Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

easaque 

všechny recenze uživatele

po opakovaném shlédnutí musím snížit hodnocení na silnější 3* a tím ho dát téměř naroveň svému delšímu a mladšímu bratříčkovi. Atmosféra i zpracování jsou hodně dobré jen chybí jakékoliv vysvětlení té postapokalyptické situace, stejně jako co a proč se tam děje. Naštěstí ve filmu je to už nastíněno lépe. Kvůli provedení to stojí za podívání, ale nic hlubšího tam nehledejte. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

2men 

všechny recenze uživatele

Graficky perfektně odvedená práce. V animáku je cítit výrazný symbolismus číslice 9. Atmosféra je do těch 9íti minut nacpaná k prasknutí. Zvukový doprovod skvěle dotváří ponurou atmosféru. Fandím postapo, depresivním filmům a beru tento minifilm jako dobrý protipól k animovaným komediím jako Shrek, Ice Age apod. Tvůrci přeji štěstí při vytváření budoucích, celovečerního filmu s hadrovým panákem v hlavní roli. ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele

Shane Acker, jeden z animatorov studia Weta Digital pre film The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), vytvoril tento kratky animovany film ako svoju diplomovu pracu pre ukoncenie studia na University of California, Los Angeles. Originalny, temny a perfektne animovany filmik ma neuveritelnu atmosferu v sebe, necudo, ze sa to zapacilo Tim Burtonovi a Timur Bekmambetovi (Denna a nocna hliadka, Wanted), ktori poskytli peniaze na stvorenie rovnomenneho celoveceraku. Nominacia na Oscar a dalsie dve vitazstva na festivaloch hovoria za vsetko. ()

Antabelus 

všechny recenze uživatele

Tento krátkometrážní filmeček jsem viděl až po celovečerním filmu, takže se hodnocení bohužel nevyhne známkám srovnávání. Musím uznat, že 9 je audiovizuální koncert, nicméně Acker mohl přidat ještě alespoň pár minut nějakého vysvětlování, aby divák lépe pochopil, oč jde, a nedíval se pouze na sice atmosférické, ale jinak prázdné obrázky. Škoda, takto zpracovaná kraťoučká postapokalyptická jednohubka má dle mě rozhodně větší potenciál. ()

DISHOA 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem ovlivněn ne zrovna vydařeným celovečerním filmem a proto nedokážu ocenit originalitu toho dílka. Přestože jsem se snažil vžít do atmosféry, film, který všechno vysvětluje, mi v tom zabránil a nijak jsem si to neužil. A jak Devítka zjistil, jak vyzrát nad tím robotem asi nepochopím.. potřeboval by si minimálně omrknout situaci, což neudělal. Nevidět film, hvězda navíc. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama