Reklama

Reklama

Úder 3

(festivalový název)
  • Indie Dhoom 3 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Třetí příspěvek do divácky úspěšné série čerpající z estetiky hollywoodských trháků je především opulentní směsí akce, romantiky, humoru a oslnivých hudebních čísel. V příběhu o konfrontaci elitního indického policisty a jeho roztomile nahlouplého partnera se šlechetným bankovním lupičem tvůrci naplno zužitkovali štědrý rozpočet i prostředí amerického Chicaga. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Zatím co souboj Krrish a Dhoom 2 vyhrál s přehledem Dhoom tak souboj trojek byl hodně vyrovnaný. Oba dva filmy jsou opravdu povedené, ale zatím co K3 vsázel hodně na superhrdinskou epičnost, tak D3 se držel konceptu předchozích dílů( hlavně dvojky a samozřejmě je vylepšil o povedené triky) a naplno využil potenciál zlodějské dvojice. Jak říkám, bylo to těsné, ale D3 vyhrál nad T3 o pověstný chlup... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nemohu začít jinak, než zopakováním toho, co jsem uvedl již u Race 2: Estetika indického populárního filmu se v posledních několika letech rychle proměňuje a zatímco o 7 let starší druhý díl dhoomovské série mohl být v době premiéry označen za "typický moderní Bollywood", obdobně laděná trojka v kontextu současné produkce mumbajských studií působí jako zastaralý, hypertrofovaný camp. ___________ Celý masala žánr je založen na tom, že nadřazuje divácké atrakce a emocionální působivost nad realističnost a plausibilitu, což rozhodně není nic, co bych automaticky odsuzoval. Dhoom 3 jde nicméně ve své naivitě, přitroublosti dějových zvratů a absenci základní logiky v jednání postav až na samou hranici snesitelnosti, přičemž několikrát šlápne až za ní. První polovina, ve které se - zcela v souladu s narativními strategiemi klasických masala filmů - vlastně jen představují postavy a děj se příliš neposouvá, je tak paradoxně mnohem příjemnější podívanou než polovina druhá, ve které se objevuje ... no, nebudu spoilerovat. ___________ Film je samozřejmě oproti svým starším bratříčkům výrazně velkolepější a je na něm vidět štědrý rozpočet, akční honičky v chicagských ulicích jsou ovšem spíše fádní, neobratně sestříhané a hlavně nenápadité - v mnoha masala filmech přitom akční scény fascinují právě svou kreativitou, která přebíjí i případné řemeslné nedostatky ve způsobu, jakým jsou natočeny. ___________ Dhoom 3 je tak bohužel filmem, jenž zintenzivňuje typické problémy masala filmů a potlačuje jejich typické přednosti. Oproti neprávem odsuzovanému Acharyaově debutu Tashan, jenž svým vyprávěním i stylem reflektoval amerikanizaci indické kultury, navíc působí dojmem zásadně nedomyšleného díla, jenž pouze nudně vyplňuje opotřebovanou šablonu a vydává se cestou nej(s)prostšího populismu. ()

Reklama

ben666 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se naše dvojka podíva do chicaga, aby pomohla chytit zloděje který vykrádá banky. Tance opět v poho , ženštiny sice nebyly tak sexy jak ve dvojce, ale akce mi vynahradila.Trojka ale i tak trocha postrádá šmrnc, která by odpálila dhoom k té normální bolywoodské rovině. Trojka je pro mě trochu zklamání, ali a jay byli odsunuti na druhou kolej a víc se tu soustředilo na zloděje a jeho pomstu, vtipu tady bylo méně ikdyž jeden se tu poved ( soustřed se na případ, né na kamasutru), sečeno podtrženo trojka je spíš obyčejný akční thriller což je na dhoom hodně divny. Jinak trilogie dhoom mě bavila víc než trilogie krrish. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející akční komedie, vážně to snad nemůžou myslet. Nebo že by ano? Tři hvězdičky dávám hlavně díky úžasné scéně z cirkusového vystoupení, tu jsem si pouštěla pořád dokola. I když ta hudba mi připomínala spíš Rachida Tahu než nějaké indické melodie. Takže těžko říct, komu tenhle film doporučit. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Asi stejný úlet jako druhý díl. Hlavní dvojice zůstává. Záporák ovšem nemá chybu, zvlášť když se dozvíme trik kouzla. Katrina zde má bohužel menší roli, než jsem čekal. Písně jsou skvělé a zvlášť ta v cirkuse nemá choreograficky chybu. Akce je zde opět hodně a vrátila se spousta motocyklových honiček jako v jedničce. Úsměvné přijdou i bondovské úpravy všelijakých strojů. Je zde spousta vtipných situací a scén. Za mě 95% :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Pro co nejlepší ztvárnění filmové role podstoupil herec Aamir Khan (Sahir) před natáčením snímku hodiny baletu, letecké akrobacie a dokonce podstoupil i výcvik francouzské techniky parkurového jezdectví. (Conspi)
  • Natáčení snímku mělo původně začít již v listopadu roku 2011. To bylo ale z rodinných důvodů herce Abhisheka Bachchana (Jai Dixit), který se věnoval svému dítěti, odsunuto až na leden 2012. V té době se herec Aamir Khan (Sahir) věnoval svým závazkům v televizní talk-show Truth Alone Prevails (2012) a povinnostem příprav do role gymnasty. Termín natáčení byl opět odsunut a k tomu herci přibyla ještě mediální propagace kriminálního snímku Talaash (2012). Bez dalších prodlev se filmařský štáb rozhodl některé scény obejít a s natáčením začít 8. 6. 2013 v bombajských filmových studiích Yash Raj Studios. (Conspi)
  • Herečka Katrina Kaif (Aaliya) podstoupila v rámci příprav kurz zpěvu a kurz paraglidingu, tzn. plachtění. (Conspi)

Reklama

Reklama