Reklama

Reklama

Kletba zlatého květu

  • Čína Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia (více)
Trailer 2

Imperátor Ping, hlava dynastie Tang, vládce Číny desátého století, spalován neskonalou láskou i nenávistí vůči své ženě Phoenix rozehrává tragédii, která zasáhne každého člena královské rodiny. Panovník ví o skrývaném vztahu své ženy a jeho syna z prvního manželství prince Wana. Pronásledován stínem nevěry, panovník pomalu zabijí svou ženu jedem. Schyluje se k finálnímu boji. Na jedné straně císař, ovládaný pomstou, na druhé straně císařovna, bojující o holý život. Mezi nimi stojí tři synové, tři princové, kteří se musejí rozhodnout na čí stranu se přiklonit. Bolest a ztráta milovaných však čeká na každého z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (251)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kletba je všechno možné, jen ne Hrdina 2 - proto snad ta nízká hodnocení. Ano, je to MEGAOPULENTNÍ záležitost, ale v Číně nikdy nebyli troškaři. Teď už vážně - jako drama funguje film skvěle. Chow Yun-Fat je neskutečně odporný a proti němu intrikující Gong Li je naprosto úžasná, z každého jejího výrazu lze vyčíst, co cítí. Kde se polemizovat dá, je výtvarná stránka filmu. Upřímně řečeno, souhlasím s většinou, že nebylo asi třeba tolik tlačit na pilu. Celkově pozitivní dojem z filmu to ale určitě nezabilo, do děje jsem byl vtáhnutý od úvodních minut a gradující příběh velmi nešťastné pomsty si pořádně užil. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatné, herecky přesvědčivé, příběhově předvídatelné až chladné. Začínám mít pocit, že všechny filmy Zhanga Yimou jsou tak nějak na jedno brdo. Většina scén je natolik přestilizovaná a přezlacená, až to opravdu hraničí s kýčem. Koukatelné to je, v žánru wu-šu jsou ale filmy mému srdci bližší, než je Kledba. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Vyprázdněná pompézní nuda, ze které mám po pár hodinách oddechu pocit, že se může líbit akorát samotnému Yimouovi, jenž si v duhovém paláci užíval nádherné týdny práce za doprovodu úchvatných kostýmů a notně přepísknuté stylizace. Scénáristicky totiž výprava do Číny nedává ani trochu smysl, přičemž se děj po první minutě zasekl, aby se v závěrečných deseti minutách objevil a vyhrkal všechna úchvatná tajemství, která jsou stejně šokující jako že příští slavík připadne opět božskému Kájovi. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Klasicky krásné vizuálně, jak jsme u Zhanga zvyklí, ovšem tentokrát s hodně tragickým dějem a především závěrem. Krásné bitevní scény, zajímavé císařské rituály a zvyky, malinko mi vadila jen nedotaženost některých dějů, lépe řečeno jejich vysvětlení (císařovna a její vztah k císaři, druhý syn a jeho zvláštní postavení v rodině). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ti dám, si neber silou.“ Pred pozretím som si myslel, že ma Kliatba zlatého kvetu unudí k smrti. A hoci mala svoje chyby, po záverečných titulkoch som o nej niekoľko hodín rozmýšľal, čo sa rozhodne nestáva pri každom filme. Napriek tomu som uvažoval, či dám 60 % alebo až 80. O vyššom čísle nakoniec rozhodla kladná odpoveď na otázku, či by som si to pozrel ešte raz. Áno, pozrel. Zostanete sklamaní, ak budete čakať historický Mamtrix. Finálna gigantická akčná scéna pripomína to najväčšie z Pána prsteňov, ale dovtedy vás čakajú „len" rozhovory a vzťahy. Musím sa priznať, že podobne ako v Gejši a Kráľovnej Alžbete (tej s Geoffreym Rushom), i tu ma bavilo všetko to nenápadné a šeptavé „zákulisné politikárčenie“ a postavy (a to, čo urobia, ako sa rozhodnú a či prežijú). Určite by to ale nešlo bez kvalitných hereckých výkonov (hromozvodom je Číňanka Li Gong z Miami Vice, ale poteší i Chow Yun-Fat) a pôsobivého scenára. Na tom sa mi najviac páčilo, že neriešil celosvetové vojny, ale sústredil sa len na jednu päťčlennú kráľovskú rodinu. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Celý interiér zlatého paláce vznikal ve filmových studiích v Pekingu. (Rugero)
  • Závěrečná bitevní scéna byla natáčena rovných dvacet dní. Bylo v ní použito více než 1000 reálných bojovníků. O zbytek se postaral počítač. (Rodriguez)
  • Filmové kostýmy byly dobově věrné. Herci na sobě nosili až šest vrstev oblečení. (Rodriguez)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama