čo je ale čoskoro narušené katastrofou, následná časť odohrávajúca sa po rokoch ma moc nezaujala a je dlhšia, ako by mala, ale zase ani zlé to nie je, no keď už začne hlavný hrdina navštevovať všetky tie miesta, čo našťastie tvorí väčšinu filmu, tak sa je skutočne na čo pozerať, tomuto už prakticky ani nemám čo vytknúť, navštevujú sa veľmi pekné miesta, takže ma to zaujalo aj po tej cestopisnej stránke, ale prvoradé sú samozrejme postavy, skvelo sa pozerá na cestu hlavného hrdiny, no ešte viac ma zaujala žena, ktorá ich navštevuje tiež, skvelo zvládnuté sú aj ich spoločné scény a našťastie aj celé vyriešenie tejto záhady je výborné, tu sa skutočne nedá nič skritizovať. A k tomu ešte tá vydarená záverečná scéna. Herecké obsadenie je perfektné, skvelý Yoo Ji-Tae v hlavnej úlohe, Kim Ji-Su v úlohe jeho lásky, no tá tu pochopiteľne nemá až tak moc priestoru, ale aj tak si ma viac získala Uhm Ji-Won, ktorá je tu po všetkých stránkach dokonalá, či už postavou alebo aj hereckým výkonom, fandil som jej od prvej chvíle. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, Kim Dae-Seung odviedol skvelú prácu, no to ma ani neprekvapuje, keďže už jeho debut považujem za jeden z najlepších žánrových filmov vôbec. Ja som veľmi spokojný, síce plné hodnotenie nedávam, za to môže hlavne tá slabšia časť medzi katastrofou a hlavnou fázou, ale je to nadmieru vydarený film. Nechýba mu originalita, je skvelo vymyslený, zahraný a aj natočený. Rád si to pozriem znovu. 80% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Příběh o smíření, o vyrovnání se s osudem a síle jít dál. Příběh je sice celkem řídký a pomalý, ale rozhodně ne hloupý. Technicky je moc hezky natočený (hlavně překrásné záběry korejské krajiny) a na všechno se v něm nádherně dívá. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po všech těch asijských romancích, co už jsem viděl, jsem si říkal, že už mě nepřekvapí a nedostanou do kolen.. a zase se jim to povedlo.. Nádherný příběh o lásce a ztrátě, o vzpomínkách a cestě, která svedla dohromady dva lidi osudově poznamenané stejnou tragickou událostí. Tak jemné, křehké, tak dojemné a přece tak civilní, tak nepodobné ničemu z těch křečovitých hollywoodských cajdáků.. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh inspirovaný velkou katastrofou, která se doopravdy v roce 1995 stala- zřítilo se nákupní centrum. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl dokument o zřícení obchodního centra v Seoulu a jakmile se objevily ve filmu poznámky o klimatizaci, tak jsem si ho začal vybavovat. Fakt, že se film odvíjel od skutečných událostí tak dodával určitou intenzitu. Opravdu krásný film se skvelými záběry a jemným, silným příběhem. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Jestli si něco v tomto snímku zaslouží obdiv, pak jsou to opravdu nádherné (nejen) přírodní scenérie, zejména ty podzimní jsou vysloveně pastva pro oči. Jelikož jsem před zhlédnutím nečetl obsah, dosti mne zaskočil zlom v průběhu filmu, ale to jeho kvalitě nijak neubližuje, půbavná děvčata nechybí, hezky se zde mixuje romantika, drama a nádhernou přírodou i překrásnými chrámy podpořená poetika, hudba k tomu skvěle sedí, takže ač to může znít trošku paradoxně, i přes kruté hlavní téma pro mne tento snímek působil jako balzám na duši. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dramatické, romantické, bolestivé, plné vzpomínek, neštěstí kontrastující s krásnou přírodou, porozumnění, smíření se s osudem. Moc pěkné to bylo. Tragický příběh o nešťastné smrti snoubenky Min-joo a setkání se s osobou, která byla v osudovou chvíli ve stejném čase a stejném místě s milovanou osobou. Následuje porozumnění, smíření, výčitky. Vše je doprovázeno a střídáno s korejskou krajinou a popisem cesty Min-joo. "Na konci cesty vyroste v srdci krásný les." ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Na korejských filmech obdivuji umění balancovat na pomezí mistrovského podání silného příběhu plného extatických emocí a citobolného kýče, který se pokouší diváka jen vydírat. Bohužel, Dae-seung Kim to s Gaeullo přepískl, nádherné scenérie jsou ve stínu nechutně přeslazených keců a prázdného příběhu. Vzpomněl jsem si na nedávno shlédnutý obdobný P.S. Miluji Tě. Nesrovnatelné zážitky. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Film pěkně natočený (zvláště venkovské scény) s kvalitní obsazením (Eom Ji-won a Yoo Ji-tae), ale to je asi tak vše, příběh mě tedy moc nezaujal, nechalo mě to naprosto klidným a dávám za pravdu uživateli Brandon, ten to vystihl přesně. Jediné, co se mi líbilo byla scéna před koncem v kavárně, jinak nic moc. Je to škoda, docela jsem se na tohle těšil, ale ouha. Navíc Kim Ji-su je mi nesympatická. Za mě 45% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

trosku v (nekterych momentech) zdlouhave, ale na ty dve holky zasypane pod sutinami obchodniho domu (jejich rozhovor), na ty nemuzu a nemuzu zapomenout...velmi dojemne. ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Snímek je sice v dosti ponurém duchu, dávající na odiv tu trochu lásky, co v něm ještě zůstala. Zároveň ale i ukazuje, jak se vyrovnat s nepřízní osudu. A co se všechno může stát, vydá-li se člověk na již zmapovanou cestu, která dopadne jinak, než sám předpokládal. Co to je vlastně definice náhody, jak funguje podstata děje ve filmech, proč je to tak poutavé, vzbuzuje v divákovi ten správný pocit mrazení a nechává jej u obrazovky, dokud nepadne poslední klapka? To je právě to, oč tu běží. Díky tomu jde fakt o neuvěřitelně komplexně vyprávěný film, byť možná komornějšího rázu. Jeho soustředěnost na flashbacky dává vzpomenout na o něco starší Slzy lásky na konci světa, tím se to začíná prolínat metaforami a výsledné finále nemůže zklamat. A jak jsem z toho byl poté konsternován a šokován. A to mi prvně činilo potíže se na to dále dívat. Zejména k výhradám příběhu a ztrácení se v některých postavách. Pak mi nicméně došlo, že je nutné ty dvě sympatické ženy nějak odlišit a soustředit se na jejich rozdílný účes. Tím to bylo rázem o poznání snazší. Nádherné lokace, vykreslení beznaděje. Jen tak si bloumat, být zahleděn do sebe, nic a nikoho nevnímat. Koneckonců, tohle by poznamenalo asi každého. Zase jednou film, kterému se to povedlo. Mě dojmout, dát i závěrečné titulky, poslechnout si tu úchvatnou melodii. O další můj oblíbený počin z Asie v profilu navíc. Tyckinovi děkuji. ()

muti 

všechny recenze uživatele

osud rozdeluje, ale aj spojuje. dost netradicna svadobna cesta, naplanovana snubenicou zahrna nielen krasy Korey a cestovatelske pocity. zmierte sa s osudom a znovu vykrocte po ceste... podla skutocnej udalosti - Sampoong Department Store collapse (check wiki) ()

Reklama

Reklama