Reklama

Reklama

Noční můra

  • USA The Return (více)
Trailer 1

Joannu Mills (Sarah Michelle Gellar) pronásledují děsivé vize o brutální vraždě mladé ženy zavražděné neznámým mužem. Některá tajemství však nelze pohřbít, přízraky nikdy nezemřou a vrahem může být i ona sama. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Joannu už od mála prenasledujú nočné mory a vizie o vražde jednej ženy. Dnes cestuje všade-možne len aby bola v bezpečí. Dokedy nedojde do mestečka, kde sa hrozný čin stal. Po príchode poznáva muža, ktorému zo záhadnych príčin zomrela žena. Joanna sa dostane na hrozivé miesto, kde zomrelo dievča v jej najhorších snoch. Kto je vrah? Neznámy muž, niekto iný alebo sama Joanna? Film je dobrý vo vizuálnej stránke, hereckom obsadení (Napriklád taká S. M. Gellar sa zrejme chce stáť hororovou ikonou - má už za sebou niekoľko úspešných hororových filmov a právdepodobne ich bude ešte viac) a napínavými scénami, no to je asi tak všetko. Pre mňa bola Nočná mora nudná už od začiatku a nudil som sa až po záver filmu. Scénaristicky je film tiež o ničom, je plný klasických klišé a zbytočných scén (ktoré si tvorcovia mohli aj odpustiť). Psychológia postav je tiež veľmi nezaujímavá a aj keď sa jedná o psychologický horor/thriller (čo mimochodom milujem), nepôsobí na mňa nepríjemne a skôr, aby vás šokoval atp. vás skôr unudí. K smrti. Celkovo nočnú moru hodnotím ako slabý, podpriemerný film. Na čo som podľa plagátu priemerný slasher s kvalitným hereckým obsadením, dočkal som sa akurát nevydareného psycho-thrilleru. Škoda. Myslím, že tvorcovia mali naviac. Priznám sa, dlho som rozmýšľal, či nedať filmu len 1* no zas tak zlé to nebolo. edit (20.12.2018): Bolo. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Strašně uměle natočené a herci nic moc, S. M. Gellar mi připadala flegmatická a celý děj filmu je tak nezáživně natočený, že mě bylo nakonec jedno co se stane, hlavně sem si říkal ať už je konec. Ne že bych tyto typy hororů (thrillerů) neměl rád, ale Return je špatný film. Čekal jsem rozhodně víc, než jen temnou detektivku se špatnými herci a kdyby nebylo těch pár dobrých lekaček asi by to bylo stěží na jednu hvězdu, ale takto dám aspoň dvě. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Plytký scenár, hlúpe herecké výkony, nedotiahnuté ľakačky a zmätený strih v rozhodujúcich momentoch, ktoré rozhodujú o nastolení aspoň akej-takej atmosféry. Celú hodinu neznámy hlas straší a neznáma osoba naháňa mladé dievča, my nevieme prečo, kto je to, ani čo chce. Následné záverečné minúty plné slušných zvratov a zaujímavého rozuzlenia však nezmažú hodinu nudy a diváckeho trápenia. 40%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V mantinelech mi to hodně připomíná Předtuchu se Sandrou Bullock – podobně lajdácky odvyprávěné, vše stojící na jedné herečce, které ruce svazuje prázdnota její vlastní postavy a k tomu poměrně mrtvolné tempo vyprávění. Noční můra je mi však sympatická jak samotným vyvrcholením (které má něco do sebe), tak temnějším vizuálním pojetím, ve kterém se nezvykle „bledá“ Sarah Michelle Gellar snaží diváky přesvědčit, že není jen hezkou tvářičkou. Jindy bych napsal, že „jen černá paruka nestačí“, ten subtilní projev jsem jí nicméně věřil a stejně tak ten strach v očích. Největší problém Noční můry je v tom, že se tam toho stane tak na jednu epizodu krajních mezí a ne na plnohodnotný celovečerní film. Coby nenáročná „mystery“ jednohubka pro zabití večera mě to nicméně dostatečně zabavilo… ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Kazdy mame nejaky film ve svem divackem zivote, jehoz vyrazna osobni obliba se neda moc dobre racionalne obhajit...alespon si to teda myslim. Ja mam tenhle. Vnimam ho predevsim jako paradni lovestory mezi holkou co jede do La Salle, a mistnim tvrdakem-sympatakem. Navic ta "I Wish I Was a Mole in the Ground"... proste no comment. Kdyz je mi uzko, poustim si vzdycky tenhle prazvlastni pribeh... :-) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Když se Sarah Michelle Gellar na začátku natáčení zeptali, koho by chtěla, aby hrál jejího otce, tak Sarah zažertovala a odpověděla, že Sama Sheparda. O měsíc později Sarah zjistila, že Shepard tuto roli skutečně přijal. (!Malak-11!)

Reklama

Reklama