Reklama

Reklama

Už vám není dvacet, paní Bláhová

(TV film)

Obsahy(1)

Malá televizní komedie o babičce a vnučce, které myslí na vdávání. „Boženko, nebuďte bláhová. Už vám není dvacet". Proč takto poněkud netaktně připomíná babičce Bláhové (D. Medřická) její věk důchodce Václav Hošek (M. Kopecký)? Vždyť ona je ještě tak pohledná a navíc zastane spoustu práce. Pokusme se to vysvětlit – rodina Králových (otec – V. Brodský a matka – K. Slunéčková) má vedle dcery Boženky (Z. Adamovská) a syna Romana (V. Dlouhý) babičku Boženu Bláhovou, která své dceři vydatně pomáhá s domácností i výchovou dospívajících dětí. A to až do chvíle, kdy začnou s údivem najednou pozorovat, jak se jim babička mění před očima. Jen kvete, chodí pozdě domů a už není, jak to bývalo zvykem, připravená ani večeře ani snídaně... Situaci v rodině ještě navíc komplikuje dcera Boženka, která chce rodičům představit svého nastávajícího (S. Skopal). Jak to všechno dopadne a kolik ženichů se dostaví? Na to už se podívejte v malé komedii Zdeňka Podskalského. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Obsazení sice elitní, ale celé to bylo až moc ztřeštěné. Prostě se tu rvalo hodně na pilu komediálna a ručičky šly z toho akorát do červeného. Opět jsem se ale musel poklonit herectví paní Medřické. Ta by snad i z pouhého mytí nádobí dokázala udělat umělecký zážitek. Jo někdo to holt ještě pamatuje, že i v době plnoletosti žil v domě po kupě s babičkou i rodiči (a leckdy i prababičkou). * * ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Podskalský starší je odbornou kritikou radený medzi popredných českých režisérov. Na mňa však nejak nedokázal zapôsobiť. Niečo mi na jeho celovečerných filmoch, čo som mal možnosť vidieť (trilógia Ohnivé ženy, Veľká filmová lúpež, Krstiny, Trhák, Guľový blesk, Drahé tety a ja, Noc na Karlštajne, Kam čert nemôže, Biela pani) nepasuje, niečím ma to irituje. Neviem to konkrétne špecifikovať, ale väčšinou to u mňa nevytiahne na viac ako dve hviezdičky. Teraz som sa pokúsil si pustiť niečo z jeho televíznej tvorby. Reku, že či by ma týmto kratším formátom dokázal viacej zaujať, prípadne i pobaviť. Siahol som po titule "Už vám nie je dvadsať, pani Bláhová", ktorý natočil v roku 1980. Je to vzťahová, konverzačná komédia s výborným hereckým obsadením. Ale ani tentokrát nemôžem dať viac ako dve hviezdy. Ja tomu Podskalskému raz neviem prísť na chuť. ** ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený filmeček, který se tváří jako komedie, nicméně u nějž jsem se zasmál opravdu sporadicky. Spíše jsem se divil zvláštnímu zjevu Miloše Kopeckého. Vtipy byly předvídatelné a slovy obyčejného lidu "suché" (viz "Jdu se kouknout do kurníku, protože babička chodí spát se slepicemi." a podobně). Naštěstí se vyznačuje velmi milosrdnou stopáží. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky Kopeckému, který hraje na malém prostoru velké divadlo, je to povedená a zábavná mikrokomedie. Pamatuju si, že když jsem byl malej, jely tyhle věci v TV skoro nonstop. Danu Medřickou mám rád, ale tentokrát nehrála nic moc, co by se jí dalo uvěřit (zvlášť když hraje jakoby ztřeštěnou infantilní babičku). No a Svatopluk Skopal mě přirozeně sral jako vždycky. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

„Latinsky měď?“ „Cuprum.“ „Až na Vánoce.“ „Co... co až na Vánoce?“ „No rum koupim až na Vánoce.“ Svižná mikrokomedie plná omylů a nedorozumění, v nichž mají prsty zejména popletený otec Vlastík Brodský a šibalský nápadník jeho tchyně Miloš Kopecký. Ale i ostatní herci stojí za pozornost (rozverná tchyně v podání Dany Medřické a mladý Vladimír Dlouhý). ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama