Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékařka Annika a její sedmnáctiletá dcera se právě přestěhovaly do malého studeného městečka nacházejícího daleko na severu Švédska. Annika zde totiž bude pracovat v místní nemocnici a moc se těší na to, až bude pracovat s vědeckou kapacitou - genetikem Gerhardem Beckertem. Ovšem brzy se ukáže jeho zlověstná minulost ve Waffen SS. Ten začne zkoušet experimentální vakcínu na mládeži a mladiství kvůli záhadnému viru umírají jeden po druhém. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (35)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je to jak hamburger vod mekáče, na vobrázku krásný a šťavnatý, v reálu suchý a mdlý.Slušnej potenciál, hlavně v atmosféře díky prostředí atd. jenže 40 minut se děje úplný hovno a když děj začne mít prostor pro pořádný masakr, režisér nám vůbec nic nenabídne a svojí režisérskou impotenci skrývá za rádoby humor, aby zakryl že na horor a pořádný švih nemá talent.Pár vtipných momentů a začátek s náckama vykouzlí téhle nudné břečce 2*. 40%.No a ten obsah vod Livinghovna je úplně stejně debilní jako on sám. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"A proč jsi pořád doma?" "Žiju tady." Perfektní atmosférický prolog, který je po hříchu předčasným vrcholem snímku. Upíři žijící ve věčné tmě za polárním kruhem; podobnost s 30 dní dlouhou nocí "čistě náhodná". Ale nebojte podobně to jen zní, každá z těchto upířin si jde svou vlastní cestou. Což však není na překážku tomu, že Frostbiten v zásadě má stejné klady a bohužel i zápory jako "Třicítka". Je tu za málo peněz hodně muziky, skvělá atmosféra zasněžené mrazivé noci a sympatičtí herci. Na druhou stranu námět slibuje mnohem více, než kolik nakonec nabízí. Navíc je to dosti zkratkovité a vůbec takové celkově nedotažené - jako by šlo pouze o jednu z lepších epizod Buffy. Přesto všechno to svého mladšího amerického bratříčka o třídu převyšuje. Proč? Ve Frosbitenu je navíc jeden element, díky kterému funguje i ve slabších a utahanějších momentech. Je totiž chytře mírně "shozen" parodickým nádechem. Nic co by rozvibrovalo bránice, ale koutky úst vám dolů nespadnou. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mně tohle přišelo Super!! Co taky čekat od Seveřenů.. Oni zklamat snad ani neumí.. Nápad s červenou tabletkou, ve které byl Hustý Efekt, se mi sakra Líbil!! Smůla Hlavního Hrdiny při návštěvě rodičů jeho přítelkyně Bylo neuvěřitelné! Docela jsem se i pobavil.. A pak skvělá Krvelačná Párty... Jo Jako Upiřína to patří k těm Kvalitnějším Kouskům!!.) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Švédská oscilace mezi atmosférickým horrorem a až parodizující komedií funguje překvapivě dobře. Nápad s upíry za polárním kruhem je (prozatím) dostatečně originální a je proto škoda, že nebyl vytěžený mnohem víc. Pochvalu si zaslouží jak tvůrci efektů, teda kromě těch co zrovna seděli u počítačů, tak sympatičtí herci. Rád bych někdy viděl horror, natočený podle úvodní silně atmosférické desetiminutovky z druhé světové války. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

30 dní dlhá noc je krvilačne dravejšia, ovšem Frosbiten, aj napriek pomalejšiemu rozjadu v úvode a naopak narýchlemu ukončeniu (kedy záverečné titulky vo Vás vzbudia prosbu po minimálne ďalšej polhodine) v sebe komponuje humor až skvelo vypointovaných parodických rozmerov, pričom zároveň nezabúda ani na pravú upírsky hutnú atmosféru. ()

Reklama

Reklama