Reklama

Reklama

Já a moje příšera

  • USA The Water Horse: Legend of the Deep (více)
Trailer

Angus MacMarrov bydlí v roce 1942 ve velkém domě na břehu skotského jezera Loch Ness se svou matkou, která tady pracuje jako hospodyně. Jednoho dne na břehu jezera objeví záhadné vejce, z nějž se vylíhne podivné zvířátko. Angus ho pojmenuje Crusoe a rozhodne se o něj starat. Zpočátku tajně, zvíře však velmi rychle roste a Angus o něm musí říci nejprve sestře a poté Lewisovi, který tvrdí, že to je vodní kůň. Zatímco ochočený Crusoe roste tak, že je mu brzy i vana malá, u jezera se utáboří dělostřelecký regiment pod velením kapitána Thomase Hamiltona. Úkolem regimentu je bránit průniku německých ponorek do jezera, které je propojeno s mořem. Navzdory riziku musí Angus s Lewisovou pomocí přestěhovat přerostlého mazlíčka do jezera. I když Crusoe doroste do velikosti gigantické lochnesky, chová se stále přátelsky a vozí Anguse na hřbetě. Idylické chvíle však netrvají dlouho. Crusoe je otřesen, poté co je téměř zasažen kanonádou cvičné střelby, a navíc je spatřen dvojicí rybářů. Jejich snímky totiž podnítí několik vojáků k nápadu netvora najít a zabít. Dokáže Angus svého neobvyklého přítele zachránit? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Byl den, kdy jsem byl sám doma. A řeknu vám, pocit nic moc. Co tedy dělat, když nehty jsem měl už dávno okousané:-) Jasně. Přece si pustit nějaký film. A nejlépe s nějakou příšerou:-) Ale zase nic strašidelného. A přesně tomu odpovídal tento snímek. Vidíme nádhernou krajinu. Hudba spolu se zvuky dokresluje scenérie. Zaujme celkem promyšlený příběh, do kterého zapadají typově herci. Přišlo mi, že to ani nebylo hrané, ale opravdové. Chválím model zvířete. Tento film je pro malé i velké. Nikdo po zhlédnutí nebude litovat. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Krasny dobrodruzny fantasy film, ktory ma asi tou atmosferou nedokazal nadchnut az na 5 *, ale predsa len tieto pribehy som mal v detstve najradsej, len dnes je to prikraslene pocitacovymi trikmi na rozdiel od podobnych filmov z 80-tych rokov, kde boli skor animatronicke postavy ako E.T. - MIMOZEMSTAN (1982) alebo GREMLINS (1984) a podobne filmy. Druha polovica sa mi zdala byt temnejsia, ako som cakal, skor by som privital, keby sa zaver filmu odohraval za bieleho dna, ale mozno ma vyrusovalo slnko, ktore mi svietilo do izby, takze kvoli tomu nechcem tento film zatracovat. Hudba bola prekrasna, bol som v celku spokojny, zostavam pri 70-tich percentach... 21.09.2010 ______ Alex Etel - (Angus MacMorrow) +++ Emily Watson - (Anne MacMorrow) +++ David Morrisey - (Kapitán Hamilton) +++ Bruce Allpress - (Jock McGowan) +++ Geraldine Brophy - (Gracie) +++ Eddie Campbell - (Hughie) +++ Ben Chaplin - (Lewis Mowbray) +++ Brian Cox - (Starý Angus) +++ Hudba: James Newton Howard +++ Nemecka Cinema - 75% ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Dětský film nemusí být vždy dětinský zároveň...A Water Horse je až moc... Hezounká digitální příšerka je zcela v rozporu s dalšími rušivými počítačovými triky, celkové plynutí děje je spíše mdlé a nezábavné, no a o celkové koncepci (rychlém úvodu, probublaném středu a opět třeskutě rychlém závěru ani nemluvě). Ale co na tom, tohle je film jednoznačně určený pro děti a těm se bude líbit a ty se nebudou možná ani podivovat nad tupě protifyzikálními scénami a nelogičnostmi děje... Oproti tomu - skvělá výprava, hudba a další technické aspekty včetně příjemných herců zaručí, že i dospělák má na to film vcelku bezproblémů dokoukat.... Velmi slabé ***! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zažili jste někdy ten pocit, že se koukáte na docela obyčejný film, který vlastně nenabízí nic zajímavého či převratného, ale přesto cítíte, že si ho budete dlouho pamatovat a zřejmě na něj nikdy nezapomenete a po jehož zhlédnutí máte pocit smutku a jakési zvláštní nostalgie? To je přesně můj případ a mé pocity ze zhlédnutí tohoto rodinného fantasy filmu, který mi hned na první zhlédnutí maximálně přirostl k srdci a u něhož cítím, že se v mých myšlenkách bude vynořovat ještě pěkně dlouho. A přitom by se dalo říci, že to vlastně není nic jiného než příběh jednoho chlapce, který najde jakési zvláštní vejce, z něhož se vylíhne malá příšerka, která dá vzniknout legendě o lochnesské příšeře. Ale spojení toho chlapce a té příšerky jménem Crusoe, to je něco příjemného, něco, co mě prostě dojalo a absolutně dostalo. Ty citlivě natočené záběry, jak se příšerka seznamuje se světem, jak se kamarádí s tím chlapcem a vezme ho na projížďku po jezeře na svém hřbetě, a vlastně i ten konec, kdy ta příšerka odplouvá a chlapec i divák ví, že už se zřejmě nikdy neukáže. To mi bylo skoro do breku a smutnil jsem spolu s tím chlapcem, zcela jsem totiž chápal, že se do příšerky zamiloval, já jsem si jí totiž zamiloval taky a loučit se s něčím tak krásným, milým a sympatickým a vědět, že už to nikdy neuvidím, tak bych měly oči zalité slzami. Každopádně ale docela potěšil optimistický konec, to zase musím přiznat. Tolik tedy k filmu, nyní k hodnocení. Pokud jste pečlivě přečetli mé předchozí řádky a mé myšlenky, tak vám musí být jasné, že k tomuto filmu a příběhu jsem si vybudoval hluboký citový vztah, a jak jsou v něčem city, tak pak člověk bývá zaslepen. I já jsem zaslepený a netečný k některým chybám, které by mi za jiných okolností u filmu vadily, ale já vidím jen roztomilou příšerku a kamarádství chlapce a příšerky na celý život. A to mi stačí abych udělil pět hvězd, tenhle film je zkrátka výjimečný a hodně příjemný, a proto nevidím důvod s hodnocením jakkoliv šetřit. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavé spojení lochneské legendy a druhé světové války funguje stoprocentně. Film je dobrodružný, napínavý, triky jsou vydařené a herci hvězdní. Co ale nefunguje, je scénář. Některé dialogy jsou nelogické a občas se charakter postav mžikem mění podle toho, jak to scénárista právě potřeboval. Obzvlášť násilný a nepřesvědčivý zvrat musela předvést postava hraná D. Morisseyem, který je téměř celý film za nafoukaného panáka, aby na konci z ničeho nic začal vystupovat jako klaďas, který pomáhá hlavnímu hrdinovi i jeho příšeře. /27. 6. 13./ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně při rychlých ponorech do hlubin jezera by Angus bez vyrovnávání tlaku záhy přišel o ušní bubínky (barotrauma ucha, končícím až ztrátou sluchu) a díky nesnesitelné bolesti v hlavě by se po vynoření určitě nesmál štěstím. (Lasskoun)
  • Originální název The Water Horse je odkazem na zlomyslného vodního skřítka z keltské mytologie, který se přestrojoval v koně, aby nalákal své nic netušící oběti. Když na něj nešťastník jednou nasedl, stáhl ho s sebou dolů do jezera. (HappySmile)
  • Pôvodne mal byť film Narnia: Princ Kaspian (2008) vydaný na Vianoce roku 2007, ale kvôli tomu, že táto snímka bola ohlásená taktiež na tento dátum, bola Narnia vydaná až o šesť mesiacov neskôr. (Crybaby)

Reklama

Reklama