Reklama

Reklama

Válečníci

  • Hongkong Tau ming chong (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Film se odehrává v Číně uprostřed povstání kolem roku 1870. Generál Pang stěží přežil masakr svých vojáků. Nyní se připojuje ke skupině banditů, kterou vedou Er Hu a Wu Yang. Tito tři muži složí přísahu a stanou se pokrevními bratry…  V Číně kolem roku 1870 byla moc zkorumpované dynastie Qing ohrožena vzestupem revoluční armády, jíž vedl náboženský fanatik, a občanská válka trhala zemi na kusy. Pang, dobrý muž bojující na straně Qinga je jedním z mála přeživších krvavé bitvy mezi revolucionáři a Qingovými vojsky. Hledá, kde by složil hlavu a útočiště nachází u krásné sedlácké ženy Lian. Pang s Lian stráví noc, jeden druhému v náručí a Pang se do své hostitelky zamiluje.
Pang se vydává na cestu domů, na níž se spřátelí se dvěma bandity, Zhaem a Jiangem. Když Jianga přepadnou ze zálohy, Pang mu zachrání život a všichni tři spolu uzavřou pokrevní bratrství. Pang své nové bratry přesvědčí, aby společně bojovali proti revolucionářům. Je přesvědčen, že s pomocí těchto dvou přátel se mu podaří zvítězit. Jenže sny o slávě potlačí jejich zdravý rozum a vzájemný smysl pro loajalitu, Zhao s Jiangem přestanou věřit v jejich alianci. A vše se ještě zhorší, když vyjde najevo, že Lian je Zhaova žena… (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek dvou zcela rozdílných částí, z nichž obě jsou sice zdařilé, ale nepasují k sobě v žádném myslitelném ohledu. Snad krom úžasně pochmurné vizuální stylizace. V té první, na délku stopáže bohatší, části vás čekají strhující bitvy, dunící pompézní soundtrack, stovky komparzistů, charisma ústředního tria, opuletní výprava a naprosto žádný děj. Nikoli hloupý, ale prostě žádný. V té druhé části pro změnu typická asijská osudovost, charisma ústředního tria, intriky, nabubřelé emoce, dialogy pro dialogy a děj. Pozdě, ale přece. Jako jeden celek to prostě neštymuje. Co si však zaslouží jednoznačně pochválit je výtečná technická stránka a tradičně i Andy Lau. Sice stejně jako ostatní nemá moc co hrát, ale narozdíl od nich to maskuje tak zdatně, že vám to vlastně ani nepřijde. Přímo se nabízí srovnání s Musou (Válečníkem). Není však jasného vítěze, jelikož kvalitou jsou na tom oba snímky shodně. Warlords strhnou, ne že ne, ale pouze v dílčích momentech a nikoliv jako celek. Ve výsledku jde o výtečnou záležitost, které místy chybí šťáva, místy děj a konzistentnost. Ta především. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Velký příběh, velké emoce, velká výprava a špičkový konec. Ústřední trojice měla charisma na rozdávání. Výborně zvládnuté bitvy a vizuelní pompéznost a užití kamerových filtrů, které jsou vlastní Yimouovi přidává bodík. V Číně bych opravdu nechtěl žít a je jedno v které době. Hlad je prasnice (eufemismus) a Jet Li byl založením pragmatik na rozdíl od Laua a Wen-Xianga. Co se mi na asijských filmech zamlouvá je jejich schopnost (narozdíl od amíků) nezkazit konec - naopak zvládnout ho takovým způsobem, že je člověk (rozuměj - JÁ) schopen odpustit i většinu menších výtek a mít pocit, že jsem viděl film, který stál opravdu za to. Tau ming chong je toho dokonalým příkladem. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kolik tam bylo pořádné válečné akce? Určitě ne tolik, kolikrát sám Jet LI říkal, že skončí s herectvím. Je to škoda, protože od válečného/akčního snímku jsem čekal víc a to i vzhledem k obsazení, které lze jedině závidět. Jet Li odvádí svůj standardní výkon, ale na víc ani nemá prostor. Na první pohled si asi divák řekne, jak je to velkolepí snímek, ale není. Krom velkých armád, které prostě museli být velké nejde o žádnou velkolepost, ale ukázku charakterů. Přesto tento snímek postrádá grácii, lehkost a přímočarost. Občas si někdo zabojuje, ale jsou to spíše souboje než bitvy, která je ve filmu jedna pořádná a jedna menší a to je asi všechno. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Warlords se mi líbili. Nejsem z nich nadšený a asi se na podruhé nepodívám, ale rozhodně nelituju času strávného s filmem. První bitevní část je velkolepá a uteče velmi rychle, v druhé se odehrává drama pokrevních přátel, které ovšem díky tomu, že v první části filmu nebyl čas na vybudování nějakého pouta k postavám a hlubší prokreslení jejich vztahů a motivací, nevyzní tak silně, jak by mohl. Celkově ale rozhodně nadprůměr. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Příběhově řídké a nevýrazné. V první polovině prakticky nejde poznat, kdo o kom mluví. (Dost možná kvůli těm imbecilním čínským jménům.) V druhé polovině ubývá válečné akce a řezničiny, která je mimochodem celkem pěkně vizuálně zpracovaná, a začíná část rozhovorů, monologů, zrádných jednání a intrik. Celkově to na mě moc nezapůsobilo, především proto že Liho potenciál zůstal nevyužitý. Andy Lau má palec nahoru, ale sliboval jsem si od toho mnohem víc. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Hlavná postava mala byť pomenovaná Ma Xinyi (podľa vojenského generála neskoršej dynastie Qing, ktorý žil v rokoch 1821-1870). Nakoniec scenáristi zmenili meno postavy na Pang Qingyun kvôli tomu, aby sa nedostali do konfliktu s Maovými potomkami, ktorí sa domnievajú, že ich predok bol dobrý človek. (m.a.t.o.)
  • Filmári mali k dispozícii až 500 koní. (m.a.t.o.)
  • Hlavná bojová sekvencia bola v scenári podrobne popísaná na 20 stranách a natáčala sa súčasne na 8 kamier. (m.a.t.o.)

Související novinky

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (více)

Reklama

Reklama