Reklama

Reklama

Nirvana Live! Tonight! Sold Out!!

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
USA, 1994, 90 min

Obsahy(1)

Živě hrané skladby skupiny Nirvana z 15. listopadu 1994. K tomu přiložené další videa, ať už jejich domácí nebo rozhovory se členy kapely a další. Nejprve vydané na VHS, v roce 2006 vyšlo i toto DVD obohacené o další bonusy.

Track Listing:

1. "Aneurysm"
2. "About a Girl"
3. "Dive"
4. "Love Buzz"
5. "Breed"
6. "Smells Like Teen Spirit"
7. "Negative Creep"
8. "Come as You Are"
9. "Territorial Pissings"
10. "Something in the Way"
11. "Lithium"
12. "Drain You"
13. "Polly"
14. "Sliver"
15. "On a Plain"
16. "Endless, Nameless"

DVD bonus:

1. "School"
2. "About a Girl"
3. "Been a Son"
4. "On a Plain"
5. "Blew" (predatorjf)

(více)

Recenze (15)

NightPorter 

všechny recenze uživatele

Skvělej dokument o nej kapele od dob Beatles. Větší ikonou než Kurt byl snad jen Lennon, což ještě z tohodle dokumentu není úplně cítit (vznikal někdy tuším 1993) a chtělo by to tedy konečně něco dalšího s větším odstupem a patřičnou monumentálností alá Beatles Anthology, ale tenhle dokument je aspoň patřičně akční a ukazuje tehdejší živelnost kapely, která se bohužel již o rok později dost vytrácela, aby se vytratila nadobro:-( ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Éra flanelových košil a zkreslených kytar ze Seattlu mě kdysi zasáhla naplno, takže k tomuhle dokumentu mám poněkud nostalgický vztah. Je to samozřejmě plné videozáběrů mizerné kvality, ale taky songů, které jsem ve svých nácti znal nazpaměť. Většinu z těch skladeb jsem neslyšel víc jak 15 let a stejně mě teď dostalo, jak to byla přímočará, energií nabitá muzika. Jako dokument průměr, ale jako připomínka dob, kdy grunge ještě nebyl mrtvý pojem je to perfektní. ()

Reklama

Zeliiik 

všechny recenze uživatele

Všechno co jsem hledal po internetu je na tomhle DVD na jednom místě..rozhovory s členy skupiny, videa z koncertů, Kurtova potyčka s bodyguardem, ignorace vystoupení v televizi, kde měli hrát na playback - Smells Like Teen Spirit zazpívaná, jak jí neznáte. Ze záznamů koncertů a rozhovorů je vidět, jak si všechno Kurt zprvu užíval a pozdějc byl duchem už úplně jinde...Jediný, co jsem fakt nikdy nepochopil (nejen u Nirvany ale i dalších kapel) je to ničení nástrojů, to mi kolikrát přišlo opravdu trapný. Navíc mam pocit, že Kurtovo excesy během koncertů lezly Kristovi Novoselicovi pěkně na nervy. :) ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Ako veľký fanúšik Nirvany musím dať iba 4.. Chýbali mi tam moje najobľúbenejšie piesne tak trochu,, songy čo boli zaradené do tothoto výberu neboli tie najlepšie verzie čo kedy hrali... Dokumentárne vsuvky majú mnohokrát hroznú kvalitu obrazu i zvuku... Na všetkých tých chudákoch okolo je vidno ako sa snažia priživiť na sláve Nirvany, chcú povedať niečo zaujímavé, len aby sa hovorilo aj o nich... || baruss music rating 7/10 || ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno viděná videokazeta posbíraná z kdovíjakých záznamů mnohdy i pofiderní kvality, ale věc, která Nirvanu ukazuje přesně v její filozofii. Trochu pankáčskou, trochu vyděšenou ze světa, lehce seriózní a masivně fakující papundeklový svět "velkého světa", kde se úplně náhodou ocitla. Vzpomínám, jak mi v nějakých šestnácti-sedmnácti bylo zle z toho, jak moje oblíbené "undergroundové bratry" najednou začaly opěvovat holčičky z diskoték, které samozřejmě znaly jedinou písničku - "Helou Helou", aby si naštěstí o týden později našly nové modly v podobě naondulovaných "boyz" nebo nějakých "hustých raperů". Live! Tonight! Sold Out! zdá se mi nejlíp vystihuje pravou podstatu Nirvany (pokud tedy moje představa podstaty Nirvany je ta reálná) a spolu s koncertem z Readingu ji strkám to toho šuplíku pod přehrávačem, do kterého sahám nejčastěji. ------ MAXIMÁLNÍ OKAMŽIKY: 1) Výborný je klip, kde kapela účinkuje v jakémsi nesmyslném TV-show, kde nejprve vyjíždí z nějaké otevírací koule, aby ji posléze začala demolovat svými nástroji. 2) Ještě lepší je záznam (mám dojem že Love Buzz), kde Kurt skočí mezi lidi do publika a při návratu nahoru dostane přes držku od gorily, co ho má hlídat :) ()

Zajímavosti (3)

  • Album, které na koncertu kapela představila, vyhrálo v roce 1996 cenu Grammy. (MudraPrudi)
  • Žena Kurta Cobaina Courtney Love Kurtovu příteli 50 000 amerických dolarů, aby po koncertu Kurta zastřelil. Ten však odmítl. (MudraPrudi)
  • Jedná se o poslední koncert Kurta Cobaina, který následně spáchal sebevraždu. Další 3 členové Nirvany David Grohl, Krist Novoselic a Pat Smear s kariérou neskončili a stali se součásti kapely Foo Fighters. (MudraPrudi)

Reklama

Reklama