Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

JFL 

všechny recenze uživatele

"Až do smrti" je mimořádný snímek ve Van Dammeově filmografii. Přesvědčivý herecký výkon, poutavě vyhrocený příběh a silnou psychologii hlavní postavy doplňuje syrový styl, který přichází ke slovu především v závěrečné nelítostné přestřelce. Simon Fellows si zaslouží veškerou chválu za to, že podobně jako hongkongští mistři John Woo, Tsui Hark a Ringo Lam dokázal z herecky nenadané a fyzicky skomírající akční "hvězdy" dostat maximum. Nejslabším článkem je bohužel scénář. Všechno, co v něm funguje (scény profilace a následného přerodu hrdiny, jeho vztahy s dalšími postavami a celá ústřední premisa), je bez přiznání zdroje vypůjčené ze dvanáct let starého hongkongského mixu thrilleru a dramatu "Loving You", který režíroval Johnnie To. To by ovšem nevadilo. Problém je v tom, že vynikající příběh hongkongského filmu byl asi pro Američany příliš dramaticky odvážný a nad únosnou míru se vymykající tradičním schématům béčkových akčňáků. Proto předlohu rozšířili o tradičně koncipovanou ústřední kriminální linii, další vedlejší postavy a toporně doslovný epilog se šťastným koncem a absolutním očištěním hlavního hrdiny. Všechny přidané motivy jsou ovšem kauzálně nekoherentní a z hlediska jejich začlenění do vyprávění lajdácky odfláknuté. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Van Damme hraje drsného policajta závislého na heroinu. Měl ve tváři tak strhaný výraz, že vypadal jako by měl každou chvíli zemřít rovnou na ulici. Měl se jít léčit. Všechno se mu rozpadlo pod rukama. Manželství přestalo fungovat a v práci se mu taky moc nedařilo, ale on si radši dál do žil píchal to svinstvo. Pak se nechal vlákat do pasti, kde ho skoro popravili. Byl šest měsíců v komatu. Jeho manželka ho měla stála ráda, i když mu řekla, že dítě, které čekala nebylo jeho a nebo bylo? Anthony se úplně změnil snažil se napravit chyby, které napáchal. Žena se k němu dokonce vrátila. Nakonec Calahana dostal, ale stálo ho to mnohem víc. Závěrečná přestřelka v továrně skutečně patří k těm povedenějším. Nevypínejte film při nájezdu závěrečných titulků. Nechte je zapnuté, protože se dozvíte, kdo štípnul skrytou kameru, která měla nahrávat jeden mafiánský kšeftík. Myslím, že budete překvapeni. ()

Reklama

Andersis 

všechny recenze uživatele

Paráda J C Van Dame už málem zhasl, ale díky tomuhle filmu je zpět. Ještě nikdy sem ho neviděl takhle hrát. Málem mi vylezli oči z důlku. První polovina kdy je Van Dame na drogách je super, druhá půlka když se snaží dat věci do pořádku už trochu pokulhává, ale stále solidní průměr. Myslím že z upadajících bývalých akčních hvězd jako je Steven Seagal, Dolph Lundgren a pan Van Dame vyhrává právě Van Dame. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že to má jemný Snipesovský béčkový nádych, musím povedať: vitaj späť!. Van Damme sa pomaly a isto vrátil na špicu príjemnej akčnej zábavy z videopožičovien. Na kino ešte nie je pripravený, ale má to fajne našliapnuté... Režisérska nápaditosť, skvelá prestrelka v bare, cinkajúce nábojnice a žiadne Rumunsko :) vydolovali tomuto filmíku 4 hviezdičku... ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ukazuje se, že Jean Claud Van Damme je vlastně docela dobrý herec schopný slušného výkonu i v poměrně slušně založeném filmu, který zřetelně převyšuje standard tzv. béčkových nebo céčkových filmů. Je zajímavé pozorovat, že kvalita koprodukčního filmu roste se silným etickým akcentem, který dává dílu jasný mravní kompas. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Michael Smith. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Hudbu měl původně složit Nick Ingman, kvůli náhlým změnám však musel z Dublinu odcestovat do Londýna a byl tak nahrazen Nicem Rainem. (TomikZlesa)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)

Reklama

Reklama