Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

heyda 

všechny recenze uživatele

Po velkém zklamání s Temnými lesy z norské produkce jsem dal chlapcům z Norska ještě jednu šanci a hleďme, co v nich je. Seveřani, ošlehaní sněhem a větrem si jak jinak vybrali natočit tenhle snímek v nádherné zasněžené horské krajině. Tento opravdu mrazivý horor mi trošku připomíná Collectora, ale troufám si říct, že tohle je o třídu lepší. Nejen, že se nám dostane lekaček a krve, ale narozdíl od Collectora je nám to naservírováno věrohodně a dokonce se nám na konci dostane i jakéhosi vysvětlení, byť jen asi na 3 vteřinovém prostoru filmu, ale i tak jsem docela překvapeně zíral. Škoda toho poměrně slabšího scénáře a několika do očí bijících chyb. Ale i tak si myslím, že je tohle docela milé překvapení s opravdu vydařenou kamerou a hudbou a 4 hvězdičky jasně zasloužené. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že když už je to horor od seveřanů, tak ho obohatí o své typické nápady nebo zajímavý scénář. Po filmu musím se zklamanou tváří konstatovat, že se jedná pouze o doslovné kopírování desítek amerických hororů. A to téměř scénu od scény, marně jsem hledal nějaký originální nápad. Hudba a kamera pěkná, herci sympatičtí, ale to je tak vše. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Polhodiny nič len jedna zlomená noha. Potom chlapík zistí, že jeho 30-ročná priateľka je panna. Stále čakáme ne horor. Ubehla hodinka a zatiaľ sme zaznamenali len jednu odmerku krvi, našťastie to nebola krv po prvom pohlavnom styku. Keď konečne príde vraždenie zisťujeme, že ten vrah si to skutočne užíva. Takou lopatou sa dokáže zahnať aj po dobu 10 sekúnd a obeť stále netuší, že stojí je za ňou. Nakoniec príde oslobudzujúci koniec. Pre diváka oslobodzujúci. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Slabý, od slasheru samozřejmě nečekám nějaký objevný děj a hluboce prokreslené charaktery, od slasheru očekávám bradavky a pořádně krvavej bodycount. Tady jsem se však nedočkal ani jednoho, postavy sice nejsou banda dementních otrapů, ty palce, aby přežily (což samozřejmě nepřežijou- ne, tohle fakt nebyl spoiler), jim i docela držíte, ale co je největší problém, je postava toho motherfuckera, co se je rozhodl naporcovat do zavařovaček. Ani tady jsem nečekal něco tak kultovního, jako jsou mistři v oboru, páni Michael s Jasonem, ale tady tenhle strejda? To jako fakt? Něco mezi zamrzlým Amundsenem a bezďákem. A to moc charismatický není... Navíc atmosféra zamrzla kdesi v těch zasněžených horách a samotné vraždičky jsou zábavné jak pondělní rána. Dvojka slibuje větší masakr, tak snad... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To že to je v rámci slasherů naprosto tuctově vymyšlený mě fakt ale vůbec nezajímá, já sem z toho totiž úplně hotovej. Ze začátku mě dostávala dokonale mrazivá atmosféra a prostředí, pak si mě podalo pár perfektních lekaček a v druhý půlce filmu sem dostal totálně dokonalej slasher, kde hlavní roli hraje strašnej řezník s krumpáčem a jeho chuťový vraždení. Navíc norští herci jsou dostatečně sympatický a člověk se s nima hrozně lehce sžije, aby mu jejich vyvražďování prostě jedno nebylo, já na tom fakt nevidim téměř žádnou chybu, teda až na předvídatelnost, která mi ale nijak nevadila. Už dlouho sem neviděl takhle skvělou vyvražďovačku, která by mě úplně uzemnila, sem zvědavej, co se mnou provede druhej díl, podle hodnocení to vypadá, že se z toho zeseru ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)
  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama