Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Bylo to aktuální kritické společenské drama, psychologický náhled do hlavy tichého, šikanovaného úředníčka - outsidera, v němž potlačovaná nenávist ke světu / kolegům na pracovišti nabobtnala až k nabití zbraně a… Celé se to pak velmi zajímavě, absurdně zvrtlo a vyvinulo v nečekaně naplňující jakoby romanci. Nicméně tady se snímek začínal pomalounku rozpadat do zamotaného, nicmoc říkajícího zmatku. Jinak po filmařské stránce poměrně originální s kvalitními hereckými výkony. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zamačkávám slzu v oku a se zajímavými, blíže nespecifikovatelnými pocity začínám psát tenhle komentář. Nemůžu skrývat nadšení, protože jsem čekal docela dost, ale dostal jsem ještě víc. Ve filmu je mnoho odkazů na problémy a aspekty současné uspěchané a mnohdy neeticky se chovající společnosti kolem nás. Na svět, ve kterém žije i náš osamělý a tichý hrdina, který válčí nejen s okolním světem, ale i sám se sebou, a kterému nezapomenutelným způsobem zapůjčil svou hereckou tvář Christian Slater. Když už mluvím o hereckých výkonech, neměl bych zapomenout ani na Elishu, která tady není už jen pro okrasu (ikdyž to samozřejmě taky), ale konečně dostala větší prostor pro vážnější roli a její obsazení bylo rozhodně prozíravým a dobrým tahem. He Was A Quiet Man je smutná a místy i dost depresivní záležitost, která mě však tak příjemně a mile překvapila, že ani chvíli neváhám a dávám plný počet. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nad ocekavani perfektni thriller. Hodne zajimavej pribeh, ale tady jde hlavne o to, jak je film natocenej a o herce. Cely to totiz ma radne psychodepkoidni atmosferu, cemuz taky silne napomaha hudba a hlavne kamera, ktera se vyziva v ruznejch zajimavejch uhlech a skvele to podtrhuje panicky stavy hlavniho hrdiny. Jedinou vytku mam k trikovejm zaberum, triky jsou fakt hnusny, nastesti to na nich nestoji. No a herci. Slater dostal pravdepodobne nejvetsi hereckou prilezitost a naprosto ji vyuzil, nikdy jsem ho nebral za nakyho pana herce, ale timhle se fakt vytah a zahral naprosto famozne. To samy se da rict o Elishe, ktera tentokrat neni za nejakou ultra sexbombu, ale je to spis ku prospechu veci, takze si clovek muze vsimat jak hraje a nesleduje jen jeji postavu. Konec je sice trochu zmatenej a ne uplne idealni, ale to uz mi vyslednej dojem nepokazilo. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Režijně nápadité a sympatické. Scénář si ryje v kritice dnešní společnosti nevybíravě; místy je okatě přemrštěný a doslovný, jindy nechává prostor pro vlastní interpretaci. Konec působí ucvaknutě, je očekávatelný a zároveň není. Celkově je tenhle film stejně nemocný jako doba a lidé, o nichž chce vypovídat. V průběhu sledování jsem osciloval od tří do pěti hvězd, nakonec tedy zůstanu uprostřed a chválím Christiana Slatera, který je v mírně předimenzované roli ušlápnuté kancelářské krysy přinejmenším solidní. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý film,kde mě jednoznačně nejvíce oslovili herci v ústředních rolích. Christian Slater mě jednak překvapil svou radikální změnou vizáže a hlavně jeho předvedený herecký výkon se dá určitě považovat možná za ten nejlepší v jeho dosavadní filmografii a i Elisha Cuthbert se též hodně vzdálila své dosavadní kariéře,a to určitě v tom dobrém slova smyslu.Samotný příběh je pak především originálně pojatý,s psychicky nesourodými jedinci je sice filmů mraky,ale tento byl zas trochu jiný,zajímavý,a to jak obsahem,tak především stylem vyprávění a uchopení celé látky.Bohužel,co mi tu chybělo opravdu hodně a díky čemu musím celý snímek zařadit pouze mezi průměrné,je atmosféra.Díky její absenci jsem si tu totiž nemohl prakticky vůbec užít jakékoliv emoce,kterými je film doslova napěchovaný a celé to na mě působilo i díky tomu velice chladně a neosobitě.Byl to tichý muž navíc není určitě multifunkčním filmem pro běžného diváka,až příliš častokrát jsem v mnoha scénách vycítil nefalšovaný kalkul a autorskou vypočítavost,kde se chtěl režisér spíše než divákům zalíbit kritice a častokrát tu právě důraz na estetiku filmu nesmyslně přebíjí přirozenost a vkusnost.Zkrátka si jednoduše myslím,že tentokrát je největší chyba v režii,která není ani tak nekvalitní,jako spíše hrající si na něco,na co prostě nemá.Přesto ale považuji tento film za velmi povedenou podívanou,ale spíše pro náročnějšího diváka. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)
  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)

Reklama

Reklama