Reklama

Reklama

Moje borůvkové noci

  • Hongkong Lan mei zhi ye (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jaká vzdálenost dělí zlomené srdce od nových začátků? Jak se její délka měří? Peněžní sumou, dálkou, kterou jste ušli, nebo množstvím vzpomínek? Elizabeth (Norah Jones), zklamaná mladá žena, se vydává na pouť za účelem sebepoznání ve snaze vyléčit zlomené srdce. Zatímco se její emocionální jizvy zacelují, prožívá s těmi, které při svých toulkách potkává, nové a zcela nečekané situace. Ať už jde o poetické filozofování s majitelem noční kavárny (Jude Law), zoufalé plány hazardní hráčky, které se lepí smůla na paty (Natalie Portman), či o zničený vztah mezi policistou (David Strathairn) a jeho vzpurnou manželkou (Rachel Weisz)... Všechny tyto zážitky mění Elizabethin přístup k životu, vztahům a nakonec i k sobě samé. Zvolna se osvobozuje z pout minulosti a objevuje novou cestu - tu, na jejímž konci čeká opravdová láska... Film Moje borůvkové noci v režii světově uznávaného režiséra Wong Kar Waie je působivým příběhem, který diváka provede dálavami, rozprostírajícími se mezi bolestí ze ztracené lásky a radostným znovuobjevením sebe samého. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (360)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Wong hraje ve svém americkém debutu na jistotu (což je pochopitelné) a klouže spíš po - krásně barevném a lesklém - povrchu (ale to možná dělá vždycky), jenže i tak se na Moje borůvkové noci moc příjemně kouká (jak říkám, žádné překvapení) a bylo mi s nimi fajn. A obsazení je každopádně mňamózní - asi jako borůvkový koláč se zmrzlinou. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo pro mě zklamání jak hrom, tak nudnou podívanou s hvězdným obsazením jsem nečekal. Celou dobu jsem čekal něco, ale to něco bohužel nepřišlo. Nejsvětlejší okamžik filmu se nachází v době, kdy se na scéně objeví Natalie Portman, jinak je to celé nemastné a neslané. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

V Asii jsem nikdy nebyl, tak mám její obraz v mysli založený na filmech. Pak je dost matoucí, když natočí asijský režisér film v USA a USA zde vypadá přesně tak, jak si představuju Asii. Možná že tedy moje představa Asie ve skutečnosti není nic jiného než navyknutí na odlišnosti ve stylu asijských a amerických režisérů a ve skutečnosti nemám ponětí, čím se onen kontinent liší, protože tyhle odlišnosti kamera nezachytila. Jsem ochotný se o tom přesvědčit, když mi někdo zaplatíte letenku. Abych nezapomněl na hodnocení filmu, bavilo a zajímalo mě to velmi, než se to v polovině rozpadlo na malé neforemné kousíčky a už tak zůstalo. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Milostný film, který víc než na příběh a dramatické výstupy, sází na kouzelnou atmosféru nočních měst a setmělých kaváren či barů. Překvapivě nejzajímavěji vypadají scény, ve kterých se moc nemluví a divák si jen může domýšlet, co zrovna ta daná postava prožívá, což díky skvělému herectví všech zůčastněných nebude problém. Největším překvapením je ale samozřejmě křehká Norah Jones, která se před kamerou pohybuje s takovou jistotou a přirozeností, jako by měla za sebou stovku filmových rolí. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi nezvyčajne spracovaný film, s peknou myšlienkou a akoby som to vytrhla z jednej pesničky, bol to film o tom, že všetci niekedy musíme ,,Move along". Okrem naozaj, prekvapivo príjemnej hereckej zostavy na nás čakal aj perfektný soundtrack. aby som sa ale vrátila k hercom, bol to prvý a zatiaľ možno jediný film, v ktorom som si postavu Judea Lawa naozaj obľúbila. Hral tak uvoľnene ako som ho ešte nevidela. Ostatní ma neprekvapili, Norah Jones bola príjemná, ale nemyslím si, že potrebovala veľa na to aby sa zhostila úlohy. Väčšinu povahy hlavnej postavy nám poskytol režisér a scenárista, takže podľa mňa sa jej hralo veľmi dobre.Tak som premýšľala, čo by som tomuto dielku dala. Napriek tomu, že mám obrovskú chuť na borievkový koláč a že hneď po dopozeraní neviem vysloviť žiadnu podstatnú chybu, môžem dať len 80%, mám pocit, že to mu niečo chýbalo. Keď raz prídem na to čo, napíšem to sem. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Norah Jones byla jedinou volbou pro hlavní ženskou roli, i když nikdy předtím nehrála. (HappySmile)
  • Filmový debut zpěvačky Norah Jones. (HappySmile)

Reklama

Reklama