Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Michael Turner (Michael Paré) vyšetřuje záhadná úmrtí, ke kterým dochází v jednom z nejlépe střežených vězení. To, co na začátku vypadalo jen jako další sebevražda, se nakonec rozvinulo ve vyšetřování tajemné vraždy, v zuřivý souboj odhalit nevysvětlitelné. Začíná souboj s časem. Pomstychtivý duch, který obchází věznicí, si totiž hledá další oběť. (videofil)

(více)

Recenze (32)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem se vrhl na filmy v nichž hraje Michael Paré a tak jsem si samozřejmě nesměl nechat ujít ani Výheň. Herecké obsazení nevypadalo vůbec zle, přestože Trejo i Sizemore v poslední době hrají převážně v odpadních kouscích. Přece jenom jsem se však nechal zlákat zajímavým distribučním obsahem tohoto filmu, což jak se následně ukázalo nebylo nic jiného, nežli mazaný reklamní tah. Na filmy „podle skutečných událostí“ už začínám mít v poslední době averzi, ale úvodní titulky a obrázková pasáž, mě dokázaly opravdu navnadit. Očekával jsem slušnou duchařskou jízdu z vězeňského prostředí, ale dostalo se mi jakéhosi patosu s mysteriózní příchutí, po které vám nakonec zůstane jen trpkost v ústech. William Butler nikdy nebyl moc dobrý herec, ale coby scénáristovi a režisérovi se už párkrát podařilo stvořit alespoň průměrnou podívanou, která rozhodně nepatří do odpadu. I tady se mu místy podařilo navodit příjemnou atmosféru – bohužel prostředí věznice, potažmo ohořelé křídlo nabízelo mnohem více možností, nežli bylo nakonec využito. Přitom stačilo vykašlat se na to otravné oranžové světlo, trhání kamery ze strany na stranu a raději naservírovat divákovi pořádnou dávku lekacích scén a brutality. Jenže to by musel mít režisér pořádné koule a zřejmě i větší rozpočet. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

1000x obohrané klišé, negatívne umocnené lacno pôsobiacimi vizuálnymi efektami. Zhruba do prvej polovice nového milénia ma takéto duchárske horory celkom brali, s pribúdajúcimi rokmi sa však moje nadšenie pre ne akosi vytratilo. Tie rádoby prekvapivé konce sa na seba začínajú podobať ako vajce vajcu, aby som však nebol iba kritický - duch spáleného dievčatka mal čosi do seba a prítomnosť Dannyho Treja taktiež potešila. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Na začátku se bachař doma odpráskne a přitom nemá dva prsty na ruce. Tentokrát jsme ve věznici, kde vězni páchají sebevraždy, ale jsou to opravdu sebevraždy..... Vyšetřovatel s krásnou doktorkou se tomu snaží přijít na kloub. postupně se to celé vymyká kontrole a vše má spojitost z minulostí a bývalým ředitelem a jakou si vraždou malý holky. To vše se děje při ohni či u kotle. Scény jsou docela dobré, ale zpracování a děj se už slabší. Konec je taky docela odfláklý. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Já už opravdu nevím..... Lidé co takovému BIG béčku dají 5*, musejí být zoufalci sledující jen ČT1, NOVA a co si svátečně pustí film na DVD. Protože tento film je opravdu béčko nejbéčkovatější! Čekal jsem to, když jsem viděl, že hlavní roli hraje Michael Paré, protože ten hraje pouze ve filmech označených "SHIT"! Děsná nuda, trapné triky, otřesné herecké obsazení a obsah....... škoda mluvit. Malá běhna, spálená za živa, snažící se zabíjet vězně, vidíme jen jakýsi kinematografický obrys, občas nějaký oheň, žlutá barva s červenou..... a tím to končí! Hrůza, hrůza, hrůza a maximální ODPAD! I má náctiletá sestra řekla, že takovou sračku ještě neviděla! ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Objavovanie častí starého zamurovaného krídla väznice a duch v peci uhoreného dievčatka boli pre mňa lákadlom na pozretie, ale okrem spomínaného už je tu len málo vecí na vyzdvihnutie. Snáď ešte pár duchárskych ľakačiek, po ktorých by som mohol ísť do pekární posýpať makovníky, ale tie ja považujem skôr za nástroj psychického filmárskeho týrania. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Původní scénář napsal Anghus Houvouras, ale režisér William Butler měl pocit, že se moc podobá filmu Vězení (1988), a tak si přizval scenáristu Aarona Strongoniho, který šest měsíců scénář přepisoval. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve státní věznici v Naschville v Tennesse. (Terva)

Reklama

Reklama